Ismét sűrű ködre figyelmeztetnek

Ismét számos megyére és a fővárosra adott ki figyelmeztetést a tartós, sűrű köd veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden, kora este.

Veszélyjelzésükben azt írták: szerdára virradó éjszaka a kevésbé felhős - dunántúli és középső - területeken ismét több helyen képződik köd, amely szerda napközben általában ritkul vagy feloszlik, ugyanakkor nagyobb eséllyel az ország keleti felén tartósan ködös körzetek is maradhatnak. Szerda estétől újra nagyobb területeket boríthat be a köd. A ködös, borult területeken hószállingózás, ónos szitálás bárhol kialakulhat - tették hozzá.

A tartós sűrű köd veszélye miatt szerdára Budapest mellett Pest, valamint Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Tolna, Vas megyére adták ki a figyelmeztetést. Az előrejelzés szerint szerdán a leghidegebb órákban mínusz 8 és mínusz 3 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet. A legtöbb napsütés a Dunántúl déli felén lehet. A maximumhőmérséklet a felhős területeken többnyire 0 fok körül, a tartósan napos tájakon 5-11 fok között várható.

Szerző

Forgalomkorlátozás a Belvárosban filmforgatás miatt

Filmforgatás miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz kedden késő délutántól csütörtökig Budapesten, az V. kerületben - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

Teljesen lezárják a kerületben kedden 18 órától csütörtökön 6 óráig a Bárczy István utcát a Károly körút és a Petőfi Sándor utca között - olvasható a közleményben. Szerdán 6 órától 20 óráig időszakosan lezárják a Városház utcát a Kossuth Lajos utca és a Bárczy István utca között, továbbá ugyanebben az időszakban a Párizsi utcát a Petőfi Sándor utca és a Városház utca között. Az utóbbi két útszakaszt teljesen lezárják szerdán 20 órától csütörtökön 6 óráig.

Szerző

Orbán: a közérdeket a magánérdek elé

A szemünk előtt egy olyan állam képe lebeg, amely erős, méltányos és tisztelhető, mert minden szegletében a közérdeket rendeli a magánérdek elé - egyebek mellett ezt mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) lapjának adott interjújában.

A kormányfő azt is bejelentette: cél, hogy valamennyi állami vezető részesüljön államtudományi képzésben, legyen szó területi vagy központi szerv vezetőjéről. A Bonum Publicum Magazin legfrissebb számában megjelent interjúban Orbán kiemelte: a miniszterelnök elmondta, az államtudományi képzés átalakításával olyan közigazgatási tisztségviselőket kell képezni, akik a szakmai tudásuk mellett elkötelezettek a nemzeti érdek képviselete, a morális tartás és a köz szolgálata iránt.

Orbán Viktor a múltról szólva azt mondta, hogy 2010-ben a csőd széléről kellett visszarángatni az országot, és éveken át azon dolgoztak, hogy ne hitelfelvételekből tartsák a "víz felett" Magyarországot. Ugyanakkor mostanra már nem az a cél, hogy munkájuk legyen az embereknek, hanem az, hogy jobban megérje dolgozni és mindenki lépjen egyet előre.

Beszélt arról is, hogy a kormány intézkedéseinek köszönhetően Magyarország ma az unió egyik legbiztonságosabb országa. A 2018-as országgyűlési választások kapcsán azt mondta, a 2010 előtt és utáni időszak összehasonlítva kijelenthető, hogy Magyarország - biztos jövőképpel, gazdagodó kultúrával - jobb hely ma már, mint a szocialista kormányok alatt volt. A magyar gazdaság erősebb, sokkal több embernek van munkája, és a kormány számára legfontosabb területeken, a bank- és az energiaszektorban, de még a médiaiparban is a külföldiek helyett a magyarok kerültek többségbe.

Szerző