Előfizetés

Orbánt védte a vizes vb-t biztosító cég Juhászéktól

Publikálás dátuma
2017.03.12. 21:01
A Valton Security biztosította Orbán Viktor október 23-i beszédét a Kossuth téren FOTÓ: Tóth Gergő/Népszava
A sürgősségre hivatkozva, hirdetmény nélküli, tárgyalásos közbeszerzésen kapta meg a fideszes rendezvényeket gyakran biztosító Valton Security a nyáron kezdődő úszó világbajnokság biztosítási feladatait, 1,09 milliárd forinttért - derült ki az uniós közbeszerzési portálról (TED).

A hírt elsőként közlő 24.hu emlékeztetett rá: a Valton igen sűrűn forgolódik fideszes körökben. Számos fideszes, illetve kormányzati rendezvénynek a Valton a biztonsági cége, így ők voltak azok, akik a rendőrök mögött állva feltartóztatták az Orbán Viktort kifütyülni készülő Juhász Pétert. A Valton mellett a Target Group Facility Management Zrt. és a LFH Biztonsági Szolgálat Kft. is ajánlatot tett. A cég feladata lesz a biztonsági feladatok ellátása a Dagály Úszóarénában és környékén, a Hajós Uszodában és környékén, a Batthyány téri High Diving helyszínen, a Városligeti Műjégpályánál, továbbá Balatonfüreden.

Lásd még: Vizes vb - Milliárdokkal drágultak megint (!) a költségek

Bokros Lajos nyílt üzenete Majtényi Lászlónak

Publikálás dátuma
2017.03.12. 20:43
FOTÓ: Népszava
Holnap szavaz az Országgyűlés a köztársasági elnök személyéről. A Fidesz fülsiketítő és ocsmány hazugság-propagandája szerint az ellenzék jelöltje, Majtényi László külföldi pénz és idegen érdekek szolgálatában áll. Ezer decibellel harsog az útszéli, nem igazán burkoltan náci ihletésű kampány, a sorosozás és a hazaárulózás - írja Bokros Lajos, a Modern Magyarország Mozgalom elnöke lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Ne félj Majtényi! Légy büszke. Ne védekezz, hanem emeld föl a fejed. Nem baj, hogy az EKINT egyik legnagyobb támogatója Soros György. Sokkal jobb egy, a világ demokratikus fejlődését önzetlenül támogató, a magyar nemzet valódi érdekeit szívén viselő világhírű személyiség támogatására érdemesnek lenni, mint a nemzettől ellopott százmilliárdokból munka nélkül ingyen élni és közben lábbal tiporni nemzetünk igazi érdekét.

A Fidesz-falka azért tombol, mert ezzel kívánja elterelni a magyar nemzet figyelmét végtelenül eredménytelen és határtalanul korrupt uralmáról. Pedig mindenki tudja: évszázadra elpusztítja most a Fidesz a magyar nép anyagi, kulturális és erkölcsi erejét.

László, holnap mondd el, hogy mi a magyar nemzeti érdek, hogy a nemzetet szakmányban kifosztó, életerejét elszívó, a nép áldozatos munkájából semmittevéssel és károkozással gyalázatosan meggazdagodott pökhendi és pimasz uralkodó réteg is értse meg szavadat. Nemzetközi hírű jogtudós vagy, elismert tanár, közismert közszereplő, feddhetetlen ember.

Megindult a harc a nemzet üdvéért. Légy büszke, hogy holnap ezt a küzdelmet Te vezeted. Emelkedj fel a történelmi pillanathoz és nézz le a magasból a károgó varjakra, akik azon röhögnek majd, hogy ezúttal nem Te lettél az egyébként már nem létező köztársaság elnöke. 

Majd ha lesz köztársaság, akkor érdemes lesz annak lenni - zárta sorait Bokros.

Lásd még: "Soros jelöltje" - Majtényit turbó sebességen próbálja lejáratni a Fidesz

Tóth Gabi kilép az X-Faktorból

Publikálás dátuma
2017.03.12. 19:50
Forrás: Facebook
Három szériát töltött a tehetségkutató műsor zsűrijében mentorként Tóth Gabi, most pedig az RTL Klub Fókusz című műsorában számolt be arról, hogy ezután visszatér az aktívabb zenéléshez. 

„Győztes mentor voltam Opitz Barbival, három X-Faktort csináltam meg, ennek köszönhetem a visszatérésemet, és hogy egy olyan megítélésem lett, amivel hatalmas rajongótáborra tettem szert. A zenei tudásomat átadhattam a fiataloknak, a kezdőknek, akik most kerültek be a szakmába. (…)

Úgy döntöttem, hogy a csúcson kell abbahagyni. Nekem egy nagyon fájdalmas döntés volt, de hát ez a műsor szerelmet, barátságot hozott, kapcsolatokat, sikert, és mindent, ami egy előadónak szükség van ebben a szakmában” A kereskedelmi csatorna még nem hozta nyilvánosságra, kit ültet Tóth helyébe.