Figyelem! - Hamis BKK-jegyek és bérletek (videó)

Publikálás dátuma
2017.03.07. 20:21
Forrás: BKK/Facebook
Egy 57 éves budapesti lakos ellen folytat eljárást az  V. kerületi Rendőrkapitányság, hamis magánokirat felhasználása vétség kísérlet megalapozott gyanúja miatt - adja hírül a police.hu.

Az V. kerületi Nyugati térnél figyeltek fel a rendőrök arra, hogy egy férfi egy autóhoz lépett, majd rövid beszélgetést követően pénzt adott át a járműben ülőnek.

A rendőrök átvizsgálták a gépjármű vezetőjének a ruházatát, majd az autóját, ahol egy válltáskában, valamint két pénztárcában összesen 3105 darab vonaljegyet, és 12 darab BKK bérletet találtak és foglaltak le. A Budapesti Közlekedési Központ elsődleges szakvéleménye alapján az összes lefoglalt vonaljegy és bérlet hamis, vagy hamisított volt. Az ügyben a büntetőeljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le, egyúttal kezdeményezik P. István bíróság elé állítását.​

Szerző

Betörőket fogtak a budapesti rendőrök - Videó

Publikálás dátuma
2017.03.07. 15:40
Illusztráció/Thinkstock
A II. kerületi rendőrkapitányság nyomozást folytat három férfi ellen  lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - adja hírül honlapján a rendőrség. 

A három férfi közül kettő a Budapest X., Zágrábi utcában lévő ház egyik első emeleti lakásába tört be (  harmadik társuk az autóban várakozott) úgy, hogy bemásztak az erkélyen, és befeszítették az ajtót. A lakásból ékszerekete vittek el. A BRFK II. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai felfigyeltek a ház előtt járó motorral várakozó autósra, akit később a visszaérkező társával együtt elfogtak.  A nyomozók az elkövetők budapesti lakásaikban házkutatást tartottak. A rendőrök a három férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Szerző

Lezárták az Árpád hidat aceton szivárgás miatt - Fotók!

Publikálás dátuma
2017.03.07. 15:19
MTI Fotók: Mihádák Zoltán
Lezárták kedd délután a budapesti Árpád hídnak a Népfürdő utca és a Váci út közötti szakaszát kedden délután, miután - egyelőre ismeretlen okból - aceton kezdett szivárogni egy a hídon áthaladó teherautóból.  Egy ezer literes tartály sérült meg, ahonnan fokozottan robbanásveszélyes, mérgező anyag szivárgott.-

A zárlatot fél négy körül feloldották, de az Árpád híd Budáról Pestre vezető szakaszán akkor még tartott a műszaki mentés. A gépjárművek egyelőre csak Pestről Budára használhatták a hidat. Koraestére sikerült az egész útpályát megisztítani, ekkor megnyitották a budapesti Árpád híd mindkét oldalát.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Facebook-oldalán azt írta: befejeződött a műszaki mentés az Árpád hídon, a Pestre vezető oldalt is megnyitották. Az 1-es villamos a teljes vonalon közlekedik, a 26-os autóbusz a felújítás idején érvényes menetrend szerint jár, a 34-es és a 106-os autóbusz is az eredeti útvonalon közlekedik. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján azt írta: a fővárosi tűzoltók megszüntették a szivárgást, így a Budáról Pestre vezető, a járművek elől eddig lezárt oldalon is megindulhatott a közlekedés.

Szerző
Frissítve: 2017.03.07. 18:56