"Ne lőj!" - Tüntettek a Kossuth téren (Fotók)

Publikálás dátuma
2017.02.18 17:56

Ne lőjétek le a kutyáinkat! címmel tartottak tiltakozó flashmobot a hatályos vadászati törvény és a napokban történt kutyakilövés miatt a Parlament előtt, a Kossuth téren.

A demonstráción többen "Ne lőj!" feliratú táblákat tartottak. A flashmob szervezője Szabó Rebeka, a Párbeszéd Magyarországért (PM) szakpolitikusa volt, aki Facebook-oldalán azt írta: "együtt tiltakozunk az ellen, hogy a vadászok csak úgy kilőhessék jóhiszemű gazdáik közeléből a kutyákat! A Párbeszéd szerint a sokadik ilyen eset után az egész szabályozást újra kell gondolni, ezért törvénymódosító javaslatot is benyújtunk. Nyilvánvaló, hogy a kutyatartókra is vonatkoznak szabályok, de ne legyen fontosabb a vadászok érdeke társállataink életénél!" - figyelmeztetett a PM politikusa.

A tüntetés Facebook-oldalán emlékeztettek, hogy pár nappal ezelőtt egy vadász ismét lelőtt egy kutyát. Az állat és gazdája Budapest közigazgatási határán belül, a mátyásföldi repülőtér mellett sétáltak. A megölt kutya és gazdája tizenkét éve járnak arra, lovarda és kutyaiskola működik a természetvédelmi területnek nyilvánított vidéken - írták. Nem először fordul elő, hogy vadászok gazdájukkal sétáló kutyákat lőnek le. Elég volt a következmények nélküli gyilkolásból! Az elővigyázatosság és a védelem nem csak a vadállománynak, hanem a társállatoknak is jár - hívták fel a figyelmet a közösségi oldalon.

Szerző
Frissítve: 2017.02.18 18:07

Ellenzéki demonstráció volt Kiskunhalason

Publikálás dátuma
2019.02.22 21:45
Képünk illusztráció
Fotó: Szabad Pécs
A tüntetők nem egy konkrét intézkedés miatt zárták le a városhoz közeli főút egyik sávját, hanem úgy általában az Orbán-kormány ténykedése miatt tiltakoztak.
Ellenzéki pártok és civilek demonstráltak Kiskunhalas közelében lezárva a félpályát a város melletti főút egy szakaszán - írja az atv.hu. A Kiskunmajsára vezető úton 200-250 méter hosszan állták el az autók délután. A tüntetők az akció okaként külön megemlítették rabszolgatörvénynek nevezett jogszabály, de hozzátették, ezúttal általában véve bírálták az Orbán-kormányt.

"Vidéken is hajlamosak az emberek arra, hogy kifejezzék az ellenvéleményüket a kormány azon politikájával szemben, amellyel azt bizonyítja napi mint nap, hogy egyáltalán nem érdekli az ellenzék véleménye." - mondta az ATV-nek Marton Imre, az MSZP elnökségi tagja. A tudósítás megjegyzi, a tüntetés miatt komoly torlódás nem alakult ki, atrocitás nem történt.

Orbán Viktor felmentette a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnökét

Publikálás dátuma
2019.02.22 19:22

Fotó: Orbán Viktor hivatalos Facebook oldala
Luszcz Viktor Stanislaw megbízatása március 14-ei hatállyal szűnik meg.
Felmentették a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnökét, az erről szóló miniszterelnöki határozat a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg - írja az MTI. Orbán Viktor rendelete szerint Luszcz Viktor Stanislaw megbízatása március 14-ei hatállyal szűnik meg.