Fekete bárány született a Budakeszi Vadasparkban - Fotók!

Publikálás dátuma
2017.02.06. 14:52
Forrás: Budakeszi Vadaspark/Surányi Linda
Az extrém, fagyos időjárásnak köszönhető, pár napos kényszerszünet után a Budakeszi Vadaspark 2017. február 7-től ismét tárt kapukkal várja a vendégeket. És nem csak tárt kapukkal, hanem egy új jövevénnyel is, a nagy hidegben ugyanis egy bolyhos fővel bővült a Pici Tanya állománya - írja a Budakeszi Vadaspark közleményében.

A fekete színű bárányka az ilyenkor szokásos, állatvédelmi célból történő megfigyelést és elkülönítést követően már megerősödött annyira, hogy kíváncsian felfedezhesse a körülötte lévő világot, és a közös „játszótéren”, a többi kis háziállattal együtt rosszalkodhasson, a Budakeszi Vadaspark látogatói és gondozói legnagyobb örömére.

Forrás: Budakeszi Vadaspark/Surányi Linda

Forrás: Budakeszi Vadaspark/Surányi Linda

Szerző

Mészáros Lőrinc beújított egy Harley Davidsont

Publikálás dátuma
2017.02.06. 14:33
Illusztráció: Leon Neal/Getty Images
Mészáros Lőrinc vagyonnyilatkozata sok meglepetést nem okozott (amit rejtegetni akar, úgyis rejtegetheti ezernyi cége segítségével). Annyi kiderült, hogy a felcsúti polgármesternek immár 34 darab ingatlan van a nevén, plusz egy Harley Davidson.

A nevén lévő ingatlanok között ház, föld, legelő, erdő is szerepel, és az összes közül 14-et vett csak tavaly vett. Többségét a szomszédos Alcsútdobozon, de vett szántót Etyeken és Óbarokon, több beépítetlen területet Felcsúton, illetve egy kertet Vértesacsán. Szántóból több mint 200 hektárt vásárolt. Horvátországi, Vir szigeteki nyaralója még mindig megvan - írja az Index Mészáros vagyonnyilatkozata alapján.

Pénzügyileg van tízmillió forintja takarékbetétben, és 100 millió forintot készpénzben is tart. Hitelt korábban nem vett fel, de az 524 milliós kintlévősége miatt most közel másfél milliárdos tartozása van. (1.473.595.000 Ft) A polgármesteri munkájáért fizetést továbbra sem vesz fel, ezt a kiesést azonban pótolják jövedelmező cégei - írja a portál, megemlítve a Mészáros és Mészáros Kft-t és az R-Kordt, amikből több mint másfél milliárd osztalékot vett fel tavaly. Tanácsadásért plusz havi 9 milliót kap a Mészáros és Mészáros Kft-től. Mészáros 10 cégben tulajdonos különböző százalékban, és emellett természetesen őstermelő is. 

Vagyonnyilatkozata szerint autója nincs - az a sok Mercedes terepjáró valószínűleg céges -, van viszont két motorja: a meglévő Bombardier mellé tavaly vett egy Harley Davidsont is.

Szerző

Aknagránátra bukkantak Pécs belvárosában

Második világháborús aknagránátot találtak hétfő délelőtt Pécsett, a Kórház tér és a Zsolnay-szobor között egy parkolóban - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Popovics Dejan elmondta: az eszközt a rendőrség körbekerítette, a környéket biztosította, a gyalogosokat pedig az érintett utca másik oldalára irányítják. A rendőrség jelenleg a tűzszerészek kiérkezését várja - tette hozzá.

Szerző