újságírók;MÚOSZ;tisztújítás;

2017-02-25 19:18:00

Elnököt váltott a MÚOSZ

Új elnöksége van a Magyar Újságírók Országos Szövetségének a szombati eredményes tisztújító kongresszus döntései nyomán. A legnagyobb hazai sajtószakmai szervezet elnöke Hargitai Miklós, a Népszabadság korábbi és a Népszava jelenlegi munkatársa lett, munkáját nyolc tagú elnökség segíti.

A tisztújítás során a 44 küldött közül 34-en szavaztak Hargitai Miklósra, aki így a választás első fordulójában megszerezte az elnökké választáshoz szükséges szavazatarányt. Alelnökké Gönczi Máriát, a MÚOSZ Helyi Lapok Szakosztályának elnökét, és Trom Andrást, a külpolitikai szakosztály vezetőjét választották. Az elnökségbe Acsay Judit, Bánkuti András, Danó Anna, Dr, Eötvös Pál, Doros Judit, Kékesi Zsolt, Kleer László és Palugyai István került be. Az etikai bizottságot N. Kósa Judit, a felügyelőbizottságot Karsai Gábor vezeti a továbbiakban.

A szavazást megelőző programismertetőjében Hargitai Miklós az újságírókat érő jogsértések felszámolását, a médiaszabályozás átalakítása körül a szakmai konszenzus megteremtését, a vidéki újságírók kiszolgáltatottságának enyhítését, és a MÚOSZ tagságának bővítését említette a megoldandó feladatok között.

Az új vezetőség a közgyűlésen megszavazott változások bírósági bejegyzése után kezdheti meg a munkát.