Előfizetés

Juhász Péter rendőrt hívott a NOlimpia standjához

Publikálás dátuma
2017.01.29. 18:43
FOTÓ: Tóth Gergő/Népszava
Juhász Péternek rendőrt kellett hívnia, miután a fővárosi Allee biztonsági őrei nem engedték, hogy aláírást gyűjtsön az olimpiával kapcsolatos népszavazásért a bevásárlóközpont előtt - derült ki a politikus közösségi oldalára feltöltött videóból.

Az Együtt alelnöke vasárnap reggel adott hírt arról, hogy az újbudai Allee biztonsági őrei először felszólították őket, menjenek tíz méternél messzebbre a bejárattól, majd amikor ennek eleget tettek, már arra kérték őket, hogy menjenek el, mert magánterületen tartózkodnak. Juhászék nem így látták, rendőrt hívtak, akik megerősítették: jogszerűen tartózkodtak a területen. Annyi kérésük viszont volt, hogy legközelebb az aláírásgyűjtést jelezzék az áruház vezetői felé. Juhász szerint az eset tanulsága, hogy mindenki álljon ki a jogaiért.

Juhász Péter élőben jelentkezett be a Facebookon az incidens közben, a videót ide kattintva nézheti meg!

Itt vannak az ötös- és a hatos lottó nyerőszámai

Publikálás dátuma
2017.01.29. 18:36
FOTÓ: Thinkstock
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 4. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki: 9, 22, 30, 31, 32, 38.

Nyeremények

6 találatos szelvény nem volt;
az 5 találatos szelvényekre 712 985;
a 4 találatos szelvényekre 11 175;
a 3 találatos szelvényekre 1990 forintot fizetnek.

Ötös lottó

Az 5 ta­­­lá­­­la­­­tos szel­­­vény fő­­­nye­­­re­­­mé­­­nye a 4. já­­­ték­­­hé­­­ten már több mint 1 mil­li­árd fo­rint volt. Az e heti nyerőszámok pedig a következők voltak: 3, 19, 64, 66, 77.

Mivel nem volt öttalálatos szelvény, így a jövő héten már 1 milliárd 180 millió forint lesz a főnyeremény. 

Joker: 460443

Bucsek személyesen találkozik a leukémiás kislány apjával

Publikálás dátuma
2017.01.29. 18:17
Szmog a fővárosban. MTI Fotó: Marjai János.
Hétfőn személyesen is találkozik a budapesti rendőrfőkapitány azzal az édesapával, aki kezelésre vitte leukémiás gyermekét a múlt héten, ám a fővárosi szmogriadóban megbírságolták gépkocsija környezetvédelmi besorolása miatt. A kapitány hitetlenkedve fogadta a történteket, de felajánlotta, kifizeti a bírságot az édesapa helyett. Kérdéses, az érintett elfogadja-e a rendőri "kegyelmet".

Nem hitte el azt a bírságról szóló történetet, amely napok óta felháborodást okoz az interneten, ezért közleményt adott ki a hétvégén az országos rendőrfőkapitány. Egy édesapa ugyanis a múlt héten leukémiás kislányát vitte autójával kezelésre, de a szmogriadó miatt megbírságolták. "Nincs lehetőségem megismerni a másik fél, a rendőr változatát, pedig nagyon szeretném" - írta Bucsek Gábor, aki leszögezte azt is: nem ilyen viselkedést vár el a munkatársaitól. "Három napja töprengek, mit tehet egy ilyen helyzetben a budapesti főkapitány. Röviden és tömören, semmit. Bucsek Gábor azonban igen: kész vagyok saját pénzemből kifizetni a kirótt bírságot, ha és amennyiben meggyőződhetem arról, hogy mindez az ismerős beszámolója szerint történt. Várom a bírságolt jelentkezését!"

Aztán még szombaton fel is vette a kapcsolatot telefonon a férfival, hétfőn pedig személyesen fognak egyeztetni a történtekről - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóosztálya az MTI megkeresésére később. Azt is hírül adták, a férfi kifejezetten kérte, hogy ügyének további alakulásáról ne tájékoztassák a sajtó munkatársait, ezért a rendőrség nem ad további tájékoztatást, a találkozóval kapcsolatos információkat nem kommentálja.

Valójában a történetet - melyet a 444.hu írt meg elsőként - a gyerek édesanyjának egyik ismerőse adta közre, a szülők egyáltalán nem szerettek volna, s nem is szeretnének szerepelni a médiában. Az eredeti hír úgy szólt, hogy január 25-én Budapestre utazott egy házaspár négyéves, leukémiás kislányával kezelésre. A család Opel Astrája környezetvédelmi osztályba sorolása miatt a szmogriadó alatt nem közlekedhetett volna Budapesten. A férfit hazafelé leintették a rendőrök, és hiába mondta, hogy kezelésen volt a gyerekkel, az ezt igazoló dokumentumokat meg sem nézték, s 15 ezer forintra bírságolták.

Marad a riadó

Továbbra is indokolt a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartása Budapesten; a szálló por koncentrációjában egyelőre stagnálás, vagy lassú javulás valószínű - közölte a Főpolgármesteri Hivatal. Az Országos Meteorológiai Szolgálat legújabb előrejelzése szerint ma sem várható jelentős változás a levegő minőségében, de ha a felhőzet mégis felszakadozik - aminek az esélye kicsi -, akkor rövid idő alatt visszaromolhat a levegőminőség. Kedden a nap második felében vastagabb felhőzet és csapadék is érkezik, elsősorban havazás, és kissé megélénkül a délkeleti szél, ennek hatására javulás várható. A fővárosi szmoghelyzet ismételt romlásának elkerülése, a további javulás érdekében Tarlós István főpolgármester továbbra is arra kérte a lakosságot, hogy a fővárosi úti célok eléréséhez ne, vagy csak mérsékelten használják autójukat, részesítsék előnyben a közösségi közlekedést. Mellőzzék a gépjárművek indokolatlan alapjárati üzemeltetését, mérsékeljék a szilárd- és olajtüzelésű berendezések használatát, valamint a szolgáltató és termelő tevékenységet ellátó létesítmények üzemeltetői csökkentsék porkibocsátásukat.

Északkeleten a legrosszabb a helyzet

A fővárosban és az ország nagy részén csökkent a légszennyezettség, de néhány északkeleti településen továbbra is veszélyes a levegőminőség a szálló por (PM10) magas koncentrációja miatt. Az Országos Közegészségügyi Központ (OKK) térképén vasárnap Sajószentpéter, Kazincbarcika, Putnok és Salgótarján szerepelt a veszélyes levegőminőséget jelző piros színnel. Három települést jelölték az egészségtelen levegőminőséget jelző narancssárga színnel: Hernádszurdokot, Miskolcot és Nyíregyházát. Az OKK térképe alapján az ország nagy részén - így Budapesten is - már nem veszélyes vagy egészségtelen, de továbbra is kifogásolt a levegő minősége.