Előfizetés

Végrehajtást kérnek a TV2-vel szemben

Publikálás dátuma
2017.02.06. 14:09
FOTÓ: Vajda József/Népszava
Bírósági döntés értelmében már több mint egy hónapja nem használhatná a TV2 Zrt. a Chili TV nevet, ám ezt Andy Vajna csatornája eddig teljes mértékben figyelmen kívül hagyta, annak ellenére, hogy ezért naponta növekvő büntetéssel számolhatnak. A pert nyert AMC végrehajtást kezdeményez a céggel szemben.

Mint lapunk is megírta, a Fővárosi Törvényszék januárban kötelezte arra a TV2 Zrt.-t az AMC Networks Central Europe Kft. kérelme nyomán, hogy hagyjon fel a „Chili TV” megjelölés televíziós szórakoztatás és televíziós programok készítése körében történő használatával, továbbá e szolgáltatásainak chilitv.tv internetes oldalon történő reklámozásával és a chilitv.tv domain név használatával. 

A végzés óta már több, mint egy hónap telt el, ám a TV2 azóta sem tartja be az azonnal végrehajtandó ideiglenes bírósági döntést, azaz nem változtattak nevet - szúrta ki a 24.hu. Változatlanul működik az internetoldal és a gasztro műsorokat sugárzó tévécsatorna is Chili TV néven sugározza műsorait.

Mindez azért különös, mert a névhasználattól eltiltó bírói végzés előzetesen végrehajtható, tehát a TV2 Zrt. annak ellenére is köteles lett volna azt végrehajtani, hogy fellebbeznek ellene, ami viszont nincsen halasztó hatállyal. Naponta növekvő büntetéssel számolhatnak Vajnáék, amiért szembe helyezkedtek egy bírói döntéssel - írja a portál, hozzátéve, hogy az  AMC jogi képviselői ráadásul végrehajtást kezdeményeznek az ügyben a TV2 Zrt.-vel szemben.

Elegük lett a fideszeseknek - A NAV nem vizsgálja a vagyonosodást

Publikálás dátuma
2017.02.06. 13:52
FOTÓ: Népszava
Egy éve gyakorlatilag nem végez vagyonosodási vizsgálatot az adóhivatal, mert a kormánypárti politikusoknak vélhetően elegük lett abból, hogy az ellenzék politikai bunkónak használja az eljárást - írja a Magyar Nemzet.

A NAV döntésével több milliárd forintos bevételtől esik el az állam a szakértők szerint. Egy módosítás nyomán tavaly január óta már csak akkor indíthat az adóhatóság vagyonosodási vizsgálatot magánszeméllyel szemben, ha valaki önmagát jelenti fel, vagy ha a rendőrség már nyomoz az adott személy ügyében vagyon elleni bűncselekmény gyanújával.

Michnai Attila adószakértő szerint az ügyben azért titkolózik Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő (egyikük sem reagált a lap megkeresésére), mert a vagyonosodási vizsgálatok ellehetetlenítésével a politikai vezetés a tagjai számára rendkívül kényelmetlenné vált adóhivatali eljárást szüntetett meg.

A cikk szerint azonban az intézkedés nem csak a kormánypárti politikusoknak kedvezett, de alighanem komoly bevételhiányt is okozott a költségvetésnek. Az mno.hu szerint 2015 novemberéig 1100 ilyen eljárást indított az adóhivatal, ezek közül 900 esetben bizonyult indokoltnak az eljárás, és összesen 19,5 milliárd forintos bevételt jelentett ez a költségvetésnek. 

Megszűnt a szmogriadó Miskolcon is

Publikálás dátuma
2017.02.06. 13:01
Illusztráció: Thinkstock
Megszüntették a szmogriadót Miskolcon hétfő délelőtt, miután a levegő szennyezettségének mértéke a küszöbérték alatt maradt az elmúlt 24 órában - közölte a város polgármesteri hivatalának szóvivője.

Koczák Szilvia hozzátette, a meteorológiai előrejelzések is kedvezőek, ezért döntött Kriza Ákos polgármester a szmogriadó - február 3-án elrendelt - eltájékoztatási fokozatának megszüntetéséről.

Hétfőn reggel a salgótarjáni városháza is közölte, hogy javult a levegő minősége, ezért hétfőn ott is megszüntették a szmogriadót.