Kikaptak Babosék a nyolcaddöntőben

Publikálás dátuma
2017.01.23. 19:57
FOTÓ: EUROPRESS/GETTY IMAGES/MIKE HEWITT
Babos Tímea - oldalán Anasztaszija Pavljucsenkovával - nem jutott be a negyeddöntőbe párosban az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A magyar, orosz duó a hétfői játéknapon két szettben 6:3, 6:4-re kapott ki a második helyen kiemelt, két éve győztes Bethanie Mattek-Sands, Lucie Safárová amerikai, cseh kettőstől.

A 35 perces első játszma elején mindkét páros elveszítette adogatását, majd a magyar, orosz kettős kétszer is közel állt a brékhez: 2:2 és 3:3 után is eljutott 40-40-ig, de tovább már nem. A háromszoros Grand Slam-győztes ellenfél a nyolcadik gémben két bréklabdához jutott, és a második esélyt ki is használta. Ezután Mattek-Sands és Safarova 15-30-ról szerválta ki a szettet, 5:3 után.

A második játszma elején Babos és Pavljucsenkova nagy csatában veszítette el adogatását, majd 2:0-nál ismét brékelt az amerikai, cseh kettős. Mattek-Sands és Safarova ezután elhúzott 5:1-re, úgy tűnt, nagyon sima lesz a meccs vége, de Babosék felzárkóztak 5:4-re. A következő játékban viszont véget ért az 1 óra 15 percig tartó összecsapás.

„Sajnos csak így sikerült a mai mérkőzés... Az ellenfél nagyon-nagyon jól játszott. - értékelt saját oldalán Babos Tímea. - Talán az első szettben, főleg a meccs elején lehetett volna esélyünk. Talán Nasztja egy picit fáradtabban mozgott, de mindketten nagyon akartunk, küzdöttünk az újabb győzelemért. De ilyen a tenisz..." - folytatta a magyar játékos, hangsúlyozva ugyanakkor, hogy nagyon erős ellenféltől szenvedtek vereséget. Babos egyesben már korábban búcsúzott, az első fordulóban szenvedett vereséget.

Ausztrál nemzetközi teniszbajnokság, nyolcaddöntők
Férfiak
Dimitrov (bolgár, 15.)–Istomin (üzbég) 2:6, 7:6, 6:2, 6:1
Goffin (belga, 11.)–Thiem (osztrák, 8.) 5:7, 7:6, 6:2, 6:2
Raonic (kanadai, 3.)–Bautista (spanyol, 13.) 7:6, 3:6, 6:4, 6:1
Nadal (spanyol, 9.)–Monfils (francia, 6.) 6:3, 6:3, 4:6, 6:4
Nők
S. Williams (amerikai, 2.)–Strycová (cseh, 16.) 7:5, 6:4
Konta (brit, 9.)–Makarova (orosz, 30.) 6:1, 6:4
Lucic-Baroni (horvát)–Brady (amerikai) 6:4, 6:2
Ka. Plísková (cseh, 5.)–Gavrilova (ausztrál, 22.) 6:3, 6:3

Szerző

Kiengedték a kórházból Miklós Editet

Alig több mint egy héttel súlyos balesete után kiengedték Miklós Edit alpesi sízőt a kórházból. A magyar szövetség hétfői tájékoztatása szerint a 28 éves versenyző a következő időszakban szülővárosában, Csíkszeredán gyógytornászával, Zakariás Évával dolgozik és ha a tervek szerint alakul a felépülése, akkor várhatóan szeptemberben síelhet újra.

Január 15-én az ausztriai Altenmarkt-Zauchenseeben rendezett lesikló versenyt megelőző hivatalos edzésen az MTK sportolójának egy jobb kanyarban szétcsúszott a lába, majd nagyot esett, egyik léce ráadásul nem oldott le és a havon csúszva nekisodródott egy kapunak is. Mentőhelikopterrel szállították kórházba, ahol kiderült, a jobb térdében a keresztszalag-szakadás mellett egy csontdarab letört, továbbá porcsérülést is szenvedett, illetve a bal térdében is sérültek a szalagok. Miklós Editet még aznap megoperálták egy Innsbruck melletti magánklinikán, amelyet most hagyhatott el.

A vk-viadalokon kétszer dobogós, olimpiai hetedik helyezett síző céljai a súlyos sérülés ellenére nem változtak, jövőre olimpiai bajnok szeretne lenni Pjongcsangban.

Szerző

Elhunyt id. Rák Róbert

A napokban kísérték utolsó útjára Rimaszombatban idősebb Rák Róbertet, a helyi labdarúgás meghatározó alakját – írta a pozsonyi Új Szó. Az egykori hátvéd, védekező középpályás 62. életévében hunyt el. Lelkiismeretes, csupaszív futballistaként tisztelték a szurkolók, pályafutása befejezte után is rendszeres vendég volt a stadionban.

A gomorliap.sk szerint Id. Rák Róbert 1955 október 30-án Füleken született, de életének első évtizedeit Korláton élte le, s a Kis Moszkvának is nevezett zsákfaluban a híres kőbánya mellett kitűnő futballcsapat is működött. Rák is itt ismerkedett meg a focival, később Várgedében Tóbisz Tibor kezei alatt vált elismert futballistává. Komáromi tanulmányai után visszatért szülőfalujába, míg a futballozást Várgede után már Rimaszombatban folytatta. „Egy csupaszív, nagyon jó lövőerővel rendelkező játékost ismertem meg benne, akinek bombaerős szabadrúgásai voltak" – meséli róla egykori játékostársa, Szántó István. Védőként, de középpályásként is megállta a helyét, ahogy a munkahelyein is. Dolgozott a helyi szövetkezetben, a gázműveknél, ahogy a temetkezési vállalatnál is. Olyan neves játékosokkal rúgta a bőrt Rimaszombatban, mint Koós István, Vaszily Béla, Balog István, Pelle Ottó, Tóth Vilmos, Rudolf Michálek vagy Vladimír Filka. Aktív pályafutása befejezése után a fiatalokkal kezdett el foglalkozni, ahogy nagyon sok időt szentelt a fiának, Róbertnek, aki extraligás labdarúgóvá nőtte ki magát, két alkalommal is szlovák gólkirály lett, de játszott külföldön is, például a fehérorosz Dinamo Minszk csapatában. Lánya édesanyja művészi tehetségét örökölve a színjátszás mellett döntött, s egy szlovák szappanoperának is köszönhetően országos hírű színésznő lett.

Szerző