Előfizetés

Kisbaba videobomber nyírta ki a BBC-riportot - Elképesztő!

Publikálás dátuma
2017.03.10. 16:53
Robert E Kelly professzor - Forrás: BBC/Facebook
Történt, hogy Robert E Kelly professzor skype-on bejelentkezett a BBC adásába, hogy tájékoztatást adjon az aktuális  dél-koreai helyzetről, amikor megjelenik az ajtóban, és kajlákodva a papához indul a kislánya. A Politikatudományi Tanszék docense először megpróbálja hárítani az akciót, ám hamarosan erősítés érkezik: begördül a szobába egy kisbaba.... a poént nem lőjük le, nézzék meg a folytatást. 

CÖF-menü Orbán lengyeleinek - Csirkecomb, csokikocka

Publikálás dátuma
2017.03.10. 16:30
Lengyelek március 15-én Budapesten, 2012-ben - Népszava fotó
Zöldbableves, csirkecomb, csokikocka. Ezt a vacsorát kapják a CÖF-től azok a lengyelek, akik március 15-ére érkeznek Budapestre. Sajtóhírek szerint egyébként igen olcsó az utazásuk - írja az atv.hu.

Kiderült az is, hogy kedvezményes áron jönnek a lengyelek, átszámolva 25 ezer forintért. Ebben benne van az út busszal oda-vissza, egy éjszaka egy háromcsillagos szállodában, vacsora a Budai Várban található Fortuna étteremben, másnap reggeli, ebéd, valamint egy parlamenti látogatás is. Elsőre jutányosnak tűnik az utazás ára. Az ATV Híradó megkereste az EMMI államtitkárát azzal a kérdéssel, hogy bármilyen támogatást kapnak-e a lengyelek a magyar államtól. Rétvári Benca zat mondta, nem tud arról, hogy támogatásért fordultak volna a minisztériumhoz.

A CÖF alapítója nem tudta megmondani, hogy mennyien érkeznek, mert még tart a toborzás. A tapasztalatok szerint nagyjából 300-an szoktak Budapestre utazni – mondta Csizmadia László.

Új Audi-modell sorozatgyártása kezdődött Győrben

Publikálás dátuma
2017.03.10. 16:18
Illusztráció/Getty Images
Legördült a gyártósorról az első Audi RS3 Limousine, amelyet a tavalyi párizsi autószalonon mutattak be, ezzel fél évvel a TT RS Cupé és Roadster sorozatgyártásának megkezdése után elkezdődött a harmadik ilyen modell gyártása Győrben - tájékoztatott az Audi Hungaria Zrt.

A vállalat kommunikációs vezetője elmondta, hogy az új autóból a vevői igényekhez igazítva gyártanak a világ 63 országába. A modell első darabja arakék színben, négyszáz lóerős, öthengeres TFSI motorral készült el, s egy új-zélandi vevőé lesz. A győri Audi járműgyárában jelenleg két műszakban négyszázan dolgoznak.  Négy modellt gyártanak - Audi A3 Limousine, A3 Cabriolet, TT Coupé és Roadster - mintegy másfél milliós konfigurációs lehetőséggel, igazodva a vásárlók igényeihez. A gyárban jövőre kezdik meg a Q3 sorozatgyártását, amelyhez egy 80 ezer négyzetméteres karosszériagyárat építenek.  

A közelmúltban sűrített földgázzal (Compressed Natural Gas - CNG) és benzinnel is üzemeltethető motor gyártását is megkezdte a vállalat. Az új típusú erőforrás az Audi A4 Avant g-tron modellbe kerül.  A CNG-motor hasonló távolságra és tankolási időközökre képes, mint a dízel motorok. Földgáz használatával közel klímasemlegesen közlekedik, mert az e-gáz előállítása szén-dioxid megkötésével jár együtt.

A motorvariáns fejlesztése nem Győrben történt, de a győri fejlesztőmérnökök tették képessé a gázüzemmódban való működésre több szükséges alkatrész továbbfejlesztésével és módosításával. Az erőforrás fejlesztése több mint egy évig tartott. 

 A győri székhelyű Audi Hungaria Zrt. az Audi Konszern tagja, az Audi- és Volkswagen Konszern központi motorszállítója. Tavaly összesen 122 975 autó és 1 926 638 motort gyártottak. A vállalat jelenleg mintegy 11 500 munkatársat foglalkoztat Győrben.