NOlimpia - "Orbán Viktor elcseszte"

Publikálás dátuma
2017.02.18. 14:57
MTI Fotó: Mohai Balázs
Vona Gábor szombati sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a Jobbik nyolc évben maximálná, hogy valaki miniszterelnök lehessen Magyarországon. A szélsőjobboldali politikust az olimpiáról szóló népszavazás aláírásgyűjtéséről is kérdezték, mire Vona annyit mondott, hogy Orbán Viktor "elcseszte".

A pártelnök előbbi javaslatát azzal magyarázta, hogy két ciklus alatt fennáll a veszélye a kiégésnek, "a hatalomba való görcsös kapaszkodásnak" és a személyiségjegyek torzulásának. Most ezt látja az országban - jegyezte meg, egyfajta önkorlátozás igényét megfogalmazva. Mint mondta, pártja kormányra kerülése esetén bevezetnék a két ciklusra szóló korlátot. Ennek pozitív hatásai közé sorolta az egészséges versenyt, szerinte ugyanis ma "talpnyalóverseny zajlik", a talpnyalás "precizitása" az előrejutás feltétele. A teljesítménykényszert a hatalom bebetonozása helyett az ország felvirágoztatására helyeznék át, a politikai kultúra részévé tennék az önmérsékletet és frissé, demokratikussá, az emberek számára inspirálóbbá tennék a közéletet - fejtette ki. Vona Gábor szerint Orbán Viktor személyes tulajdonaként tekint az országra. Az országot a korrupció "nyers, maffiaszerű burjánzása" jellemzi - vélekedett a Jobbik elnöke.

A politikust kérdezték az olimpiáról szóló népszavazás aláírásgyűjtéséről. Úgy fogalmazott: "Orbán Viktor elcseszte ezt a dolgot", pártpolitikai kérdés lett belőle.  Vona Gábor ugyanakkor azt is megfogalmazta, hogy továbbra is olimpiapártiak, az ország megérdemli és meg is tudná rendezni azt, de nem így. A Momentum mozgalommal kapcsolatban azt mondta, meggyőződése, hogy még ők is szeretnének egy olimpiát. Hozzátette: megfordult a társadalmi hangulat és még a Fidesz szavazóbázisában is elbizonytalanodtak.

Vonát kérdezték arról is, hogy az Eötvös Loránd Tudományegyetem elindítaná a társadalmi nemek tanulmánya szakot. Azt felelte: nagyon nem örül neki, egy felesleges megfelelési kényszernek, lobbinak tulajdonítja a dolgot. Kérdezték a nagybörzsönyi alapszervezet feloszlatásáról is, erre azt válaszolta, hogy a pártigazgató foglalkozik az üggyel, jövő héten konzultálnak erről. Tartja azt az álláspontját, hogy a Jobbik a legegységesebb párt - jelentette ki.

Megkérdezték arról is, hogy az MSZP-frakcióból kilépett Demeter Márta - miután betekintett az azóta már meghalt Ghaith Pharaon szaúdi üzletember vízumigénylésével kapcsolatos dokumentumokba - az Indexnek azt mondta: a Pharaon vízumügyintézése során rögzített adatokban fel van tüntetve, hogy az üzletember Magyarországon a miniszterelnökkel találkozik majd. Úgy reagált: el tudja képzelni, hogy ez volt a kérelemben, és felvetődik, hogy "a kormányfő családja gazdasági kapcsolatba került egy terrorizmust támogató emberrel". Arra a felvetésre, miszerint decemberben a jobbikos Gyöngyösi Márton is betekintett ugyanezen dokumentumokba, de nem számolt be hasonlóról, azt felelte, az ő érdeklődését is felkeltette a kérdés, meg fogja kérdezni párttársát.

Szerző

Orbán "görcsösen kapaszkodik"

Publikálás dátuma
2017.02.18. 14:23
MTI Fotó: Mohai Balázs
A Jobbik nyolc évben maximálná, hogy valaki miniszterelnök lehessen Magyarországon. Vona Gábor pártelnök szombati budapesti sajtótájékoztatóján a javaslatát azzal magyarázta, hogy két ciklus alatt fennáll a veszélye a kiégésnek, "a hatalomba való görcsös kapaszkodásnak" és a személyiségjegyek torzulásának, és ő most ezt látja az országban.

Vona szerint pártja kormányra kerülése esetén bevezetnék a két ciklusra szóló korlátot. Ennek pozitív hatásai közé sorolta az egészséges versenyt, szerinte ugyanis ma "talpnyalóverseny zajlik", a talpnyalás "precizitása" az előrejutás feltétele. A teljesítménykényszert a hatalom bebetonozása helyett az ország felvirágoztatására helyeznék át, a politikai kultúra részévé tennék az önmérsékletet és frissé, demokratikussá, az emberek számára inspirálóbbá tennék a közéletet - fejtette ki.

A pártelnök szerint Orbán Viktor személyes tulajdonaként tekint az országra. Az országot a korrupció "nyers, maffiaszerű burjánzása" jellemzi - vélekedett a Jobbik elnöke. A politikust kérdezték az olimpiáról szóló népszavazás aláírásgyűjtéséről. Úgy fogalmazott: "Orbán Viktor elcseszte ezt a dolgot", pártpolitikai kérdés lett belőle. 

Vona Gábor ugyanakkor azt is megfogalmazta, hogy továbbra is olimpiapártiak, az ország megérdemli és meg is tudná rendezni azt, de nem így. A Momentum mozgalommal kapcsolatban azt mondta, meggyőződése, hogy még ők is szeretnének egy olimpiát. Hozzátette: megfordult a társadalmi hangulat és még a Fidesz szavazóbázisában is elbizonytalanodtak.

Szerző

“Kár, hogy túlélte” - írta a fideszes exképviselő Sándor Máriáról

Publikálás dátuma
2017.02.18. 13:10
FOTÓ: Molnár Ádám/Népszava
Felháborító kommentet írt egy Sándor Máriáról szóló cikk alá egy fideszes exképviselő, aki jelenleg a salgótarjáni önkormányzat egyik bizottságának külsős tagja. A Tarjáni Fészek nevű Facebook-oldal a fekete ruhás nővér öngyilkossági kísérletéről szóló hírt osztotta meg, amit Kakuk Zoltán úgy kommentált: "kár, hogy túlélte". A bicskanyitogató hozzászólást a Pesti Bulvár szúrta ki, akik egy villáminterjút is készítettek a képviselővel.

Sándor Mária öngyilkossági kísérletéről a 168 órának adott interjújában számolt be, a hír pedig pillanatok alatt bejárta az egész sajtót. A Tarjáni Fészek nevezetű Facebook-oldal is megosztotta a szívszomorító cikket, ez alá érkezett az aljas komment, nem is akárkitől. Salgótarján fideszes exképviselője azt írta a fekete ruhás nővérről: "kár, hogy túlélte". A bejegyzést a Pesti Bulvár a biztonság kedvéért le is mentette, a hozzászólást itt visszanézheti!

Azóta felháborodásuknak hangot adva rengetegen szóltak hozzá a megosztott cikkhez, a portál pedig meg is szólaltatta Kakukot, aki tagadta, hogy Sándor Mária halálát kívánná, de azt vállalta, hogy a kommentet ő írta. 

A képviselő a hozzászólásához hozzáfűzte: “mindenkinek van egy életcélja. Valaki házat akar, valaki kocsit, valaki gyerekeket. Én minden embert támogatok az életcéljában. Sándor Máriának az volt a célja, hogy meghaljon. Én szurkoltam neki, hogy sikerüljön a célja elérése, de hát sajnos nem.”

A portálnak adott válaszában Kakuk mindezt még egy kérdéssel is tetézte: "Tudja, régen az egyház el sem temette az öngyilkosokat? Hol van most az egyház?”

A Tarjáni Fészek nevű közösségi oldal megjegyezte, hogy a Fidesz vezetői, tagjai még mindig nem határolódtak el párttársuk minősíthetetlen megnyilvánulásától.

Szerző
Frissítve: 2017.02.18. 13:50