Öttusa vk - Nyolc magyar induló

Nyolc magyar öttusázó áll rajthoz az idei világkupa-sorozat első versenyén, Los Angelesben. A szerdától vasárnapig tartó viadalon Kasza Róbert, Demeter Bence, Málits István és Tomaschof Soma, valamint Kovács Sarolta, Alekszejev Tamara, Strobl Anita és Varga Eszter vesz részt.

Marosi Ádám és Földházi Zsófia ezúttal még nem versenyez, mert ők az olimpia után a szokásosnál később kezdték a felkészülést. Martinek János, a férfi és Kállai Ákos, a női válogatott szövetségi kapitánya hétfőn elmondta, hogy a következő, márciusi vk-fordulóban, Kairóban másik négy-négy versenyző kap majd bizonyítási lehetőséget, hazai pályán, Kecskeméten pedig 12-12 magyar öttusázó indul május elején.

A sorozat negyedik versenyét a lengyelországi Drzonkówban rendezik május utolsó hétvégéjén, míg a vk-döntőre június végén a litvániai Druskininkaiban kerül sor. A Los Angeles-i nyitányon az egyéni versenyek után váltóban is indulnak a magyarok, de még nincs döntés arról, hogy milyen összeállításban. Szerdán és csütörtökön a selejtezőt, pénteken és szombaton a férfi, majd a női döntőt rendezik, a vk a váltóval zárul vasárnap.

Szerző

Babos Tímea maradt 33.

Publikálás dátuma
2017.02.21. 06:54
FOTÓ: Mike Hewitt/Getty Images
Nincs komoly változás a női teniszezők világranglistáján, melynek élén továbbra is az amerikai Serena Williams áll, a legjobb magyar, Babos Tímea pedig változatlanul a 33. helyet foglalja el.

Az első 14 sorrendje nem változott, a 15. helyre pedig a hétvégén Dohában döntős dán Carolina Wozniacki lépett előre, miután egy hete még a 18. volt. Gálfi Dalma két helyet javítva a 154.

A férfiak rangsorában az első kilenc pozícióban nem volt változás, a brit Andy Murray vezet a szerb Novak Djokovic és a svájci Stan Wawrinka előtt. A legjobb magyar, Fucsovics Márton a 149. helyről a 145.-re lépett előre.

Szerző

Börtönbe vonulhat a Barca brazil sztárja

Publikálás dátuma
2017.02.21. 06:53
Fotó: Getty Images/Gonzalo Arroyo Moreno
Pernek néz elébe Neymar. Egy spanyol bíróság ugyanis elutasította fellebbezését, amellyel megtámadta az ellene tavaly hozott ügyészségi döntést. 

A Barcelona 2013-ban, Neymar átigazolásakor azt jelentette be, hogy a brazil futballistáért 57 millió eurót fizetett a Santosnak, ám kiderült, valójában közel 100 millió euró volt az összeg, így a klub többmilliós adójárulékot nem fizetett be, s gyanús csatornákon folyt el a pénz. Sandro Rosell, a katalán klub elnöke 2014 januárjában lemondásra kényszerült a Neymar-botrány kapcsán.

Tavaly júniusban egyszer már lezárta a bíróság a korrupciós ügyet, akkor a Barcelona 5,5 millió euró bírságot fizetett a spanyol adóhatóságnak a 2013-as transzfer nyomán. Szeptemberben azonban fordulat történt, a spanyol ügyészség sikeresen fellebbezett az ítélet ellen, így újra megnyithatták az aktákat. Ezt követően jelentette be most Jose Perals bíró, hogy nemcsak a játékos, hanem a szintén gyanúsított korábbi klubelnök, Sandro Rosell ellen is újraindul a vizsgálat. Az ügyészség tavaly novemberben kétéves börtönbüntetést és tízmillió eurós pénzbírságot kért Neymarra, Sandro Rosell volt klubelnökre pedig ötéves börtön és 4,8 millió eurós pénzbírság kiszabását javasolta.

Neymar az eltelt szűk négy év alatt két bajnoki aranyérmet nyert a katalánok színeiben, magasba emelhette továbbá a Bajnokok Ligájáért járó trófeát és klubvilágbajnoki címet is szerzett. Bár az utóbbi időben kevésbé ment neki a játék, csapata, az FC Barcelona sincs csúcsformában. Az együttes ugyan vasárnap este, hazai környezetben 2-1-re legyőzte a Leganés gárdáját, de csak Messi utolsó percben szerzett büntetőjével. Az argentin nem is ünnepelte meg a találatot, ami azt jelzi, hogy a játékosok még nem heverték ki a BL nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, Párizsban, múlt kedden elszenvedett 4-0-s vereséget.

A vasárnapi találkozó során a nézők kifütyülték az edzőt, Luis Enriquét, valamint André Gomest. Előbbi azt közölte, megérti, ha vele elégedetlenek a szurkolók, de elfogadhatatlannak tartja, hogy bármely játékosával ilyen tiszteletlenül bánjanak.

Szerző