Busztragédia - Reagál az ingerekre a koponyasérült beteg

Publikálás dátuma
2017.02.27. 16:09
Tamás Róbert, az MH Egészségügyi Központ-Honvédkórház orvosigazgatója (b) és Pintér Lajos, tiszteletbeli veronai konzul. MTI Fo
 A veronai buszbaleset sérültjei közül utolsóként, pénteken hazaszállított, súlyos koponyasérüléssel ápolt beteg reagál a külső ingerekre, ha beszélnek hozzá, a fejét mozdítja - mondta a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ, Honvédkórház orvosigazgatója az intézményben tartott hétfői sajtótájékoztatón.

Tamás Róbert hozzátette ugyanakkor: "ez még nagy optimizmusra nem adhat okot", de bizakodnak, hogy az állapota változni fog.

A kórházban ápolt többi sérült állapotáról elmondta: az égési sérülést szenvedett 50 év körüli nő és férfi állapota stabil, kielégítő. Az orvosigazgató elmondása szerint egy hét, de legkésőbb tíz nap múlva kiderül, mikor mehetnek haza.

A Honvédkórházban ápolt negyedik, súlyos égési sérüléssel ápolt betegről Tamás Róbert azt mondta, az ő állapota is kielégítő, kommunikál, azonban még rengeteg műtét vár rá.

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár a sajtótájékoztatón köszönetét fejezte ki a Honvédkórház mellett a
mentőszolgálatnak, a Belügyminisztériumnak és a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak a baleset után nyújtott segítségért.
Hozzátette: a biztosítótársaságokkal folyamatosan konzultálnak.

Összegezve a történteket, az államtitkár elmondta, a Veronánál balesetet szenvedett buszon ötvenhatan utaztak, 43 gyermek, 11 felnőtt és a két sofőr. A szerencsétlenségben tizenhatan életüket vesztették.

Pintér Lajos veronai tiszteletbeli főkonzul, aki jelen volt a baleset helyszínén és később a kórházban is segítséget nyújtott, úgy fogalmazott, hogy az emberi szolidaritás legfelső foka jelent a veronai orvosok, olasz és magyar civilek, valamint a magyar kormány részéről.

A baleset január 20-án éjjel történt. A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok utaztak.

Szerző

Halálra vertek egy párt - 13 év fegyházat kapott a magyar férfi

Nem jogerősen tizenhárom év fegyházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék hétfőn az a román állampolgárságú magyar férfit, aki - máig ismeretlen társaival - brutálisan megvert és kirabolt egy idős házaspárt 2001 októberében Kántorjánosiban. Az idős férfi a helyszínen, felesége később a kórházban halt bele sérüléseibe.

A 35 éves S. A.-t nyereségvágyból, több emberen, társtettesként elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a Bodnár Zsolt bíró vezette tanács. A bíróság mellékbüntetésként a vádlottat tíz évre kiutasította Magyarország területéről. Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért és enyhítésért fellebbezett, az ügyész három nap gondolkodási idő tartott fenn.

Szerző

Kifosztottak egy telephelyet Csepelen - Videó!

Több mint ezer fűkaszát loptak el a fővárosban egy XXI. kerületi telephelyről, 25 millió forint értékben. Két embert őrizetbe vettek, bűntársaikat még keresik - közölte a rendőrség hétfő reggel.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint egy budapesti cég könyvelője február 16-án tett feljelentést, mert a vállalat XXI. kerületi telephelyéről elloptak körülbelül 1200 fűkaszát, a hozzá tartozó külső motorral. A nyomozás során egy vecsési és egy budapesti férfiről kiderült, hogy hetekig figyelték a telephelyet, terepszemlét is tartottak. A rendőrség adatai szerint még ismeretlen társaikkal együtt két bérelt és egy lopott teherautóval több nap alatt lopták el a cég telephelyéről a raktárkészletet. A két 37 éves férfit szombaton fogták el, majd őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki őket. Közben a nyomozók egy vecsési telephelyen megtalálták a fűkaszákat, és generátorokat, aggregátorokat, láncfűrészeket is lefoglaltak. A BRFK XXI. kerületi kapitánysága lopás miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Szerző
Témák
lopás fűkasza