Költözik az Echo TV

Publikálás dátuma
2017.02.04 06:09
Fotó: Népszava
Várhatóan szeptembertől a fővárosi Angol utcába teszi át székhelyét a decemberben Mészáros Lőrinchez került Echo TV. A televíziónál addig sem áll le az élet, márciusra teljes megújulást terveznek, és ehhez a konkurens Hír TV-től igazoltak szakembereket.

Információink szerint 18-22 ember távozik Simicska Lajos csatornájától, főként technikusok, operatőrök, riporterek. A képernyősök közül a legnagyobb nevű távozó állítólag Turda Adrienn, aki a Hír TV reggeli műsorát vezette. Ugyanakkor forrásunk szerint Simicska tévéjénél nincs pánikhangulat, "üzemi hőfokon vannak", és igyekeznek új érkezőkkel mielőbb pótolni az Echo-hoz távozókat; érkeznek szakemberek a köztévétől is, illetve korábbi népszabadságosokkal is felvették a kapcsolatot. A távozási hullám az Echo megújulásának tudható be, akik emiatt igen magas fizetésekkel, magasabb pozíciókkal csábították el a Hír TV dolgozóit, különösebb politikai ügy nincs a háttérben.

Simicska tévéjénél kisebb gikszer is beütött: a tervekkel ellentétben mégsem indul el februárban Kálmán Olga új műsora a Hír TV-n. Forrásunk a csúszás pontos okát nem nevezte meg, csupán annyit mondott, jelenleg az előkészületek zajlanak, Kálmán várhatóan március második felétől lesz látható a képernyőn. Az ATV-től igazolt műsorvezető egyébként egy az Egyenes beszédhez hasonló produkcióban lesz látható. Kálmán tavaly mondott fel az ATV-nél, Németh Szilárd, az ATV vezérigazgató-helyettese nem akart nyilatkozni a felmondás okairól, annyit árult el, hogy civilizált körülmények között váltak el egymástól.

Eközben a Tényeknél is beindult a találgatás, ki lesz a TV2 hírműsorának főszerkesztője. Kökény-Szalai Vivien, a TV2 hírigazgatója az Indexnek tagadta, hogy az egykori köztévés Nika György a Tények főszerkesztője lesz, ám a 24.hu azt írta, Nika végül a Tények felelős szerkesztőjeként folytatja, és már pénteken meg is kezdte a munkát. Nika a '90-es években sokáig szerkesztette és vezette a Magyar Televízió Híradóját, majd 2002-ben a Tényekben dolgozott. 2004-ben tért vissza a köztévéhez, hírigazgatóként, a Híradó főszerkesztőjeként, ám egy évre rá leváltották, mert II. János Pál pápa halálakor nem szakította meg a műsort. Volt brüsszeli tudósító, vezette a Panorámát, a Parlamenti Naplót és a köztévé reggeli műsorát is. 2015-ben rúgták ki, akkor.

Célkeresztben az Index
A cégbíróság végrehajtást jegyzett be az Index.hu Zrt.-re, ám ilyet akár egy kisebb összeg miatt is bejegyezhetnek egy cégre. Ez lehet akár időszakos tartozás is a fővárosi önkormányzatnak, ugyanis a hivatal kérvényezte a végrehajtást az iratok szerint. Az információ hírértéke pedig megállapítható abból is, hogy az ügyet a kormányzati revolvermédia zászlóshajója, a Ripost dobta be tegnap délután. Az ellenzéki portál ügyeire rálátó forrásunk szerint az Indexnél nem tudnak komolyabb hátralékról, sem ilyen problémákról. A cég dolgozói közül lapunknak senki nem akart nyilatkozni. A vállalat egyébként ahhoz a Spéder Zoltánhoz köthető, aki ellen tavaly a kormánymédia lejáratókampányt indított. Az üzletember látszólag kikerült a kormányzati körökből, s banki érdekeltségeinek javát el is vesztette, sokak szerint éppen az Index kormánykritikus hangneme miatt.

Szerző

Itt vannak a lottószámok - darabonként több mint 600 millió forintot érnek

Publikálás dátuma
2019.03.23 19:44
Illusztráció/Shutterstock
Minden idők harmadik legnagyobb nyereményét lehet szakítani, ha valaki egyedül találja el a helyes számokat, akkor menthetetlenül milliárdos lesz.
Szóval tessék a szelvényegyeztetésre felkészülni, és:
7;17;42;53;76
Témák
lottó

Novák Katalin: ha balra tolódik a Néppárt, nincs helyünk benne

Publikálás dátuma
2019.03.23 19:33

Fotó: kormany.hu/ Botár Gegely
A magyar emberek érdekeire hivatkozva sasszézna ki pártcsaládjából a Fidesz, ha nem tudja rendezni konfliktusait - derül ki a Novák Katalin által adott interjúból.
Szétköltözésként, de nem válásként jellemezte a Fidesz és a Néppárt konfliktusát a Magyar Hírlapnak nyilatkozva Novák Katalin, aki két fideszes társával (Varga Judittal és Szájer Józseffel) magyar részről próbálja kezelni az EPP és a Fidesz konfliktusát.
Novák szerint Manfred Weber három, Fidesznek számára szabott feltételéből a a plakátkampány befejezése és a bocsánatkérés is teljesült, a CEU Magyarországon maradása pedig még döntés kérdése. „Ami a CEU-t illeti, nem tekintem olyan kérdésnek, ami a Néppárt és a Fidesz kapcsolatában sorsdöntő lenne, de ott is megvizsgáljuk a javaslatukat” - fogalmazott Novák; igaz, Weber alapvetően nem az ő álláspontjára volt kíváncsi az ügyben.
Az államtitkár kitért arra is, hogy a Néppártból háromtagú bizottság ellenőrzi majd, hogy teljesültek e a weberi követelések; ennek fogadására alakult a Varga-Novák-Szájer -féle delegáció, a helyzetet ugyanakkor párbeszédként és nem alá-felé rendeltségként jellemezte az interjúban. Novák Katalin szavaiból kitűnik az is, hogya Fidesz felkészült a pártcsaládból való kiválására. Mint fogalmazott, „megnézzük, mire számíthatunk május után, várhatóan hogyan alakul át a politikai színtér. (...) A kérdés az, melyik lesz az a politikai közösség, ahol a leginkább tudjuk képviselni a magyarok érdekeit” (...)
"Mindenképpen lesz átrendeződés, nagy kérdés, a tagpártok rádöbbennek-e végre, hogy vesztes pálya a balra tolódás. A Néppártnak csak akkor van jövője, ha jobbközép pártszövetség marad. Ha tovább tolódik balra, akkor nekünk nincs helyünk benne."
Novák szerint egyébként sokan a Fidesz győzelmének tekintették, amikor a Néppártban 190 igen és 3 nem voks, valamint 70 tartózkódás mellett döntöttek a párt felfüggesztéséről. Ezt a kommunikációs panelt ismételték itthon  felfüggesztés után a kormányközeli lapok, így a metróban ingyenesen terjesztett Lokál is.