Csiszár Jenő főkonzulként folytatja?

Publikálás dátuma
2017.01.25. 18:49
Forrás: Facebook
Diplomatakarrierre vált az ismert rádiós és tévés műsorvezető, Csiszár Jenő – erősítették meg több forrásból is a Magyar Nemzetnek.

Csiszár Jenő állhat a milánói főkonzulátus élére. Nem lesz számára teljesen ismeretlen a terep, hiszen a 2000-es évek közepén egy ideig Csiszár az észak-olasz városban élt. A portál a milánói kinevezés részleteiről kérdezte a Külgazdasági és Külügyminisztériumot, választ még nem kaptak.

Csiszár Jenő múlt év elejéig a köztévén futó Magyarország, szeretlek című műsor egyik csapatkapitánya volt Jakupcsek Gabriellával. Korábban a Heti Hetest vezette az RTL Klubnál, később dolgozott az TV2-nél, és a Class FM-nél is.

Szerző

OLAF-jelentés - Reagált a Legfőbb Ügyészség

A Legfőbb Ügyészség minden olyan esetben, amikor az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) igazságügyi ajánlással fordult hozzá, elrendelte a nyomozást, illetve ha már tartott a nyomozás, csatolták az OLAF ajánlását a nyomozás irataihoz.

A Legfőbb Ügyészség közleményében arra reagált, hogy Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselője a nap folyamán, sajtótájékoztatón azt mondta, a hivatal főigazgatójának tájékoztatása szerint a magyar kormány nyilvánosságra hozhatja az OLAF jelentését a budapesti 4-es metróról, ami szerinte nyilvánvalóvá teszi, hogy az Orbán-kormány és a Tarlós-féle városvezetés titkolózik.

Molnár Csaba úgy fogalmazott: az OLAF vezetőjével folytatott konzultáció alapján kiderült, hogy Magyarország az egyetlen olyan uniós tagállam, amely eddig nem rendelt el nyomozást az uniós hivatal jelentéseit követően.

A Legfőbb Ügyészség közleményében azt írta: Molnár Csaba "valótlanságot állít". Jelen esetben az ügyészség az igazságügyi ajánlásnak megfelelően a korábban már megindított nyomozás irataihoz csatolta az európai hivatal vizsgálatának eredményét. Ráadásul az OLAF az általa is ismert magyar nyomozás adataira is tekintettel volt saját jelentésének összeállításakor - tették hozzá.

Felhívták a figyelmet: az OLAF 2012 és 2016 között 28 bűncselekmény gyanújára utaló igazságügyi ajánlást tett a Legfőbb Ügyészségnek. Valamennyi igazságügyi ajánlást nyomozás keretében vizsgálták, illetve vizsgálják a magyar hatóságok - olvasható a közleményben.

Közölték továbbá, hogy az OLAF és a Legfőbb Ügyészség között folyamatos az egyeztetés és az információcsere, amit Polt Péter legfőbb ügyész és Giovanni Kessler, a hivatal főigazgatója 2015 júniusában a Legfőbb Ügyészségen tartott találkozóján is megerősített.

Ismertették: az OLAF mint az Európai Unió közigazgatási vizsgálati szolgálata, közigazgatási vizsgálatokat végezhet, segítheti a tagállami hatóságok munkáját, közreműködik az általuk végzett közigazgatási vizsgálatokban és összehangolja a több államot érintő ügyeket. A vizsgálatok lezárásaként a hivatal pénzügyi ajánlásokat tehet az ügyek EU költségvetését érintő részleteiről.

Ezenkívül, ha a közigazgatási vizsgálat a nemzeti büntetőtörvénykönyv megsértésének gyanúját veti fel, az OLAF eljuttatja zárójelentését az ügyészséghez vagy átadja a rendelkezésére álló információkat és a bűncselekmény gyanúja miatt az ajánlott további lépések megküldésével feljelentést tesz. Az OLAF-nak ugyanakkor nincs büntetőügyekre vonatkozó nyomozati jogköre, illetve nincs hatásköre korrupciós ügyekben vizsgálódni - közölték.

Szerző

Nem hagyják magukat - Tovább küzdenek a propaganda ellen

Publikálás dátuma
2017.01.25. 17:27
Fotó: Vajda József
Nem hagyják magukat a Fejér Megyei Hírlaptól elbocsájtott újságírók, új megyei hírportált hoztak létre a veszprémi Veszprém Kukac mintájára, amelyet szintén korábbi Pannon Lapok alkalmazottak készítenek. Klecska Ernő, a Fehérvár Kukac főszerkesztője szerint a "kukacból" brand épülhet a Magyar Idők tartalmait közlő Mediaworks-portálok alternatívájára. Az "ellenállóknak" hatalmas túlerővel kell szembenézniük, hiszen a Fidesz-közeli kiadó birtokolja a legtöbb megyei napilapot.

Alternatív megyei hírportálok létrehozását tervezik a Fejér Megyei Hírlaptól kirúgott újságírók. A veszprémi Veszprém Kukac mintájára nemrégiben elindult Székesfehérvárott a Fehérvár Kukac című portál, amelynek főszerkesztője Klecska Ernő, akit még decemberben, Orbán Viktor meghekkelt interjúja miatt rúgtak ki a Pannon Lapok Társaságához (PLT) tartozó Fejér Megyei Hírlaptól.

Klecska Ernő lapunknak úgy nyilatkozott, a "kukacból" egy jól felépített brand lehet. A kormányfő interjúját követő elbocsátások részleteiről egyébként pont a mintául szolgáló Veszprém Kukac számolt be, amelynek készítői szintén olyan újságírók, akiket korábban a Veszprémi Naplótól rúgtak ki. Sokak szerint az Orbán-interjúba központilag nyúltak bele, hogy ürügyet szolgáltassanak az öt újságíró december végi kirúgására. Az egykori alkalmazottak munkaügyi, illetve személyiségi jogi pert is indítanak a Pannon Lapok ellen. Ugyanis a jogilag megkérdőjelezhető módon zajlott belső vizsgálat keretin belül órákon át gyakorlatilag "vallatták" az érintetteket a PLT és a Mediaworks Hungary Zrt. vezetői, majd alaptalanul kirúgták az újságírókat. Emellett, ha bebizonyosodik, hogy az érintetteknek nem volt közük a hekkeléshez, polgári jogi pert is indíthatnak jó hírnév megsértése miatt, hiszen a kiadó alaptalanul gyanúsította őket. Az újságírók mellett Kinde Kálmán ügyvezető igazgatót is kirúgták, de ennek nem volt köze az Orbán-interjúhoz a PLT szerint.

Elkel az alternatíva a vidéki sajtóban, hiszen amióta a Mészáros Lőrinchez kapcsolható Opimus Press Zrt. klientúrája átvette a hatalmat a Mediaworks Zrt.-nél, a kiadó birtokolta tucatnyi megyei lap tartalmát központilag állítják elő. Ezzel alapjáraton nem lenne baj, korábban is volt egy központi szerkesztőség, amely az országos tartalmakat készítette és küldte meg vidékre. Csakhogy a felcsúti polgármester érkezésével teljes fejcsere volt a Mediaworksnél. A központi tartalomért felelős szerkesztőség vezetője a Magyar Időktől érkező Szakács Árpád lett, a Mediaworks tartalomfejlesztésért felelős vezérigazgató-helyettesének pedig nem mást tett meg Liszkay Gábor vezérigazgató, mint Csermely Pétert, aki a Magyar Idők (ezt szintén Liszkay birtokolja) főszerkesztői székéből állt fel a posztért. Csermely Liszkayval együtt azok közé tartozott, akik az úgynevezett G-nap után otthagyták a Simicska Lajos tulajdonában álló Magyar Nemzetet.

Nemcsak a PLT-nél, máshol is tisztogattak, a Somogyi Hírlap mellett az Új Dunántúli Napló, a Tolnai Népújság, a Petőfi Népe, a 24 Óra, a Békés Megyei Hírlap, az Új Néplap, valamint a Heves Megyei Hírlap élére állítottak új vezetőket. Mint ismert, a napokban a Veszprémi Naplótól is elküldték a főszerkesztőt, amiért egy antiszemita vicc jelenhetett meg a lapban. A Napló élére Néző Lászlót tették, aki korábban többek között az akkor még "baráti" Simicska-médiumoknál, a Hír Tv és Magyar Nemzet Online portálok főszerkesztőjeként dolgozott.

Nem csak a vidéki lapok kaptak kormányközeli főszerkesztőt a Népszabadságot bedaráló Mediaworks lapjainál: vezetőt cseréltek a Világgazdaságnál is, ott Mezősi Tamást a Magyar Időktől érkező Deák Bálint váltotta, a Nemzeti Sport élére pedig Szöllősi György, az Orbán alapította felcsúti fociakadémia korábbi kommunikációs igazgatója került.

Szerző