Itt élünk - Apja miatt nem kap munkát Gáspár Evelin

Publikálás dátuma
2017.03.05 10:24
Forrás: Gáspár Győző/Facebook
Gáspár Győző lánya igyekszik a saját lábára állni, ám úgy érzi, sokan megnehezítik a dolgát - írja a Bors.

Evelinnek kevés a szabadideje, a felnőttek életét éli: az egyetem mellett naponta edzésre jár, a közelmúltban pedig munkát is sikerült vállalnia – azt viszont, hogy könnyű dolga lett volna, a legkevésbé sem lehet mondani - jelzi előre a problémákat a lap.

A munkakeresés során számos elutasítással kellett szembesülnöm, főleg az édesapám és a roma származásom miatt – mesélte a Magyarországon cseppet sem meglepő történetét Evelin. Volt olyan munkahely, amely indoklás nélkül küldött el a próbanapról. Máshol miután rám nézett a főnök, aki még csak be se mutatkozott nekem, annyit vetett oda, hogy átgondolták, mégsincs rám szükségük. Pedig tudták, hogy minden képességem megvan az adott munkakörhöz, hiszen két nyelven beszélek, és széles körű kapcsolatrendszerrel rendelkezem… Nagyon sokáig gyötörtem magam, önmagamban kerestem a hibát, nem értettem, hogy mit rontottam el.

Evelin később arra jutott, hogy ő semmit sem rontott el, ez az egész a munkáltatók szégyene.  

Negatív megkülönböztetésben részesítenek azért, mert híres az apám, és a kisebbséghez tartozom. Az emberek buták és rosszindulatúak, ez van.

Gáspár Győző tanult és okos lánya a Borsnak elmondta azt is, hogy szeptemberben két-három hét munka után vettek el tőle egy állást. Az indoklás levélben érkezett, amelyben korábbi főnököm burkoltan édesapámra és a cigányságra utalt.

Evelinnek egy hónappal ezelőtt sikerült végre találnia egy olyan munkahelyet, ahol, a saját szavaival élve, „emberszámba veszik”. Részleteket nem árult el, annyit azonban elmondott, hogy irodai munkáról van szó. 

Szerző

Nem kell elhagynia Vajna Tímeának a budai villát

Publikálás dátuma
2019.03.20 18:13

Fotó: Google Earth
A bérleti szerződés valóban lejár idén július elsején, a hosszabbításról Vajna Tímea szabadon dönthet majd.
Kedden a Bors azt írta, hogy július elsején lejár annak a budai villának a bérleti szerződése, amelyben Andy Vajna néhai milliárdos nagyvállalkozó, filmügyi kormánybiztos és felesége laktak, így lehetséges, hogy az özvegynek el kell hagynia a házat. A Bors cikke nyomán portálunk is beszámolt erről. Később azonban Nemes Tamás, a Gattyán György tulajdonában álló Docler-csoport kommunikációs és csr vezetője ezt cáfolta a napi.hu-nak. Mint mondta, a kétszintes, többszobás Szeréna úti villát – amely korábban Gyárfás Tamás médiavállalkozó tulajdonában volt – néhai Andy Vajna egyik cége bérli a Docler-csoporttól. A bérleti szerződés valóban lejár idén július elsején, a hosszabbításról pedig Vajna Tímea szabadon dönthet majd. A mai hírekkel szemben Vajna Tímeának nem kell elhagynia a villát – hangsúlyozta Nemes, hozzátéve: nem tudja, hogy a lap ezt honnan szedte, de a hír nem igaz. 
Frissítve: 2019.03.20 20:09

Visszatért a képernyőre a legendás televíziós

Publikálás dátuma
2019.03.19 14:52

Fotó: Facebook/ Endrei Judit Hivatalos Oldala
Endrei Judit a Story4 modernkori bemondónője lett.
Naponta többször, azonos időpontokban vidám összekötőszövegekkel fonja egységessé a műsorfolyamot Endrei Judit a Story4-en - írta a Bors. A legendás televíziós tizenhét éve mondott búcsút a tévézésnek, amikor a Satelit TV-től elköszönt, és mivel azóta sokat változott a televíziózás, alaposan megfontolta, igent mondjon-e a mostani felkérésre.
"Sok kérdést feltettem magamnak, mielőtt elvállaltam a feladatot. (...) Végül saját magammal győztem meg magam, hiszen évek óta hirdetem a Korhatártalanul nevű programomat, amelynek lényege, hogy ne törd azon a fejed, hogy megöregedtél. Ha a sors kesztyűt dob eléd, vedd fel!"
Endrei Judit elmondta, az évek során sok ajánlatot visszautasított, abban, hogy ezt elvállalta, segített a csatorna vezetőinek hozzáállása: nem akarják megváltoztatni, visszafiatalítani. A hatvanöt évesen is aktív és fitt műsorvezető bár gondolatban már elengedte a televíziózást, élvezi a forgatásokat.
"A stúdió világa számomra otthonos, de amíg nem néztem vissza az első felvételeket, volt bennem izgalom, hogy szeretni fogom azt, aki lettem a képernyőn."
Endrei Judit hozzátette, elfogadta, amit látott, így tudja élvezni az új munkáját, és azt reméli, hogy a nézők is szeretettel fogadják.
Endrei Judit 1976-tól bemondónőként dolgozott a Magyar Televízióban, majd több műsort - Homokóra, Ablak, TV-Híradó, Hétvége - is vezetett. 1998-ban, mivel indoklása szerint nem kapott testhezálló feladatokat, elhagyta a közszolgálati televíziót. Rövid ideig a Satelit TV-nél dolgozott, ahonnan 2002-ben állt föl.