Drónfelvétel a tüzet okádó Etnáról

Publikálás dátuma
2017.03.01. 21:36
Thinkstock fotó
Nyolc hónapot pihent, majd ismét munkába állt Európa legaktívabb, és legnagyobb vulkánja Szicíliában. Az ABC news adta közre azt a drónfelvételt, amelynek köszönhetően részesei lehetünk a félelmetes, egyszersmind lenyűgöző látványnak.

Szerző

Elbagatellizálta a gázkamrák jelentőségét - Pénzbüntetést kapott

Harmincezer eurós pénzbüntetésre ítélte szerdán a párizsi fellebbviteli bíróság Jean-Marie Le Pent, a radikális jobboldali Nemzeti Front alapítóját és tiszteletbeli elnökét, aki 2015 áprilisban megismételte egy korábbi kijelentését, miszerint a gázkamrák a második világháború egyik "részletkérdését" jelentik.

Az igazságszolgáltatás emberiesség elleni bűntett megkérdőjelezésében mondta ki bűnösnek a 88 éves szélsőjobboldali politikust. Ügyvédje, Francois Wagner jelezte: a semmítőszéknél fellebbeznek a döntés ellen. A bíróság kiegészítő büntetésként előírta, hogy az ítéletet három újságban publikálni kell.

Jean-Marie Le Pen 10 001 euró kártérítés megfizetésére is kötelezték a felpereseknek. A politikust korábban már két alkalommal - először 1987-ben - polgári peres eljárásban elítélték a francia bíróságok hasonló kijelentései miatt. Az újabb bírósági ítéletet az idézte elő, hogy 2015. április 2-án egy újságíró megkérdezte az idős politikust, megbánta-e, hogy "részletkérdésnek" minősítette a gázkamrákat. "Egyáltalán nem. Az, amit mondtam, összhangban áll azzal az elképzelésemmel, miszerint a gázkamrák a háború történetének egy részletét jelentik, és nem a háború volt a gázkamrák egyik részlete".

A Nemzeti Front alapítóját az 1990-es évek kezdete óta nyolc alkalommal ítélték el rasszista vagy holokauszttagadó kijelentései miatt. Lánya, Marine Le Pen, aki 2011-ben vette át a párt irányítását, tartózkodik a hasonló nyilatkozatoktól, s tudatosan próbálja meg a pártját szalonképesebbé tenni. Apját a gázkamrákról tett kijelentésének megismétlése miatt 2015-ben ki is zárta a Nemzeti Frontból. A döntést Jean-Marie Le Pen megtámadta a bíróságon, amely visszahelyezte a tiszteletbeli elnöki pozícióba.

Hétfőn azért ítélték el ötezer eurós pénzbüntetésre a dél-franciaországi Aix-en-Provence-ban Jean-Marie Le Pent, mert 2013-ban becsmérlően beszélt a kelet-európai romákról.

Szerző

Kiderült, mennyibe fáj nekünk az évértékelő Orbán védelme

 Rendkívüli biztonsági intézkedésekkel védik a Várkert Bazár környékét, mintegy 5000 négyzetméternyi területet zártak le - írtuk az Orbán: mi már túlvagyunk a lázadáson c. cikkünkben február 10-én. Hogy az említett "rendkívüli biztonsági intézkedések" mennyi adóforintot emészettek fel, azt írta meg most a napi.hu Pintér Sándor válasza alapján.

A belügyminiszter a Párbeszéd társelnökének kérdésére volt kénytelen választ adni, Szabó Tímea, a párt társelnöke a dokumentum tanúsága szerint azt kérdezte: "Milyen anyagi és egyéb költségekkel járt a miniszterelnök Várkert Bazárban tartott évértékelője?”

Nos, mint a válaszból kiderült: a miniszterelnöki évértékelő beszédének rendőri biztosítására 4 414 000 forintot fordítottak. 

A politikus arra is rákérdezett, hogy hány rendvédelmi dolgozót vezényeltek a helyszínre, de erre Pintér Sándor mindössze úgy reagált: a rendőrség kellő létszámban volt jelen. Azt is közölte, hogy az Együtt által szervezett, Juhász Péter vezette ellentüntetés biztosításának költségét is beleszámolták, így jött ki a kicsivel több mint 4 millió forintos költség.

Szerző