Tragédia! Meghalt az Erzsébet hídról leugrott férfi

Leugrott egy férfi kedden délután az Erzsébet hídról - írta a Bors. Az információt a Budapesti Rendőr-főkapitányság is megerősítette, hozzátéve, hogy az áldozat nem élte túl a zuhanást.

A BRFK közlése szerint 14:11-kor érkezett a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába egy bejelentés, miszerint egy férfi Budapesten az Erzsébet hídról a Dunába ugrott.

A rendőrök a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársaival közösen a férfit a pesti alsó rakparton kihúzták a Dunából, de a férfi nem élte túl a zuhanást. A haláleset körülményeit a BRFK a közigazgatási hatósági eljárás keretén belül vizsgálja.

Szerző

Halálos tömegbaleset Pusztaszeren - Megvan az ítélet

Jogerősen két év, végrehajtásában három évre felfüggesztett fogházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Törvényszék szerdán azt a romániai férfit, aki 2015 őszén okozott halálos tömegszerencsétlenséget Pusztaszeren.

A bíróság halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétségében mondta ki bűnösnek a román állampolgárságú magyar anyanyelvű vádlottat, és a szabadságvesztés miatt négy évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.

Az ítélet szerint 2015. november 14-én a 14 utast szállító kisbuszt vezető férfi Pusztaszer főutcáján hajtott, és mintegy óránkénti 70 kilométeres sebességgel közelített meg egy útkereszteződést, amely veszélyességét a táblákon kívül útfestés is jelezte. 

A sofőr már csak féktávon belül vette észre, hogy az elsőbbségadás kötelező táblával védett úton egy személyautó közeledik, és összeütköztek. Az ütközés következtében mindkét jármű árokba hajtott, a személygépkocsi villanyoszlopnak csapódott, a kisbusz átfordult a tetején.

A személyautót vezető csongrádi asszony - aki nem használta biztonsági övét - a helyszínen életét vesztette, a kisbusz utasai közül ketten súlyosan, tizenegyen - a vádlotthoz hasonlóan - könnyebben megsérültek.

Szerző

Kigyulladt egy húsüzem Debrecenben

 Teljes terjedelmében égett egy csaknem száz négyzetméteres húsüzem és a hozzáépített hűtőkamra kedd délután Debrecen külterületén, a 48-as út közelében - közölte a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság sajtóügyeletese.

Bányay Judit közölte: a debreceni és a hajdúböszörményi tűzoltók eloltották a tüzet, az utómunkálatok még tartanak.
Egy embert könnyű sérülésekkel kórházba vittek a mentők - tette hozzá.

Szerző