Előfizetés

A NAV 40 ezer doboz illegális cigire bukkant az M3-ason

Negyvenezer doboz adózatlan cigarettát találtak egy kisteherautóban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei, a sofőr a járművet hátrahagyva elmenekült.

A hatóság szerdai közleménye szerint a rendőrség a kisteherautó kötelező biztosítását akarta ellenőrizni az M3-as autópályán, a sofőr úgy tett, mintha lehúzódna, majd kiugrott a járműből, és elfutott az őt igazoltatni készülő rendőrök elől.

A NAV járőrei a kisteherautót átkutatva a raktérben több mint 44 millió forint értékű cigarettát találtak, amelyet a járművel együtt lefoglaltak.  A sofőrt később a kisteherautóban hagyott iratok alapján azonosították, ellene költségvetési csalás gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást.

Orvosi receptekkel üzletelt egy asszisztens Komlón

Vesztegetés elfogadása miatt emelt vádat a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség két nő ellen, akik legalább harminc alkalommal üzleteltek orvosi receptekkel - tudatta a vádhatóság szerdán.

A Baranya Megyei Főügyészség közleménye szerint a vádlottak bűnszövetségben üzletszerűen követték el a bűncselekményeket, amelyekből a vád szerint 1,4 millió forintra tettek szert.  Az elsőrendű vádlott nő, egy komlói egészségügyi cég pszichiátriai szakasszisztense 2012-ben nehéz anyagi helyzetbe került - ismertette az ügyészség. A vádirat szerint ekkor határozta el, hogy munkaköri kötelességét megszegve az orvosok által előre aláírt, rendelőben hagyott, kitöltetlen vényeket különböző betegek részére tölti ki olyan gyógyszerekről, amelyek vény nélkül egyáltalán nem, vagy lényegesen drágábban szerezhetők be.

Ezek értékesítése miatt kapcsolatba került egy - szintén rossz anyagi körülmények között élő - ismerősével, akit megbízott, hogy az interneten adjon fel hirdetéseket. A másodrendű vádlott a vényeket aláírta, majd a hirdetésekre jelentkezők számára komlói és pécsi patikákban kiváltotta, azokat a megrendelőknek postán továbbította - írták.

Tragédia! Meghalt az Erzsébet hídról leugrott férfi

Leugrott egy férfi kedden délután az Erzsébet hídról - írta a Bors. Az információt a Budapesti Rendőr-főkapitányság is megerősítette, hozzátéve, hogy az áldozat nem élte túl a zuhanást.

A BRFK közlése szerint 14:11-kor érkezett a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába egy bejelentés, miszerint egy férfi Budapesten az Erzsébet hídról a Dunába ugrott.

A rendőrök a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársaival közösen a férfit a pesti alsó rakparton kihúzták a Dunából, de a férfi nem élte túl a zuhanást. A haláleset körülményeit a BRFK a közigazgatási hatósági eljárás keretén belül vizsgálja.