Először nyerte el magyar szelvénytulajdonos az Eurojackpot főnyereményét

Publikálás dátuma
2017.02.11. 11:31
Thinkstock illusztráció
Először nyerte el egy magyar az Eurojackpot főnyereményét, amelynek értéke a péntek késő esti sorsoláson bruttó 22 569 528 euró volt - számol be a hiradó.hu az esetről. Ez közel 7 milliárd forint. A magyar nyertesen kívül még egy játékos eltalálta a nyerőszámokat, aki ugyanekkora összeget vihet haza.

Az Eurojackpot 2012 márciusában indult és jelenleg 16 országban játszható (Izland, Finnország, Norvégia, Svédország, Dánia, Észtország, Lettország, Litvánia, Hollandia, Németország, Csehország, Magyarország, Szlovénia, Horvátország, Olaszország és Spanyolország). Magyarországon 2014. október 10-én volt az első sorsolás. A játék várható főnyereménye minden héten legalább bruttó 10 millió euró, amelyet a résztvevő országok bármelyikében megnyerhetnek a játékosok. Ehhez 50 számból ötöt, továbbá 10 pótszámból kettőt kell eltalálni.

Szerző

Apad a Tisza Dombrádnál

Megállt a Tisza vízszintemelkedése, Dombrádnál tegnap óta 30 centimétert apadt a folyó – olvasható a hiradó.hu oldalon.Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivőjének közlése szerint már a felsőbb területekről is kevesebb víz érkezik.

Dombrád alatt mintegy 10 kilométerrel van a tiszai jégtorlasz csúcsa, amely már rövidebb, de még mindig elég vastag, és rácsúszott a tiszalöki erőmű előtti jégtakaróra – számolt be a zajló Tiszával kapcsolatos legfrissebb hírekről a szóvivő. Az erőműnél zajló folyamatokat folyamatosan figyelik a szakemberek, mert ha sor kerül arra, hogy a jégtorlasz megtöri az erőműnél levő állójeget, akkor a jégdarabokat át kell majd engedni.

Szerző

Best of évértékelők

Publikálás dátuma
2017.02.11. 11:00

Az új arisztokrata klikk ma már törvények felett áll, a felelősség kockázata nélkül tüntethet el százmilliárdokat és akadálytalanul befolyásolhatja a rendőrséget.

Az egykori miniszterelnök arra szólította fel a kormányt, hogy 10 hónappal a választások után ideje lenne, ha az emberek problémáival foglalkozna, nem pedig „az ellenzék ellenzékeként” viselkedne. A koalíciót bírálva kijelentette: „hiába vágja be valaki a demokrácia szótárát, ha a nyelvtan a régi maradt”.

A volt miniszterelnök szerint méltatlan bánásmód jut azoknak, aki kérdeznek vagy ellenérzéseiket fejezik ki, miközben a kormánynak válaszolnia kellene azokra a felvetésekre, hogy meddig emelkednek az árak, mi történik a fizetésekkel és a nyugdíjakkal és mi lesz a mezőgazdaságból élőkkel.

Népszava 2003. február 7.

A volt kormányfő szerint sokan félelemmel tekintenek a jövőbe. Orbán határozottan kijelentette, azt szeretné, hogy ne kelljen félnie senkinek, annak sem, aki az elmúlt rendszerben csak boldogulni akart. Sokan úgy érzik ugyanis, tette hozzá, hogy akkor jobban éltek, mint ma. Orbán szerint a félelem ellentéte a biztonság, ez az, amit a jövőre nézve mindenkinek meg kell teremteni. Arra van szükség, mondta, „hogy a múlthoz kapcsolódó félelmek elpárologjanak”. Egy olyan jövőbeli Magyarország lehet ez alapján mindannyiunk számára biztonságos, ahol az emberek nem félnek.

Orbán szerint nem szabad engedni, hogy a bizalom megszűnjön magyar és magyar között, ezért meg kell találni azt a minimumot, ami összeköti az embereket, amiben mindannyian hihetünk. Ez a minimum pedig, hogy mindannyian abban vagyunk érdekeltek, hogy az uniós csatlakozásnak Magyarországon ne legyen vesztese, ez a pont az, amire a volt kormányfő szerint a szövetséget alapozni lehet.

Népszava 2004. február 11.

nem ahhoz kell erő, hogy sokakat meggyőzzenek, hanem ahhoz, hogy sokakat meghallgassanak. Ezért az új jobboldali politika lényege az kell legyen, tette hozzá, hogy minden ember elmondhassa véleményét.

Orbán úgy vélte, nemcsak a nyugat- európai országokhoz képest fogunk lemaradni, hanem a románokhoz, szerbekhez, szlovákokhoz képest is. Hozzátette, meg kell tanulnunk, amit „a románok, a szerbek, a szlovákok már tudnak”, hogy „először magyarok vagyunk, és csak utána szocialisták, fideszesek vagy kereszténydemokraták”.

A tavalyi évet úgy jellemezte, mint amely a „nagyotmondás” és a „ráfizetés” időszaka volt.

Új idők járnak, új mértékegysége van Magyarországnak: a hantaméter. Mint mondta, „az utolsó pillanatban vagyunk, egy más jövőt kell választanunk, le kell térnünk erről a vágányról”. A kormányváltás óta 33 alkalommal emeltek adót.

Népszava 2005. február 17.

az ajtófélfához képest nőtt ugyan a gyerek, de kiderült, tavaly a ház ment össze.

Népszava 2006. január 30.

az új többség nem kér az új arisztokráciából. Milliárdosok tönkretették az országot, haladéktalanul meg kell találni és megbüntetni az ezért felelőseket. Úgy vélte, hogy az új arisztokrata klikk ma már törvények felett áll, a felelősség kockázata nélkül tüntethet el százmilliárdokat és akadálytalanul befolyásolhatja a rendőrséget.

Népszava 2007. február 17.

a népszavazás ténye már önmagában győzelem, „a népszavazás az erőszakmentes népi mozgalmak legfejlettebb formája”.

Népszava 2008. február 14.

Eljön az igazság és a számonkérés pillanata, eljön a nap, amikor a változást akaró nemzedékek Magyarországot egy új irányba fordítják

A Fidesz elnöke szerint az új világban helyre kell állítani az állam tekintélyét, hogy „a köz akarata érvényesülhessen a haszonelvűség helyett”. A különbség a régi és az új világ között szerinte az, hogy a régiben a profi térdek megelőzte az erkölcsöt

Értékelése szerint az országot „a reménytelenség emberei irányítják, a változás akadálya a csődkormány, amely rettegve őrzi alkalmatlanságának titkát”. Ami sok, az sok – jelentette ki Orbán, hozzátéve: már az ország minden zugából ez hallatszik. Nem kellene a végsőkig feszíteni a húrt, mert „a legbékésebb népekkel is megtörténik, hogy elegük lesz”.

vissza akarjuk kapni a hazánkat azoktól, akik magánvállalatukként kezelték és csődbe vitték, mert az ország nem a kormányé, hanem az embereké”.

Népszava 2009. március 7.

az embereknek elege lett a gyenge kormányzásból, s új, erős vezetésre van szükség. Olyanra, amely felelősséggel kezeli a pénzügyeket, és nem nyomta rá bélyegét a bűnözés.

Az ország lesodródott a józan ész útjáról, amikor milliárdosok és oligarchák kezdték vezetni, saját érdekeiket előtérbe helyezve, s eközben a kormányzat elfordult az emberektől.

Népszava 2010. február 7.

2011 az átszervezés, az új alkotmány éve lesz; 2012 az elrugaszkodásé, az egyensúly visszaszerzéséé; 2013 az emelkedésé, 2014 pedig már a gyarapodásé, amikor mindenki meglátja az erőfeszítések értelmét.

Népszava 2011. február 8.

Magyarország ma jobban teljesít az emberek mindennapi terheinek csökkentésében, az érdekérvényesítésben, a családok támogatásában, a nyugdíjak területén, a munka megbecsülésében, a rendőrség bővítésében, a felesleges kiadások lefaragásában, az egészségügyben és a felzárkóztatásban is, mint a választások előtt. „A kisbabáknak kedvük támadt megszületni

Népszava 2013 február 23.

Szerző