Késik Kálmán Olga műsora

Publikálás dátuma
2017.02.03. 12:44
Fotó: Szalmás Péter/Népszava
A tervekkel ellentétben mégsem indul el februárban Kálmán Olga új műsora a Hír TV-n. Tévés forrásunk a csúszás pontos okát nem nevezte meg, csupán annyit mondott, jelenleg az előkészületek zajlanak, Kálmán várhatóan március második felétől lesz látható a képernyőn. 

Az ATV-től igazolt műsorvezető egyébként egy az Egyenes beszédhez hasonló formátumú produkcióban lesz látható a Hír TV-n. Kálmán tavaly mondott fel az ATV-nél, Németh Szilárd, az ATV vezérigazgató-helyettese nem akart nyilatkozni a felmondás okairól, annyit árult el, hogy civilizált körülmények között váltak egy egymástól.

Szerző

A Facebook a tévéket is meghódítaná

Publikálás dátuma
2017.02.03. 06:18
FOTÓ: Thinkstock
Olyan videós alkalmazáson dolgozik a Facebook, amelyet kifejezetten a televíziók set-top boxaira, köztük például az Apple TV-re szán - tudta meg a The Wall Street Journal. A fejlesztés célja, hogy a hosszabb, egyedi videók a felhasználók nappalijából, a tévén keresztül is elérhetőek legyenek, illetve hogy a cég új platformon tudjon hirdetési bevételeket szerezni.

Emellett a közösségi profilok védelmét is erősítenék: egy olyan koncepción dolgoznak, amely akkor is segítene megvédeni a profilokat, ha a hackereknek sikerül feltörniük a felhasználók e-mail-fiókját. Ha egy illetéktelen behatoló megkaparintja az e-mail fiókot, és így sok esetben a Facebook profil adatait, egy egyszerű jelszóváltoztatással könnyedén kizárhatja a valódi tulajdonost. A Facebook biztonsági szakemberei a a hozzáférés helyreállításához fejlesztenek új módszert, amely független az e-mail címtől.

A nagyobb biztonság már csak azért is szükséges, mert folyamatosan nő a felhasználók száma: a cég negyedéves kimutatása szerint világszerte már 1,79 milliárd ember használja a Facebookot, a naponta többször is csatlakozók száma elérte az 1,23 milliárdot, három hónap alatt újabb 50 millió ember regisztrált.

Szerző

Ma mindenki megkapja a családi pótlékot

Többen is jelezték, hogy február 2-án reggel sem kaptak SMS-t a bankjuktól arról, hogy megérkezett volna a számlájukra a családi pótlék – írta az Origo.

Januártól az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) vette át a családtámogatási ellátások és fogyatékossági támogatás folyósítását a fővárosi és megyei kormányhivataloktól. Utoljára viszont csak decemberben utaltak családi pótlékot (akkor kétszer is, másodszor az ünnepek miatt a hónap közepén).

Az ONYF honlapján lévő utalási naptár szerint február 1-jén el kellett volna utalni a családi pótlékot, bár azt is hozzátették, hogy az adatok csak tájékoztató jellegűek. A családi pótlékot pénteken írják jóvá a számlákon – közölte az ONYF kommunikációs vezetője. Szerinte nem történt változás az utalás rendjében, legkésőbb február 3-ig mindenkinek a számláján ott lesz a szokásos összeg.

Szerző