Nem bírta el az út a 30 tonnás teherautót -Fotók

Publikálás dátuma
2017.02.28. 19:16
MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Beszakadt az úttest egy 30 tonnás teherautó alatt a XIII. kerületi Klapka utcában - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Kisdi Máté elmondta: az aszfalt hét méter hosszan, három méter szélesen és három méter mélyen szakadt be a földet szállító, négytengelyes teherautó alatt. Az esetnél senki nem sérült meg.

A jármű hátsó két tengelye a gödörben volt, a vezetőfülke fölfelé állt. Markológéppel emelték ki a teherautót a gödörből, majd tűzoltódaruval vontatták el - közölte a szóvivő. A mentés idejére lezárták a Klapka utcát.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Szerző

Két és fél év fegyházat kapott a mentőápolóra támadó nő

Gyorsított eljárásban két és fél év fegyházbüntetésre ítélte nem jogerősen a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt a 37 éves nőt, aki szombaton az őt ellátni próbáló mentőápolóra támadt - közölte a fővárosi főügyész. 

Ibolya Tibor ismertette: a bíróság a váddal egyezően közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt mondta ki bűnösnek a nőt, egyúttal megállapította, hogy a büntetett előéletű, többszörös visszaeső elkövetőnek minősülő vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

A nő szombaton ittasan a XIII. kerület, Árpád híd metróaluljárójában asztmás roham miatt kihívta a mentőket. A helyszínre érkező mentőápolók a mentőautóhoz kísérték és a szükséges vizsgálatok elvégzése érdekében a mentőautóba ültették.
A vádlott ekkor váratlanul agresszív lett, szidalmazni kezdte az őt ellátni próbáló szakápolókat, majd mindkét kezével ráfogott az egyik mentőápoló kabátjának gallérjára, és több alkalommal megrángatta őt. A másik szakápoló a kolléganője segítségére sietett, majd ezután értesítették a rendőröket.

A nyomozást a Budapesti XIII. kerületi Rendőrkapitányság folytatta le, a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség az elkövetőt még az őrizet tartama alatt, 72 órán belül bíróság elé állította.

Az ítélet nem jogerős. A bíróság ügyészi indítványra a másodfokú eljárás befejezéséig elrendelte a vádlott előzetes letartóztatását.

Szerző

Több ezer autóalkatrészt találtak a rendőrök - Videó

Publikálás dátuma
2017.02.28. 15:56
FOTÓ: police.hu
Jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett orgazdaság miatt nyomoz a rendőrség egy 32 éves Győr-Moson-Sopron megyei férfi ellen, akinek három megyében található ingatlanjaiban több tízezer darab autóalkatrészt találtak a rendőrök - jelentette be a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője.

Károlyi Zoltán elmondta, hogy a Pest, Veszprém és Győr-Moson-Sopron megyei rendőrökből álló nyomozó csoport az eddig lefoglalt 2300 különböző alkatrészből mostanáig 25 lopott autót azonosított, amelyek Ausztriából, Németországból, Olaszországból, Szlovákiából, Budapest és a Balaton környékéről tűntek el az elmúlt négy-öt évben. Az eltűnt autók jellemzően, Audik, Volkswagenek és Seatok voltak.

Az osztályvezető részletezte: a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság január végén jelezte, hogy a férfi illegálisan jutott autóalkatrészekhez, amelyeket árusított. A gyanúsítotthoz köthető hét ingatanban egy héten keresztül tartottak házkutatást, amely során motorblokkokat, különböző karosszériaelemeket, biztosítékfedeleket, üléseket, sebességváltókat és légzsákokat találtak. A lopott autókat szétszerelték, a kár eddig több tízmillió forint.

A rendőrség egyelőre a 32 éves férfit gyanúsítja, aki szabadlábon védekezhet. Károlyi Zoltán a nyomozás érdekeire hivatkozva annyit közölt még, hogy "több ember is képben van", s akár több száz lopott autó is érintett lehet.

Szerző