Matolcsyék közzétették a felhívást az MNB irodaházára

Publikálás dátuma
2017.03.10. 21:44
FOTÓ: Molnár Ádám
Miután csütörtökön bejelentette a Eiffel Palace eladási szándékát, az Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénteken közé is tette két szakaszból álló pályázati felhívását az épületre. (Az információs csomagot április 14-ig vásárolhatják meg a befektetők.) 

Ebben a jegybank jelezte azt is, hogy a 13,2 ezer négyzetméternyi iroda mellett, 650 négyzetméternyi kiskereskedelmi célú helyiség, 1500 négyzetméter raktár, és 237 helyes parkolóház is van az ingatlanban. 

Mint ismert, az igencsak impozáns irodaház komoly sajtóvisszhang közepette került az MNB-hez. A jegybank 2014 nyarán vásárolta meg a fővárosi Nyugati téri házat, nettó 45,3 millió euróért, azaz csaknem 14 milliárd forinttért. A figyelmet éppen az ár keltette fel, mert bár a Eiffel Palace-t alapjaitól újították fel, ám a MNB által fizetett összeget még így is túlzónak tartották ingatlanpiaci körök. Úgy vélték, a kifizetett tétel az akkori piaci árnak körülbelül másfélszerese volt. Az eladó az Eiffel Palace Kft. volt, amely mögött többi között egy offshore hátterűnek mondott társaság is állt. Az irodaház felújításának költségeit egyébként az UniCredit Bank állta. 

Szerző

Itt élünk - Mein Kampf kötetek a Hollán Ernő utcában

Fodor Tamás, Jászai Mari-díjas magyar színész, rendező, a Stúdió K Színház igazgatója, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja posztolta a következőket a közösségi portálon: 

Szerző

Csökkentették S. Ábel büntetését

A gyorséttermi lövöldözés ügyében a büntetés időtartamát csökkentette, ugyanakkor börtön helyett fegyházra ítélte a Fővárosi Törvényszék pénteken S. Ábelt, aki ellen egy tervezett egyetemi lövöldözés miatt is indult korábban eljárás.

A gyorséttermi lövöldözésért a Budai Központi Kerületi Bíróság 2015-ben első fokon lőfegyverrel visszaélés és fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette miatt 5 év börtönre ítélte S. Ábelt, akit korábban más eljárásban 22 rendbeli emberölés előkészületével is megvádoltak. A Fővárosi Törvényszék pénteki közleménye szerint másodfokon 4 év 6 hónap fegyházra változtatta S. Ábel büntetését. A törvényszék súlyosító körülményként értékelte egyebek mellett a hasonló bűncselekmények elszaporodottságát, enyhítőként pedig a vádlott beszámítási képességének enyhe fokú korlátozottságát és egyéb betegségét - írta a törvényszék.

Szerző