Bőnyi rendőrgyilkosság - Győrköst kihoznák a börtönből

Megérkezett a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) győri regionális osztályához az id. Győrkös István szabadlábra helyezését kérő indítvány, amit pénteken továbbítottak a Győri Járásbíróság nyomozási bírójának, tudta meg a Magyar Idők.

Takács Zoltán ügyvéd azt mondta lapnak: a védelem álláspontja szerint az eddig eléjük tárt bizonyítékok nem igazolják, hogy az idős hungarista lőtte volna le a rendőrtisztet Bőnyben.

A Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) egykori vezetője ellen hivatalos személy sérelmére elkövetett, több ember életét veszélyeztető emberölés és lőfegyverrel visszaélés miatt nyomoz a KNYF győri regionális osztálya. Az alapos gyanú szerint a közismert hungarista október 26-án illegálisan tartott Kalasnyikov gépkarabéllyal adott le több lövést Bőnyben, és megölte a hat társával házkutatásra érkező Pálvölgyi Péter rendőr őrnagyot.

A védő a szabadlábra helyezési indítvány elutasítására számít, de ügyfelével egyeztetve ennek ellenére beadta az iratot, mint mondta: szeretnék, ha a nyomozás jelenlegi állásában kialakított álláspontjuk szerepelne az iratokban. Mindenesetre a KNYF győri regionális osztálya továbbra is egyetlen gyanúsított, id. Győrkös István ellen nyomoz.

A teljes cikket itt olvashatja!

Szerző

Szmogriadót rendeltek el Salgótarjánban

A szmogriadó tájékoztatási fokozatát rendelték el szombaton Salgótarjánban, mert a légszennyező szálló por átlagkoncentrációja csütörtökön és pénteken meghaladta a küszöbértéket - közölte a városháza.

Mint írják, csütörtökön 86, pénteken 144 mikrogramm/köbméter volt a mért érték. A tájékoztatási küszöbérték 75 mikrogramm/köbméter.

Fekete Zsolt (MSZP) polgármester arra kéri a salgótarjániakat, hogy mérsékeljék a szilárd- és olajtüzelésű berendezések használatát, lehetőség szerint a tömegközlekedést vegyék igénybe, és csak annyi időt töltsenek a szabadban, amennyit feltétlenül szükséges.

Elrendelte a városvezető az avar és kerti hulladékok égetési tilalmát, az építési, bontási munkák szüneteltetését is, emellett fokozottan ellenőrzik a porképző anyagok szállítására vonatkozó előírások betartását.

A meteorológiai előrejelzés szerint szombat este az eső hatására megindulhat a levegő tisztulása, majd a következő napokban többször várható csapadék és élénkebb légmozgás, ennek következtében pedig tartósan kitisztulhat a levegő.

Szerző

A baloldal előzi a Jobbikot

Publikálás dátuma
2017.02.04. 10:25

A baloldal a teljes felnőtt népesség körében és a legvalószínűbb listás eredményeket nézve is népszerűbb, mint a Jobbik – derül ki a Nézőpont Intézet Magyar Idők számára készült közvélemény-kutatásából.

A kormánypártokat januárban a teljes felnőtt népesség 34 százaléka támogatta. Azonos bázison a Jobbikkal 11, az MSZP-vel 7, a DK-val 4, az Együttel és a Fodor Gábor által vezetett Liberálisokkal, 1-1, az LMP-vel 3, míg a Kétfarkú Kutya Párttal 2 százalék szimpatizál.

A legvalószínűbb listás eredményeket nézve a kormánypártok 47 százalékon állnak, míg a Jobbik 18, az MSZP 14, a DK 7, az Együtt és a Liberálisok 2-2, a Párbeszéd 1, az LMP 5, a Kétfarkú Kutya Párt pedig 3 százalékon.


Érdekesség, hogy a legvalószínűbb listás eredmények alapján a Jobbik támogatottsága 3 százalékponttal elmarad a párt 2014-es választáson elért 21 százalékos belföldi listás eredményétől. A felmérés továbbá arra is rámutat, hogy ugyan az MSZP önállóan nem, de a baloldali pártok együtt a teljes felnőtt népesség körében (13 százalék) és a legvalószínűbb listás eredményeket nézve is (26 százalék) népszerűbbek, mint a Jobbik (11, illetve 18 százalék).

Szerző