Tankerrel ütközött az autó az M6-oson

A baleset péntek hajnalban történt Dunaföldvár és Paks között, Pécs irányába – írja a Tolna megyei honlap, a teol.hu. 

Az M6-os autópálya Pécs felé haladó oldalán, a 95. kilométerszelvénynél, Dunaföldvár és Paks között ma 4 óra 20 perc körüli időben egy személygépkocsi üzemanyag-szállító tehergépkocsinak ütközött. A baleset következtében a személygépkocsiban egy személy megsérült, a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.

Szerző

Megszólalt a veszprémi pizzahacker

Publikálás dátuma
2017.02.24. 09:48
Illusztráció: Thinkstock
Téves információk láttak napvilágot a február közepén meghackelt veszprémi pizzéria weboldalával kapcsolatban – írja megyei hírportál, a veol.hu. A médiában elterjedt hírekkel szemben a feltört oldaláról sem bankkártya-adatok nem kerültek ki, sem pedig megvételre nem kínálta fel azokat senki. Az ügy kapcsán nemcsak a tulajdonos, a hacker is megszólalt.

– A hírekkel ellentétben nem árulom az adatokat. Nem a pizzéria volt a célpont, hanem az oldalt üzemeltető szerver. Nem a pizzéria oldalán keresztül jutottam be a szerverre, hanem egy másik oldalon (a sok közül). Az, hogy pont ezeket az adatokat hoztam nyilvánosságra, csupán a véletlen műve, választhattam volna más oldalt is a szerverről, például (itt egy további honlapot említett) a majd 25000 regisztrált felhasználóval. A pizzéria nem tehet az egészről, ők ebben nem hibásak, viszont a szerver üzemeltetője annál inkább – írja a veszprémi pizzériának címzett, nyilvánosságra szánt levelében az ismeretlen hacker.

Ahogy arra kitér, a központi üzemeltető szerver katasztrofális állapotban van, nem foglalkoznak vele, ennek igazolásául egy 2016. november 13-i, vélhetően török támadást említ, melynek során a hackerek bejutottak ugyanerre a több oldalt üzemeltető szerverre, s valószínűleg lementették a teljes adatbázist.

– Mindezt abból tudom, hogy legalább 1 éve hozzáférésem van a szerver teljes tartalmához – vallja a hacker, akinek levele alapján kiderül: sem személyes adatokat árulni, sem a pizzériát megkárosítani nem kívánta, az akció célja a figyelemfelkeltés volt.

A pizzéria tulajdonosa feljelentést tett az ügyben a rendőrségen. Az eseménnyel kapcsolatban információs rendszer vagy adat megsértésének vétség gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen a Veszprémi Rendőrkapitányság. A rendőrségnek nincsenek eszközei arra, hogy visszaállítsa a világhálón a bűncselekmény elkövetése előtti állapotot.

Szerző

Tűz a Fővám téri vásárcsarnokban

Kiürítették a Vámház körúti vásárcsarnokot csütörtök délután. A egyik alagsori helyiségben volt kisebb tűz, egy öltözőben gyulladt ki egy lámpabúra - írja 24.hu.

A füst feljutott a vásárlótérbe, ahol ekkor körülbelül ezren tartózkodtak. A tűzjelző megszólalt, ezután hangosbemondón kérték meg az embereket, hogy hagyják el a csarnokot. Nem sérült meg senki.

Szerző