Előfizetés

"Hazudott a TV2" - Juhász Péter ismertette a jogerős ítéletet

Publikálás dátuma
2017.01.28. 19:41
FOTÓ: Népszava
A Fővárosi Törvényszék immár jogerős ítéletben mondta ki, hogy a TV2 hazudott, amikor Portikkal próbált összemosni - írta ki Facebook-oldalára Juhász Péter, az Együtt alelnöke.

Ahogy lapunk is beszámolt róla, Juhász Péter azután tett feljelentést a TV2 ellen, hogy a Tények Extra egyik riportjában megszólaltatták Portik Tamás, a Prisztás-gyilkosság miatt 15 év fegyházra ítélt bűnöző állítólagos cellatársát, Menyhárt Attilát, aki azt állította, hogy Portik a börtönből támogatta anyagilag a politikust, azzal a céllal, hogy megbuktassa a kormányt, amely szerinte őt börtönbe zárta.

Miután egyetlen állításukat sem tudták igazolni, mindenben Juhász Péternek adott igazat a bíróság.  Megnyerte a helyreigazítási pereket a kormánypárti médiabirodalommal, így a  TV2-vel és a Riposttal szemben is. "Akit a kamera elé citáltak, az biztosan hazudott. Erről a börtön vezetősége nyilatkozott" - emlékeztetett bejegyzésében Juhász. Portik állítólagos cellatársa ugyanis azt állította, hogy ételosztáskor tudott meg információkat Juhásszal kapcsolatban, a BV azonban azzal cáfolta ezt, hogy a börtön szabályzata szerint ételosztáskor nincs mód beszélgetésre, őrök jelenlétében, zárt ajtók mellett, az ételbeadó ablakon keresztül osztják az ételt. 

"Azóta kiderült az is, hogy joggal neveztem Rogán bűnözőnek, mert a bíróság szerint bizonyítást nyert, hogy Portikékkal üzeltelt" - tette hozzá Juhász a legutóbbi bírósági döntésre célozva.

Juhász a múlt héten, az idevágó ítélet kihirdetése után lapunknak azt nyilatkozta: "a bíróság száz százalékban utasította el Rogán Antal ellenem beadott keresetét, ez azért fontos, mert minden, a propagandaminiszterrel kapcsolatos állításomat ezzel tényszerűnek minősítették, kimondhatom, Rogánnak kapcsolata volt Portik Tamás köreivel, üzletelt vele, hasznot szerzett". A két éve húzódó személyiségi jogi ügy azzal is botrányt kavart, hogy Portik júniusban azt vallotta: ismerte a V. kerületi ingatlanügyeket, azok kapcsán egyszer tízmillió forintnyi euró kenőpénzt vitt Rogánnak egy belvárosi Fidesz-irodába, és azt is állította, az ingatlan-bizniszben Habony Árpád is szerepet játszott. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter mindezt tagadta, és hamis tanúzásért feljelentette Portikot, az eljárás meg is indult.

Leukémiás kislány - A rendőrfőkapitány beszélt a megbírságolt apával

Felvette a kapcsolatot szombaton Bucsek Gábor budapesti rendőrfőkapitány telefonon azzal a férfivel, aki sajtóhírek szerint leukémiás kislányát kezelésre vitte, de a szmogriadó miatt megbírságolták - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya.

Közölték továbbá, a férfi kifejezetten kérte, hogy ügyének további alakulásáról a Budapesti Rendőr-főkapitányság ne tájékoztassa a sajtó munkatársait, ezért a rendőrség nem ad további tájékoztatást, a találkozóval kapcsolatos információkat nem kommentálja.

Bucsek Gábor rendőrfőkapitány szombat délelőtti közleményében azt írta, a történetet a gyerek édesanyjának egyik ismerőse adta közre. "Nincs lehetőségem megismerni a másik fél, a rendőr változatát, pedig nagyon szeretném" - tette hozzá. Hangsúlyozta: nem ilyen viselkedést vár el a munkatársaitól, hasonló esetben a rendőr nem bírságol, hanem figyelmeztet.

Sajtóhírek szerint január 25-én Budapestre utazott egy házaspár négyéves, leukémiás kislányával kezelésre. A család Opel Astrája környezetvédelmi osztályba sorolása miatt a szmogriadó alatt nem közlekedhetett volna Budapesten. A férfit hazafelé leintették a rendőrök, és hiába mondta, hogy kezelésre vitte a gyereket, az ezt igazoló dokumentumokat meg sem nézték, 15 ezer forintra bírságolták.

Ónos szitálás, havazás - Borúval búcsúzik a hét

Publikálás dátuma
2017.01.28. 19:06
Vacoghatunk a hidegben. Illusztráció: Thinkstock
Vasárnap túlnyomóan borult, szürke, nyirkos, helyenként párás, ködös idő várható, elszórtan hószállingózás, ónos szitálás is előfordulhat, csak néhol bújhat elő a nap. Gyenge lesz a légmozgás. Hajnalban -6 és -16 fok között alakulhat a minimum-hőmérséklet, északon, északkeleten lehet a leghidegebb, délután 0, -8 fok közötti értékeket mérhetünk. Nem várható fronthatás.

Hétfőn is többfelé kell nyirkos, borongós időre készülni, de néhol elvékonyodhat a felhőzet, előbújhat a nap. Általában gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás. A fagyos hajnalt követően délután -6, +1 fokot mérhetünk. 

Keddre csapadék érkezhet, keleten maradhat szárazabb az idő. Többfelé havazhat, de délnyugaton ónos eső is előfordulhat. Délen helyenként megélénkülhet a déli-délkeleti szél. A legmagasabb hőmérséklet -5 és +1 fok között alakulhat.

Szerdán és csütörtökön ismét szárazabb időre van kilátás, viszont sok felhő lesz az égen, de azért helyenként a nap is kisüthet. Főként csütörtökön nyugaton, északnyugaton feltámadhat a délkeleti szél, és ezzel együtt a Dunántúlon és délen napközben fagypont felett alakul majd a hőmérséklet - olvasható az Időkép előrejelzésében.