Előfizetés

Mindenről tudni akar a Központ

Soron kívüli tájékoztatást kért az iskolákban szervezett sítáborokról a Klebelsberg Központ (KK) a Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjainak tragikus olaszországi buszbalesetét követően – tudta meg a Magyar Nemzet.

Kedden késő délután küldtek erről levelet az iskolaigazgatóknak, amelyre legkésőbb ma reggel válaszolniuk kellett. Az intézményvezetőknek nemcsak arról kell számot adniuk, hogy pontosan mikor és hol lesz iskolai sítábor, hanem arról is, hány tanuló, hány felnőtt kísérő és hány iskolán kívüli személy vesz részt az úton. Arról is információt kell közölni, hogy az intézmény saját hatáskörében szervez-e sítábort, ki a megvalósítás felelőse, külsős cégre bízzák-e a lebonyolítást, illetve hogy az utazás milyen módon történik. Azoknak az iskoláknak, amelyek autóbusszal szállítják a diákokat a sítáborba, a járműveket biztosító cég nevét is meg kell adniuk - írja a Magyar Nemzet.

Új poszton Áder húga

A miniszterelnök Pölöskei Gábornét nevezte ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) helyettes államtitkárává a szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár, Odrobina László helyére január 16-i hatállyal, a nemzetgazdasági miniszter javaslatára - derült ki a legfrissebb Magyar Közlönyből.

Pölöskei Gáborné 2016. március 1-jétől vezette a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot (Klik), előtte az Emmi köznevelési intézményrendszer fejlesztéséért felelős helyettes államtitkári posztját töltötte be.

A Klik élére 2017. január 16-ával Solti Pétert, az Emmi intézményirányítási és finanszírozási rendszer kialakításáért felelős miniszteri biztosát nevezték ki.

Látogatási tilalom a győri Petz-kórházban

Szerda reggeltől teljes látogatási tilalmat rendeltek el a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban - tette közzé honlapján az egészségügyi intézmény.

A közlemény szerint a Győrben megnövekedett influenzaszerű megbetegedések miatt elrendelt látogatási tilalom az intézmény valamennyi osztályára vonatkozik.