Egy forintot utalt fizetésként a tankerületi központ

Egy forint értékben kaptak munkabér-átutalást tanárok február elején, az óraadói megbízási díjak helyett csupán ennyit utalt az illetékes Közép-Budai Tankerületi Központ - írja az Átlátszó.

A megbízási díjak hónapok óta több hónapos késésekkel érkeztek, de ez még a sokat látott érintetteket is meglepte. A fizetéseket végül egy hét késéssel teljesítették, továbbra is külön jelzés nélkül. Február elején volt esedékes a januári megbízási díjak utalása azoknak a tanároknak, akik óraadóként dolgoznak valamely intézményben. Felkereste azonban az Átlátszó Oktatást egy érintett azzal a problémával, hogy a teljes bérük helyett csupán 1 forint értékű utalásról jelzett neki a bankjuk, “munkabér átutalás” közleménnyel. A szokatlan utalás a tanárok óraadói fizetését érintette. Tájékoztatást azóta sem kaptak a Klebelsberg Központtól (KLIK), vagy annak illetékes Tankerületi Központjától. Időközben azonban megérkeztek a bérek, még ugyan a törvényi határidőn belül.

Az oktatas.atlatszo.hu megkérdezte a KLIK-et, hogy történhetett az, hogy egy forintot el tudtak utalni, de a bér érdemi részét nem küldték meg. A cikk megjelenéséig nem válaszoltak.

Szerző

Junckernek elege van a gyűlöletből, jóbarátnak nevezte Orbánt

Publikálás dátuma
2019.02.21 12:32

Fotó: AFP/ JOHN THYS
„Teljességgel képtelen vagyok arra, hogy utáljak valakit” – mondta az Európai Bizottság elnöke.
Jóbarátjának nevezte Orbán Viktor kormányfőt csütörtökön Jean-Claude Juncker az újabb magyarországi tájékoztató kampány ellenére, és hangsúlyozta, hogy elég volt a gyűlöletből Európában. Juncker egy brüsszeli rendezvényen kérdésre válaszolva az MTI összefoglalója szerint azt mondta:
„teljességgel képtelen vagyok arra, hogy utáljak valakit. Nagyon meglepődtem, amikor láttam ezeket a gyűlölettel teli plakátokat Magyarországon, de nem adom fel, én nem vagyok olyan, pont az ellenkezője akarok lenni”.
Az Európai Bizottság elnöke hozzátette:
„nincs előrelépés Európában, ha a nemzetek egymás ellen harcolnak, nincs haladás gyűlölet mellett. Itt már tartottunk, elég volt belőle”.
Hétfő este Magyarország Kormánya a Facebookon jelentette be, hogy „tájékoztató akciót indít a bevándorlást ösztönző brüsszeli tervekről”. Megjelentettek hozzá egy képet is: ezen Soros György és az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker látható, azzal a szöveggel, hogy Brüsszel be akarja vezetni a kötelező betelepítési kvótát, gyengíteni akarja a tagállamok határvédelmi jogait, valamint „migránsvízummal” könnyítenék a bevándorlást. Az Európai Bizottság keményen válaszolt, és „sokkolónak” nevezte, hogy „egy ilyen nevetséges összeesküvés-elmélet ilyen szinten eluralta a közgondolkodást”, de a plakát téma volt az EU-ügyi miniszterek ülésén is, ahol a Magyarország elleni 7. cikkelyes eljárás keretében tárgyaltak a jogállam helyzetéről. Juncker később arról beszélt, hogy, „hazugságok ellen nem nagyon lehet mit tenni”. Lapunk arról is értesült, hogy a magyar kormány plakátkampánya miatt rendkívüli frakcióülést kezdeményezett Gunnar Hökmark, a svéd Mérsékelt Párt politikusa az Európai Néppártban.

Magasra tette a lécet a Fradi elleni csodagól szerzője

Publikálás dátuma
2019.02.21 12:30

Fotó: MTI/ Czeglédi Zsolt
A Ferencváros ellen győztes gólt ollózó Zsóri Dániel célja a tavaszi idényben az, hogy legalább néhányszor a kezdőcsapat tagja lehessen. Három-négy gólt is szeretne még.
Magyar és nemzetközi szinten is komoly elismerésnek örvend a Debrecen 18 éves futballistájának mozdulata, amellyel szombaton – élete első élvonalbeli mérkőzésén – csereként beállva a hosszabbítás harmadik percében látványos gólt szerzett. A nagyváradi születésű, ám már magyar állampolgársággal is rendelkező csatár egyelőre szokja az élvonalbeli futball ritmusát, viszont egyszer szívesen kipróbálná magát valamelyik nagy európai bajnokságban.
Tudja követni, hogy hány megkeresése volt, mióta győzelmet érő gólt ollózott a Ferencváros kapujába? Nem számoltam össze, de az biztos, hogy nagyon sokan megkerestek.
Azt követően, hogy az FTC ellen debütált az élvonalban, kedd este csapata 3-2-re megnyert ajkai kupameccsén kezdőként 65 percet játszott. A napokban mintha kicsit gyorsan történne minden – hogyan éli ezt meg? Furcsa. Hirtelen jött ez az egész felhajtás körülöttem, de ahogy telnek a napok, egyre inkább hozzászoktam.
Észrevette, hogy máris megismerik? Igen, Ajkán is feltűnt, hogy megismertek többen.
Talán még aláírást is kértek... Azt azért nem.
Biztosan sokat beszél ebben a helyzetben a szeretteivel és az edzőjével is. Herczeg András mit tanácsol? Bandi bá' nagyon sokat beszélt velem a napokban, azt többször is elmondta, hogy magasra tettem magamnak a lécet. Azt tanácsolta, hogy ne figyeljek a megnövekedett érdeklődésre, a szurkolókra és semmi másra, csak focizzak tovább és akkor minden jó lesz.
A Debrecen megyei első osztályban szereplő második csapatánál töltött időszak után hogy érzi, milyen a játék ezen a szinten? Sokkal nagyobb a ritmus, gyorsabban kell gondolkodni, szinte minden más. Amikor a télen az első csapathoz kerültem edzésekre, ez eleinte furcsa, szokatlan volt, egy-két hét kellett, mire megszoktam. Igyekszem felvenni a ritmust, de az akadémián jó felkészítést kapunk a felnőtt futballra.
Az ollózást egyébként máig minden edzésen gyakorolja? Mostanában nem nagyon próbálkoztam ezzel, inkább már azokat a mozdulatokat gyakorlom, amelyek hasznosabbak. Kisgyerekkorom óta tetszik ez a mozdulat, akkor megtanultam, tudom régebb óta.
Szombaton Pakson játszanak az NB I-ben. Számít rá, hogy pályára léphet?  Inkább azt mondanám, hogy bízom benne, hogy pályára léphetek majd.  
Tizenkét forduló van még hátra a bajnokságból, ilyen kezdés után egyénileg mivel lenne elégedett az idény végén? A legfontosabb, hogy beverekedjem magam a kezdőcsapatba. Ha számokat kell mondani, akkor legalább 3-4 alkalommal szeretnék kezdeni, ezen kívül pedig többször akár csak csereként beállni. Három-négy gólt is szeretnék még szerezni. 
Ezek a célok összeegyeztethetők az iskolával? Jelenleg nem járok iskolába, ezt az évet halasztottam. Gyakran délelőtt edzünk, ezért is döntöttem így, de szeptembertől újra diák leszek, jövőre pedig magántanulóként szeretném befejezni a középiskolát.
Nyilván korai még nagy terveket szövögetni, de érdekelne: tud olyan csapatot mondani, amelyben évekkel később szívesen látná magát? Csapatot nem tudnék kiemelni, azt viszont tudom, hogy egyszer nagyon szeretnék  valamelyik európai topbajnokságban játszani.

Négyjegy

Zsóri Dániel a romániai Nagyváradon született 2000. október 14-én. Magyar állampolgár. Békéscsabán kezdett el futballozni, 2016 szeptemberében csatlakozott a DVSC-hez. Posztja: csatár. Az őszi szezonban a megyei első osztályban szereplő Debrecen II-ben játszott, 16 mérkőzésen 39 gólt szerzett, ezzel vezeti a liga góllövőlistáját. Cristiano Ronaldo a példaképe.

Frissítve: 2019.02.21 12:30