Egekben a lakásárak

Publikálás dátuma
2017.03.07. 14:44
Fotó: Népszava

A budapesti lakásárak átlagosan már alulról súrolják a lélektani 500 ezer forintos határt négyzetméterenként - derül ki az otthontérkép.hu elemzéséből. A fővárosban általánosságban 18,4 százalékos volt az árnövekedés, így 477 ezer forintot kérnek átlagosan egy négyzetméterért. A nagyobb áremelkedés az I. kerületben (33%), a VIII. kerületben (29%) illetve a VII. és X. kerületben (26,8%) volt 2015-höz képest. A legdrágább környék Budapesten még mindig a Belváros.

Kiderült, 2015 óta az árak országos viszonylatban 10-15 százalékkal emelkedtek, területenként eltérő mértékben. Veszprém megyében csaknem 20, a fővárosban 18,4 volt a növekedés, ezzel szemben Győr-Moson-Sopronban 2 százalékkal még csökkentek is az árak.

A legolcsóbb kistérségek a keleti országrészében találhatók: a Bodrogközi kistérségben (Borsod megye) 47 ezer forintos négyzetméteráron lehet ingatlant venni. A legdrágább kistérségek listáját Balatonfüred vezeti, az árak a fővárosihoz hasonlóak.

Szerző

A közterületeseknek mindent lehet?

A közterület-felügyelet munkatársai akkor is parkolhatnak mozgássérült parkolóban Ferencvárosban, ha éppen magánügyet intéznek, mindehhez elég felkapcsolni a villogót a szolgálati autón - írta a 444 egyik olvasója, aki észrevette, hogy a közterületesek mozgássérült helyen parkoltak a Tompa utca elején, miközben nyilvánvalóan nem munkaügyben jártak el. A nő jelentette az esetet a IX. kerületi közterület-felügyeletnek, amely igazgatója azt válaszolta, hogy a térfigyelő kamerák felvételei alapján ameddig kollégái ott parkoltak, nem állták el a helyet mozgáskorlátozott elől, s a KRESZ szerint mivel használták a megkülönböztető jelzést, szabályt sem szegtek.

"Nagyon örülnék, ha csak egy kicsit is úgy éreznék, hogy nekik nem lehet mindent büntetlenül. Ha te vagy én parkoltunk volna ott, akkor 50 ezres helyszíni bírságot kaptunk volna, szó nélkül" - kommentálta a válaszlevelet az olvasó.

Szerző

Kósa biztosan tudja: Majtényi Soros jelöltje

Publikálás dátuma
2017.03.07. 14:36
Fotó: Tóth Gergő
Soros György jelöltjének tartja a Fidesz Majtényi László volt ombudsmant a köztársasági elnöki posztra.

Teljesen nyilvánvaló, hogy Majtényi László Soros György jelöltje - mondta Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője kedden Budapesten, sajtótájékoztatón. Hozzátette: a Soros-alapítvány támogatásával jött létre az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet, amit Majtényi László vezet, személyesen több alkalommal támogatta Soros György, és az intézet alapításakor is azt mondták, azt azért hozza létre az amerikai üzletember, hogy ezen keresztül befolyásolja a magyar közéletet.

Egyszerűbb, ha a feladóval beszélünk, tehát Soros Györgyöt szívesen várjuk, sokkal egyszerűbb, ha vele beszéljük meg, mi a szándéka Magyarországgal, mintha Majtényi közvetítését kérjük ehhez - jelentette ki Kósa Lajos.

Szerző