Évértékelő - LMP: a fenéket erősödik Magyarország

Publikálás dátuma
2017.02.10. 17:56
MTI Fotó: Soós Lajos
Az LMP szóvivője szerint Orbán Viktor miniszterelnök gyengeségben tartja az országot, hogy aztán azt mondhassa: ő menti meg a magyar népet.

Gál József a kormányfő pénteki évértékelő beszédére reagálva újságírók előtt azt mondta: "a fenéket erősödik Magyarország", inkább alárendelődik az orosz és a Wall Street-i érdekeknek, valamint a magyar oligarchák érdekeinek.

Az LMP politikusa az ország legnagyobb problémájának azt ítélte, hogy a bérek sokkal kisebb ütemben növekednek, mind a fideszes oligarchák bankszámlái, amíg ez nem fordul meg, addig Magyarországon nincs jövő - jelentette ki.

Kifogásolta, hogy a kormányfő nem beszélt az oktatás vagy az egészségügy gondjairól, szerinte a miniszterelnök azért titkolja ezen tényeket, mert elődeihez hasonlóan ezek leküzdéséért semmit sem tett, ahogy a fiatalok itthon tartása érdekében sem.

Kitért arra, hogy Orbán Viktor szerint is a nép kezébe kell adni a döntést egyes kérdésekben, hangsúlyozva: ha a kormány a migráció ügyében ki tudta írni a népszavazást, tegye ezt az olimpiai pályázat esetében is.

Szerző

Évértékelő - DK: összefüggéstelen beszéd volt

Publikálás dátuma
2017.02.10. 17:51
MTI Fotó: Soós Lajos
A kormányfő állítólag évértékelőt tartott ma, de ez nem az volt, hanem esetenként zagyvaságoktól hemzsegő, összefüggéstelen beszéd - mondta Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke pénteki sajtótájékoztatóján Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédére reagálva.

A DK politikusa kifejtette: Orbán Viktor arra vállalkozott, hogy kormánya munkájáról számot ad, beszámol a társadalom állapotáról és jövőképét nyújt, de ebből nem teljesített semmit, nem beszélt a kormánya tevékenységéről, nem tért ki az összetűzéseire az EU-val, nem beszélt a társadalom állapotáról.

A miniszterelnök nem ejtett szót a legutóbbi PISA-felmerésről, amely nyilvánvalóvá tette azt az elrontott oktatáspolitikát, amellyel ellopták a magyar fiatalok jövőjét - hangsúlyozta. Kiemelte: a kormányfő nem szólt a korrupcióról, ahogyan arról sem, hogy mi fog történni azokkal a fogyatékkal élőkkel, akiket ki akar zárni a munkanélküli segélyből.

Niedermüller Péter szerint a kormányfő semmilyen felelősséget nem vállal azért a "garázdálkodásért", amelyet az elmúlt hét évben elkövetett. Ráadásul súlyos képet festett Magyarországról, azt mondta, hogy Magyarország nacionalista és bezárkózó ország lesz - vélekedett.

A politikus úgy látja, a miniszterelnök nem mond igazat, hazudik, félrevezeti a társadalmat, miközben a feladata az lenne, hogy azoknak, akik nehéz sorban élnek, reményt és jövőt adjon, de nem nekik ad ilyet, hanem a gazdasági holdudvarának.
Kijelentette: a demokratikus ellenzék egészen más országot, jövőt kíván, gondoskodó, nyitott, szolidáris Magyarországot akar.

Szerző

Évértékelő - Párbeszéd: 2016 a gyász éve volt

Publikálás dátuma
2017.02.10. 17:44
Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke sajtótájékoztatót tart a Clark Ádám téren Orbán Viktor évértékelő beszéde előtt MTI Fotó: K
 A Párbeszéd szerint 2016 a gyász éve volt a magyaroknak, miközben kizárólag az "orbáni tolvajfejedelmek" jártak jól.

Szabó Tímea, az ellenzéki párt társelnöke pénteken Budapesten tartott sajtótájékoztatóján kifejtette, a magyarok elvesztett jólétük, és a külföldre vándorolt rokonaik mellett az "Orbán Viktor által elárult jövőjüket" is gyászolhatták.

Kijelentette, a miniszterelnök évértékelője évek óta nem a valóságot tükrözi, továbbá a dolgozók és munkát vállalni akarók helyett saját elitjének szól.

"Orbán Viktor udvartartásában jól teljesítenek a korrupciólovagok" - fogalmazott Szabó Tímea, majd példaként említette, hogy "Rogán Antal helikopterrel repked, Mészáros Lőrinc még a kerekesszékes gyerekek alól is kilopja a fóti gyermekotthont".

Hangsúlyozta, míg "Orbán Viktor büntette a szegényeket", addig a Párbeszéd több tonna tűzifát és több ezer adag ételt osztott ki, továbbá kiálltak az egészségügyben dolgozók elnyomása ellen. Szabó Tímea emlékeztetett az alapjövedelemről szóló javaslatukra, és azt mondta, "idén is folytatjuk a harcot". Ígéretet tett arra, hogy elszámoltatják az "összes kis és nagy fideszes tolvajt".

Szerző