Volt fideszes politikus segíthette Bróker Marcsikát

Publikálás dátuma
2017.03.03. 10:23
Forrás: police.hu
Egy volt fideszes politikus segíthette – a Blikk információi szerint - a 20 milliárd forintos csalással gyanúsított D. Sándornét, vagy ahogy őt mindenki ismeri, Marcsikát.

A Kun-Mediátor Kft. ügyvezetőjének 2015 áprilisában lett forró a talaj Magyarországon, amikor a Karcagra és környékére kiterjedő piramisjátéka befuccsolt - írja pénteki számában a Blikk.

Ekkor távozott ismeretlen helyre közel ezer pénzükre hiába váró károsultat maga mögött hagyva. Bár Marcsika teljesen egyedül vágott neki a nagy útnak, a Karib-tengeri országban szert tett egy magyar segítőre, aki a Blikk információi szerint nem más, mint Czibula Csaba egykori VII. kerületi fideszes képviselő. Czibula addigra jelentős helyismerettel rendelkezhetett, mivel ő 2008 novemberében hagyta el Magyarországot, mielőtt őrizetbe vették volna a Hunvald-ügy kapcsán. Czibula először horvátországi nyaralójában bujkált, majd onnan Közép-Amerikába, Mexikóba szökött. Nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene, de hiába, Mexikóval nincs kiadatási egyezmény, ahogy a szomszédos Belize-zel sem.

Czibula nem anyagilag segítette Marcsikát, hanem egyfajta lelki támaszként szolgált a magányos, otthonától távol került asszonynak. Amikor Marcsikának elfogyott a pénze és csalárd módon, másokat megtévesztve próbált pénzhez jutni, ahogy a Kun-Mediátornál csinálta, akkor a portál szerint Czibula megszakította vele a kapcsolatot. Marcsika rövidesen lebukott, és amikor az egyik becsapott ember feljelentette, akkor az ottani hatóságok őrizetbe vették, és villámgyorsan kiadták a magyar hatóságoknak. Az biztos, hogy Czibula Csabát nem adták ki, ő maradt a trópusi üdülőparadicsomban. Az, hogy jelenleg hol tartózkodik, nem tudni, ellene továbbra is nemzetközi elfogatóparancs van érvényben.

Szerző

Kozmetikázták Orbán beszédét - Reagáltak Havasiék

Lázár János tegnapi sajtótájékoztatóján a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő is egyértelműen tagadta, hogy Orbán Viktor etnikai homogenitásról beszélt volna a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara évnyitóján, később azonban kiderült, hogy a miniszterelnök beszédének levonatában hibáztak, és a kormányfő a kulturális jelző helyett valóban az etnikai kifejezést használta. A Miniszterelnöki Sajtóiroda a Kormányinfó után elismerte, hogy hibáztak.

Az ATV  munkatársa emlékeztette Lázár János minisztert a 80. Kormányinfón, hogy Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara évnyitóján azt mondta, hogy elképzelhetetlen az alapjövedelem bevezetése, amit a munkaalapú társadalom elleni modern és ravasz támadásnak tart, és hozzátette: "Magyarországnak az etnikai viszonyai is bonyolultak, tehát ez nem egy olyan egyszerű kérdés". A kérdés arra vonatkozott, hogy a miniszterelnök a romákra gondolt-e, amikor etnikai viszonyokról beszélt.

Lázár János és Kovács Zoltán azonban egyértelműen tagadta, hogy Orbán Viktor etnikai homogenitásról beszélt volna, és a beszéd leiratára hivatkoztak, ami így szól: „Ugye, először is nagyon fontosnak tartom, hogy a kulturális homogenitást meg kell őrizni. Most már lehet ilyeneket mondani”.

Az ATV munkatársa kétszer is jelezte Lázáréknak, hogy a telefonján ott van a kifényképezett szó szerinti leirat, mire Kovács Zoltán kormányszóvivő felszólította, hogy ne tegyen megjegyzéseket. A Miniszterelnökséget vezető miniszter ezután elmondta, hogy a kormányfő arra gondolt, hogy Magyarországot felértékeli, hogy nincs bevándorlás, párhuzamos társadalom. Azt pedig egyértelműen cáfolta, hogy Orbán a magyarországi romákra célzott a beszédben. Csakhogy a 444.hu megtalálta Orbán Viktor teljes beszédét a Youtube-on, amiből egyértelműen kiderül, hogy a leiratot kozmetikázták, hiszen a miniszterelnök azt mondta:„Nagyon fontosnak tartom, hogy az etnikai homogenitást meg kell őrizni.”

Orbán egészen pontosan úgy fogalmazott: „Tehát nem csak arról van szó, hogy munkanélküli segélyt adjunk, hanem legyen egy összeg - mint a gazdag arab országokban, ahol feltör az olaj a földből – amit állampolgársági alapon szét lehet osztani, és ha valaki egy összeget nem keres meg, akkor addig az összegig csak adjuk úgy neki oda. Most Magyarországnak az etnikai viszonyai is bonyolultak, tehát ez nem egy olyan egyszerű kérdés.”

A Kormányinfó után Miniszterelnöki Sajtóiroda elismerte, hogy hibáztak, Havasi Bertalan közleményében azt írta: "A kormany.hu és a miniszterelnok.hu oldalon elírás történt az Orbán Viktor miniszterelnök kamarai beszédét tartalmazó leiratban, a hibát haladéktalanul kijavítjuk, minden érintettől elnézést kérünk" - reagáltak a kínos incidensre.

Szerző

Feloszlatta magát a képviselő-testület Vértesacsán

Feloszlatta magát a vértesacsai képviselő-testület, a hét politikusból négyen szavaztak a feloszlatás mellett - tájékoztatott a Fejér megyei község polgármestere pénteken.

Kovács Zoltán (független) elmondta, hogy a négy képviselő, még kedden, írásbeli indítványában azzal indokolta döntését, hogy az önkormányzat a kiírt pályázatokat nem megfelelően használta ki, és azt is kifogásolták, hogy településfejlesztési elképzelései nem egyeztek meg a képviselők fejlesztési terveivel. Az időközi polgármester- és képviselőválasztás kiírásáról a helyi választási bizottság dönt.  A vértesacsai képviselő-testület valamennyi tagja független volt.

Szerző