Teréz körúti robbantás - Kihátrált ügyvédje P. László mögül

Publikálás dátuma
2017.03.08. 18:14
Forrás: police.hu
Már nem eddigi ügyvédje, Brunner Tamás védi a Teréz körúti robbantással meggyanúsított P. Lászlót.

Az eddigi védő, Brunner Tamás megerősítette a 24.hu információját. Az ügyvéd azt mondta: P. László szerdai kihallgatásán jelezték védencével közösen, hogy mostantól nem ő látja el a védői feladatokat az ügyben. Tudomása szerint még nincs új ügyvédje P. Lászlónak, vagy ha van is, arról nem tud - tette hozzá. 

Az ügyvéd az okokról csak annyit mondott, hogy ő kezdeményezte az elválást, védence pedig elfogadta ezt. Döntésének az ügyhöz, eddigi védence esélyeihez nincs köze, más okból határozott úgy, hogy nem védi tovább a gyanúsítottat - emelte ki.

A tavaly szeptember 24-ei robbantásban két rendőr megsérült, egyikük életveszélyesen a főváros VI. kerületében, a Teréz körúton. Az elkövetéssel gyanúsított P. Lászlót október 19-én fogták el, előzetes letartóztatását szerdán hosszabbította meg a bíróság április 21-éig.

A gyanúsítottat azóta többször kihallgatták. Február 22-én Brunner Tamás azt mondta: P. László a kihallgatásokon elismerte, hogy ő készítette az eszközt, ő helyezte el és ő hozta működésbe, így azok az értesülések is helytállóak, amelyek szerint ő szerepel a felvételeken. Az ügyvéd akkor azt mondta, hogy az indítékra egyelőre nincs válasz.

A 24.hu szerdán azt is írta, hogy a gyanúsítottal - aki két hét kihagyás után hallgattak ki ismét az ügyészségen - legutóbb már nem volt könnyű kommunikálni, nem akart beszélni. A portálon hozzátették: most "csupán annyi derült ki, hogy a brutális bűncselekmény ügyében már nyár elején vádat emelhetnek".

Szerző

Vigyázzon! Mérgezik a kutyákat Rákospalotán

Publikálás dátuma
2017.03.08. 18:02
A kép illusztráció! FOTÓ: Thinkstock
Vélhetően méreg volt abban a kolbászban, amelyet egy rákospalotai kutyasétáltatónál találtak a rendőrök szerdán. Egy kutya evett is a húsból, de gazdája időben orvoshoz vitte, így nem pusztult el - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján, hozzátéve: állatkínzás gyanúja miatt nyomoznak.

Azt írták: a rendőrök bejelentés alapján mentek ki reggel 9 óra előtt a főváros XV. kerületébe, egy rákospalotai kutyafuttatóhoz, ahol egy járókelő elmondta nekik, hogy gyanús lecsókolbászdarabokat talált a földön. A rendőrök megtalálták a kétes eredetű húst, amelyben "tabletta formájú ismeretlen anyag" volt.  A rákospalotai rendőrök kiderítették azt is, hogy aznap a kolbászból evett egy kutya, akit a gazdája orvoshoz vitt. Az eb a gyors orvosi beavatkozásnak köszönhetően nem pusztult el. A talált húst a rendőrök további szakértői vizsgálat miatt lefoglalták. A BRFK XV. kerületi rendőrkapitánysága állatkínzás gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Szerző

Életfogytiglant kapott a zuglói prostituált gyilkosa

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítéltek szerdán egy férfit Budapesten, aki 2014 szeptemberében különös kegyetlenséggel megölt egy prostituáltat, és több vagyon elleni bűncselekményt is elkövetett. Az ítélet nem jogerős.

A Fővárosi Törvényszék a döntéséről közleményben tájékoztatott. H. Zoltánt nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes ember ellen elkövetett rablás, súlyos testi sértés kísérlete és lopás miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte. A vádlott leghamarabb harminc év múlva bocsátható feltételes szabadságra .

Az ítéleti tényállás szerint a vádlott értékesítőként dolgozott egy kft.-nél és elhatározta, hogy bűncselekményekkel szerez pénzt. 2014. július 17-én megjelent egy idős, mozgáskorlátozott, beteg ember lakásán, többször megütötte, majd kirabolta őt: elvette 90 ezer forintját, 3500 svéd koronáját és egy aranygyűrűjét.

A vádlott 2014. augusztus 21-én egy iskolai tornatermi öltözőből ellopott egy igazolványt és 6000 forintot. Az iratokkal mobiltelefont vásárolt, majd 2014 szeptemberében telefonon felvette a kapcsolatot egy a lakásán prostituáltként dolgozó nővel, akivel szeptember 11-ére találkozót beszélt meg. A nő zuglói lakásán a vádlott a magával vitt kalapáccsal többször fejen ütötte a nőt, majd a védekezni próbáló nőt a konyhában talált késsel többször mellkason, arcon és nyakon szúrta. Miután a nő meghalt, a férfi elvitte a laptopját, két mobiltelefont és 140 ezer forintot is.

A vádlottat a nyomozók úgy fogták el, hogy a nő telefonjára érkezett hívások alapján azonosítani tudták azt, akitől a vádlott a tornatermi öltözőből ellopta az igazolványokat. A néhány számba jöhető elkövető DNS-mintája alapján aztán le tudták szűkíteni a kört a vádlottra, aki ezek után az emberölést és a lopást is beismerte.

A rablást viszont a férfi tagadta, de a törvényszék ebben a bűncselekményben is meg tudta állapítani a bűnösségét. A vádlott elfogásakor ugyanis lefoglaltak tőle egy sporttáskát, amelyben benne volt a kalapácson kívül egy kesztyű is, és arról a rablás sértettjének DNS-ét azonosítani lehetett. Ezen kívül tanúvallomások is bizonyították azt, hogy a férfi értékesítőként járt a kirabolt idős ember lakásán, ezért tudott arról, hogy a sértettnek pénze és értékei vannak, továbbá életkora és betegsége miatt gyakorlatilag képtelen a védekezésre.

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész tényleges életfogytiglani fegyházbüntetés kiszabását kérte, míg a védő és a vádlott a rablás miatt felmentésért, illetve enyhítésért jelentett be fellebbezést. A törvényszék a vádlott előzetes letartóztatását fenntartotta.

Szerző