Előfizetés

Szippantós kocsival az olimpiáért!

Publikálás dátuma
2017.02.06. 20:24
FOTÓ: Együtt Facebook
"Először rendőrökkel, majd szippantós kocsival próbálta a 16. kerületi rendelőintézet vezetője megakadályozni az Együtt politikusát, Vajda Zoltánt és a párt aktivistáit abban, hogy az intézet előtt gyűjtsék az aláírásokat a Momentum Mozgalom olimpia-ellenes népszavazási kezdeményezésére." - olvasható a párt Facebook oldalán.

A közlemény, amelyet a 444. talált meg, így folytatódik:

"Az intézetvezető arra hivatkozva hívta rá a rendőröket az Együttre, hogy akadályozzák a mentők ki- és bejutását az intézetbe. Miután a rendőrök megbizonyosodtak róla, hogy az Együtt aláírásgyűjtő pultjai senkit nem zavarnak, az Együtt aktivistái a helyszínen maradtak. Az intézetvezető most duguláselhárításra hivatkozva hívott egy szippantós kocsit a helyszínre, de még az így keletkezett iszonyatos bűz sem tántorítja el az aktivistákat, hogy folytassák az aláírásgyűjtést."

Lemondott a kormánypárti alpolgármester Körmenden

Lemondott alpolgármesteri tisztségéről Szabó Ferenc (Fidesz-KDNP), Körmend alpolgármestere - erősítette meg hétfőn az MTI-nek Molnár Dániel, a városi önkormányzat sajtóreferense.

Tájékoztatása szerint az alpolgármester február elsejei hatállyal nyújtotta be lemondását, önkormányzati képviselői mandátumát viszont megtartotta.

Szabó Ferenc az MTI-nek elmondta: a magánéletében történt változások, illetve más jellegű feladatainak megszaporodása indokolják döntését, körzetének egyéni képviselőjeként viszont tovább dolgozik.

Megerősítette, hogy január 27-én lemondott a KDNP körmendi szervezetének elnökségében betöltött tisztségéről is.

Tőzsde - Lehúzta a Richter a BUX-ot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 516,98 pontos, 1,57 százalékos csökkenéssel, 32 388,91 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 10,1 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek a pénteki záráshoz képest.

Sándor Dávid, a KBC Equitas elemzője az M1 aktuális csatornán elmondta: a kedvezőtlen nemzetközi hangulat miatt csökkentek a vezető európai tőzsdeindexek, a BUX azonban többet gyengült, csaknem 1,6 százalékos mínuszban zárt. Ennek oka a Richter jelentős, több mint 4 százalékos esése. 

A szakértő szerint a gyógyszercég hétfőn közzétett negyedik negyedéves gyorsjelentése valamennyivel még jobb is lett a várakozásoknál. A délelőtti sajtótájékoztatón ugyanakkor a menedzsment kissé pesszimista várakozásokat ismertetett az idei évvel kapcsolatban, a tavalyinál gyengébb évet prognosztizálnak, ennek hatására esni kezdett az árfolyam.

Az elemző hozzátette, a nemzetközi piacok esésével összhangban a többi hazai blue chip is mínuszban fejezte be a kereskedést, de jóval kisebb mértékű volt a csökkenés, mint a Richter-papírok esetében.

A Mol árfolyama 95 forinttal, 0,47 százalékkal 20 300 forintra csökkent, 1,6 milliárd forintos forgalomban.
Az OTP-részvények ára 88 forinttal, 0,99 százalékkal 8770 forintra esett, forgalmuk 2,0 milliárd forintot tett ki.
A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,58 százalékkal 511 forintra gyengült, forgalma 442,8 millió forint volt.
A Richter-papírok árfolyama 269 forinttal, 4,18 százalékkal 6161 forintra csökkent, a részvények forgalma 5,7 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 1944,39 ponton zárt hétfőn, ez 14,23 pontos, 0,73 százalékos csökkenés a pénteki záráshoz viszonyítva.