Holttest egy budapesti ház udvarán

Publikálás dátuma
2017.01.27. 09:39
MTI Fotó: Mihádák Zoltán
A mentőszolgálat munkatársai  január 27-én 3 óra 45 perckor jelezték, hogy a Budapest XVIII., Fiume utcában  egy családi ház udvarán egy ember fekszik, és rendőri segítséget kérnek - informál az esetről a police.hu.

A rendőrök egy idős férfit holtan találtak a helyszínen. A szemle megtartása után megállapították, hogy az ügyben bűncselekmény, illetve idegenkezűség gyanúja nem merült fel. A Budapesti Rendőr-főkapitányság szakértők bevonásával közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja a haláleset körülményeit.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Szerző

Szmog - Feloldották a közlekedési korlátozást

Publikálás dátuma
2017.01.27. 08:54
MTI Fotó: Bruzák Noémi
A Főpolgármesteri Hivatal pénteken hajnalban megszüntette a magas légszennyezettség miatt Budapesten korábban elrendelt gépjárműforgalom korlátozását.

A Főpolgármesteri Hivatal az MTI-vel péntekre virradóra közölte, hogy a levegőminőség nagy mértékű javulásának hatására, a negyedik napja tartó jelentős és állandósult forgalomcsökkenés mellett teljesültek a riasztási fokozat megszüntetésének feltételei, ezért megszüntette a gépjárműforgalom korlátozásával járó hatósági intézkedéseket.

A meteorológiai előrejelzés bizonytalanságára tekintettel, az újabb romlás megelőzése érdekében indokoltnak tartja ugyanakkor a szmogriadó tájékoztatási fokozatának elrendelését.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken napközben a levegőminőség javulása várható, de összeségében a tájékoztatási és riasztási határérték között alakulhat a szálló por 24 órára számított átlagos koncentrációja. Szombattól a levegőminőség előrejelzése bizonytalan.

A csütörtöki mérési adatok ellenőrzött eredményei alapján a szálló por 24 órára számított átlagos koncentrációja a most működő 10 mérőpont egyikénél sem érte el a riasztási küszöbértéket, a Csepel-Királyerdőben működő mérőpontnál épp meghaladta a tájékoztatási szintet.

Három helyen a levegő állapotával már nem volt probléma: Budatétényen, a Teleki téren és a XVIII. kerületi Gilice téren az egészségügyi határérték alatti állapot jött létre.

A fővárosi szmoghelyzet romlásának elkerülése, a további javulás érdekében Tarlós István főpolgármester továbbra is arra kéri a lakosságot, hogy a fővárosi úti célok eléréséhez mérsékeljék, vagy lehetőség szerint szüneteltessék az egyéni gépjárműhasználatot, részesítsék előnyben a közösségi közlekedést. Mellőzzék a gépjárművek indokolatlan alapjárati üzemeltetését, mérsékeljék a szilárd- és olajtüzelésű berendezések használatát, valamint a szolgáltató és termelő tevékenységet ellátó létesítmények üzemeltetői csökkentsék porkibocsátásukat.

Még lehet forgalmival utazni a BKK, a HÉV, a MÁV és a Volánbusz járatain

 A szmogriadó riasztási fokozatának visszavonása ellenére pénteken Budapest közigazgatási határán belül továbbra is ingyen lehet utazni a HÉV, a MÁV-Start és a Volánbusz állami megrendelésű fővárosi elővárosi járatain is a 0, 1, 2, 3, 4 környezetvédelmi besorolású járművek forgalmi engedélyével - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) is azt közölte Facebook-oldalán, hogy Budapest közigazgatási határán belül az említett környezetvédelmi besorolású járművek forgalmi engedélyének felmutatásával pénteken még ingyen lehet utazni a BKK járatain.

Szerző

"Ez itt az én hazám..." - Bocuse d'Or: 4. hely és különdíjak

Publikálás dátuma
2017.01.27. 07:24
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Szép eredménnyel zárt Lyonban a magyar szakácscsapat, a világverseny 4. helyezését és a két külön díjat - a legjobb hústálnak járót és a promóciós poszter különdíját - is nekik itélték. Ez a siker eddig a legszebb magyar eredmény a rangos világversenyen. Széll Tamás séf és társai - Vomberg Frigyes coach (b-j) , Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke, Szabó Kevin commis - ezzel beírták a nevüket a magyar gasztronómia aranykönyvébe. Gratulálunk! 

Szerző
Témák
Bocuse d'Or Fotó