Ismét a teljes vonalon jár az 1-es villamos

Ismét a teljes vonalon jár az 1-es villamos a fővárosban - közölte a Budapesti Közlekedési Központ a Facebook-oldalán csütörtökön.

Korábban a társaság arról adott tájékoztatást, hogy baleset miatt pótlóbuszt állítottak forgalomba a Népliget és Zugló vasútállomás között.

Erős János, a BKV fődiszpécsere az MTI-nek elmondta: a Puskás Ferenc Stadion közelében siklott ki egy utasokat nem szállító próbajárat. Nem sérült meg senki.

Szerző
Frissítve: 2017.02.09. 16:03

Lemondott Gyulaj polgármestere

Lemondott tisztségéről a Tolna megyei Gyulaj független polgármestere - közölte a település körjegyzője.

Dobos Károlyné egészségi okokra hivatkozva nyújtotta be lemondását - mondta Horváthné Tóth Valéria. A helyi választási bizottság április 23-ára írta ki az időközi polgármester-választást, a hattagú képviselő-testület munkáját addig Selmeci László független alpolgármester ügyvivőként irányítja.

Dobos Károlyné 2006 óta volt független polgármestere az 1018 lakosú településnek. Az időközi választáson 685 választásra jogosult vehet részt - közölte a körjegyző.

Szerző

Orbán évértékelője - Kiszorítanák a fütyülő tüntetőket

Publikálás dátuma
2017.02.09. 14:45
Juhász Péterék Putyin érkezésekor is füttykoncerttel tüntettek a Bajcsy-Zsilinszky útnál. FOTÓ: Molnár Ádám/Népszava
Ki fogjuk fütyülni Orbán pénteki bazári beszédét, akár hogy is próbálnak minket távol tartani - írta az Együtt Facebook-oldalán, miután kiderült, hogy a szervezők lefoglalták a Várkert Bazár 5000 négyzetméteres környékét, ezzel nehezítve a Juhász Péterék által szervezett demonstrációt. Ők azonban nem adják fel.

A szervezők arra hivatkozva foglalták le a területet, hogy Orbán Viktor és a meghívottak szabadon tudjanak közlekedni, illetve ki-be járni a helyszínen.

"Elhiszi bárki is, hogy Orbán Viktornak és sleppjének 5000 négyzetméter kell, hogy szabadon közlekedjen? Szerintünk inkább távol akarnak tartani bennünket és a valóságot Orbán Viktortól. Nem akarják, hogy füttyünket meghallva szembesüljön az elégedetlenségünkkel" - írta az Együtt Facebook-oldalán, rögtön hozzátéve, hogy ezzel sem tudják eltántorítani őket az akciójuktól.

"Nem adjuk fel! Ha elég sokan leszünk, Orbán Viktor is meghallja a füttykoncertünket, bármilyen távol is akarnak tartani bennünket tőle. Elmondjuk az igazat a lopásokról, az Orbán-család vagyonosodásáról, a helikopterezésekről, Matolcsy Györgyről, Polt Péterről, a sajtószabadságról, Magyarország Putyinnak való elárulásáról" - írták a felhívásban.

Juhász Péter sem bízta a véletlenre a dolgot, ezért élő videóban mutatta meg a tüntetés iránt érdeklődőknek, hogy pontosan hol lesz a demonstráció. 

A tüntetők 14:15-től az Attila út és az Apród utca sarkán gyülekeznek, 15 órától pedig a Lánchíd utcánál fütyülnek a miniszterelnökre.

Szerző