Teherautóval ütközött a ráckevei HÉV - Fotók

Publikálás dátuma
2017.01.24. 15:36
MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Tűzoltók dolgoznak Budapesten, a Soroksári úton, ahol teherautóval ütközött a ráckevei HÉV egyik szerelvénye a Timót utcai megálló közelében. A balesetben senki nem sérült meg. 

Szerző

Tíz métert zuhant, és meghalt egy munkás a Margitszigeten

Publikálás dátuma
2017.01.24. 14:37

Egy férfi meghalt, amikor bezuhant egy szervizaknába a Margitszigeten, egy közterületi építési munkálat közben kedden - tájékoztatott a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense. A munkás 10 méterest zuhant, a helyszínen meghalt, a holttestet a tűzoltók emelték ki a szervizaknából. A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást.
MTI Fotó: Mihádák Zoltán

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

lásd még: Mennyit ér a munkás élete?

A Nemzeti Sportközpontok (NSK) a távirati irodán keresztük közölte:  a tragédia közműfelújítás közben történt, és nem függ össze a Hajós Alfréd uszoda rekonstrukciós munkálataival. Azt írták, hogy a szerencsétlenül járt dolgozót egy másik építkezés, a Margitszigeten zajló közműfelújítási munkák közben érte a baleset. A tragédia semmilyen tekintetben nem függ össze a Hajós Alfréd uszodában folyamatban lévő rekonstrukciós munkákkal - szögezi le a közlemény.

 

Szerző
Frissítve: 2017.01.24. 19:09

Egymilliárd forintnyi áfát tett zsebre

Hamis számlákkal csökkentette általános forgalmi adóját egy műtrágyával kereskedő kecskeméti férfi, aki összesen több mint 1,2 milliárd forint áfa megfizetése alól bújt ki - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága.

A közlemény szerint a férfi a cégei nevében rendszeresen szerzett be műtrágyát nettó áron, főként Lengyelországból és Szlovéniából. A termékek magyar értékesítése után fizetendő áfáját úgy csökkentette, hogy a műtrágya beszerzését hamis belföldi számlákkal igazolta.

Nem törődött a fiktív számlák ellenértékének átutalásával, az elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszerbeli (ekáer-) bejelentésekkel vagy az árukészlet papíron történő felhalmozódásával. Fény derült arra is, hogy a fiktív számlákat kiállító cégek élén elhunyt, illetve nem létező külföldiek szerepeltek a nyilvántartásokban.

A pénzügyi nyomozók a költségvetésnek okozott kár megtérülésére ingatlanokat, járműveket, követeléseket zároltak, emellett lefoglaltak vetőmagot és több mint kétszáz tonna műtrágyát is.

Az előzetes letartóztatásban lévő férfit különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként - írták.

Szerző