220 millióért sincs vevő az akasztói Stadler-stadionra

Évek óta próbálnak vevőt találni a Stadler József által épített hatalmas, akasztói stadionra, de senki nem jelentkezik – hívja fel a figyelmet a Blikk. A stadiont 220 millió forintért hirdetik, é a felszereltsége is elég jó, 94 és 98 között az NB1-ben szereplő akasztói Stadler-FC játszott itt, utána pedig az agárdi Gázszer FC.

A stadiont egy kecskeméti felszámolócég szerezte meg, miután Stadler ellen 98-ban először indítottak eljárást kétmilliárd forint értékű csalás, adócsalás, jogosulatlanul igénybe vett exporttámogatás és fiktív számlák elszámolása miatt. A cég 1999 óta próbálja eladni a stadiont. 2009-ben még 350 millióért hirdették, most már 220 is elég lenne nekik. Az 5,7 hektáros területen lévő 12 ezres stadionban van parkoló és szálloda is.

Szerző

Menekültügyi beadványokkal árasztották el az ombudsmant

Elárasztották tavaly a menekültügyi beadványok az ombudsman hivatalát. Székely László és munka­társai egész évben mintegy 7500 panaszt dolgoztak fel, ebből 2600 a bevándorlással foglalkozott. Magyarországról csupán nagyjából egy tucat ilyen kérelem futott be, a többi az Amnesty International (AI) felhívása nyomán főként külföldről érkezett. Erről szintén a Magyar Idők számol be, a lap természetesen külföldi nyomásgyakorlást emleget.

A beadványáradat miatt a Magyar Idők az AI-t hibáztatja, mert a jogvédő szervezet korábban felhívást tett közzé, amelynek alapján menekültügyben öt kontinens államaiból érkeztek panaszok a magyar ombudsmanhoz.

Szerző

Újratárgyalná az ügyészség a moszkvai nagykövetség eladásának ügyét

Újraindulhat a moszkvai magyar kereskedelmi kirendeltség eladásának ügye a Fővárosi Ítélőtáblán március 17-én, miután a vádhatóság indítványozta az elsőfokú ítélet megsemmisítését, és a megismételt tárgyalást - írta szombati számban a Magyar Idők.

A lap úgy tudja, a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség szerint a Budapest Környéki Törvényszék rosszul értékelte a bizonyítékokat és nem tárta fel teljesen a sok milliárdos kárt okozó adásvétel körülményeit, amikor felmentette a hűtlen kezeléssel vádolt Székely Árpád volt moszkvai nagykövetet és bűnpártolással vádolt társait.

A vádhatóság állítja, az épületet jóval a piaci ár alatt adták el 2008-ban, mert a költségvetés az összedőlés határán volt, az eladást a Gyurcsány-kormány idején az akkori nagykövet intézte, hűtlen kezelést elkövetve. Horváthné Fekszi Márta, a Külügyminisztérium volt államtitkára, Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. volt vezérigazgatója és Császy Zsolt, az MNV volt értékesítési igazgatója, valamint további három vádlott bűnpártolást követett el a vád szerint.

Szerző