Ismét lesz föld alatti futóverseny

Jövő szombaton harmadik alkalommal rendezik meg a BBU Föld alatti futás elnevezésű szabadidősport rendezvényt a kőbányai pincerendszerben.

A szervezők tájékoztatása szerint a versenyen a futók megismerhetik az egykori kőbányából kialakított földalatti tároló és járatrendszert. A rendezvényen minden korosztály találhat a maga számára megfelelő kihívást. A fiatalok, illetve családok 300, 700 és 1400 méteren indulhatnak. A föld alatt három távon, 4 (alagút kör), 7 (alagút minimaraton) és 21 kilométeren (alagút félmaraton) lehet indulni, utóbbi távra váltóban is lehet nevezni. Aki csak a pincerendszerre kíváncsi, az választhatja a BBU Föld alatti túrát is, amely 9 órától indul, s túravezető mutatja be a pincerendszer történetét. A rajt és a cél helyszíne is a versenyközpont, innen indul és ide is érkezik a csoport.

A verseny központja a Kőbányai Gyermek és Ifjúsági Szabadidő Központ (KÖSZI) lesz, amely 8 órától várja a versenyzőket.

Szerző

Részleges látogatási tilalom két kórházban

Az influenzás megbetegedések megelőzése miatt részleges látogatási tilalmat rendelnek el szerdától a Fehérgyarmati Kórház és Gyógyfürdő, valamint a vásárosnaményi kórház szülészet-nőgyógyászati, gyermek- és aneszteziológiai, valamint intenzív terápiás osztályain - tájékoztatott a gyógyintézményeket működtető Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház.

A megbetegedések csökkenése miatt szerdától részlegessé enyhül a korábban elrendelt teljes látogatási tilalom a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház Szent István utcai és Sóstói úti telephelyén. A látogatási tilalom továbbra is érvényben marad a nyíregyházi kórház szülészet-nőgyógyászati és újszülött részlegén, valamint gyermekosztályán.

Szerző

Nyolcvanhét új tűzoltó tett esküt Budapesten

Publikálás dátuma
2017.02.14. 16:06
A felvétel egy korábbi avatáson készült - Fotó: Tóth Gergő/Népszava
Nyolcvanhét új tűzoltó tett esküt kedden Budapesten, a Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) oktatási Központjában.

Góra Zoltán az OKF vezetője ez alkalomból emlékeztetett arra, hogy a tűzoltók társadalmi elismertsége igen magas, és arra kérte az alapképzést most befejező hallgatókat, hogy ezt minden erejükkel erősítsék tovább. Hozzátette: a társadalom elismerése megnyilvánul a rendvédelmi életpályamodell bevezetésében is, ami fokozatos illetményemelést is jelent. Az újonnan avatottak képviseletében szóló Kurucz Tamás őrmester azt hangsúlyozta, hogy olyan testület tagjává váltak, amelynek alapismérve a szolidaritás és az összetartás.

Hajdu Márton az OKF szóvivője elmondta: a most végzettek féléves alapképzésen vettek részt, amelyre további kurzusok épülnek. A jelenlegi képzési rendszert 2012-ben vezették be az OKF-nél, és azóta 1100 új tűzoltót avattak.

Szerző