Elnököt a köztársaságnak! - Ezrek tüntettek Majtényi mellett (videó)

Publikálás dátuma
2017.03.15. 16:39
MTI Fotó: Máthé Zoltán
Több ezren sorakoztak fel a baloldal államfő-jelöltje, Majtényi László mögött az ünnep délutánján, hogy együtt meneteljenek egy "új köztársaságért". A békés menet erős rendőri biztosítás mellett vonult a civil-ellenzéki államfőjelölt oldalán a Kossuth térre.

A szervezők azzal invitálták a tüntetőket az "ünnepi" sétára: „Budapest népe pár hete ellentmondott a hatalomnak. A hatalom vita helyett hazaárulózni kezdett. Mondjunk nemet az ország megosztására, mondjunk nemet a kormány arroganciájára és az ország kifosztására! Mutassuk meg, hogy kiállunk jogainkért és az országért! Ünnepeljük meg a szabadságért küzdő '48-as forradalmárokat és kívánjuk ma is a sajtó szabadságát!"

Fotó: Sergey Markosov

Fotó: Sergey Markosov

Kukába a parlamenti pártokkal! Új rendszerváltozást! - hirdette hatalmas transzparensén egy középkorú férfi az Operaház előtt az ünnep kora délutánján, ám radikális álláspontjával kisebbségben maradt a percről-percre duzzadó tömegben. A "Dr. Majtényi Lászlót köztársasági elnöknek" nevű Facebook-csoport ugyanis nem rendszer-, hanem "csak" kormányváltásra vágyókat hívott közös "ünnepi" sétájára. "Mondjunk nemet az ország megosztására, mondjunk nemet a kormány arroganciájára és az ország kifosztására! Mutassuk meg, hogy kiállunk jogainkért és az országért!" - invitáltak az "új köztársaságért" indult menet szervezői.

Sokan úgy is döntöttek, hogy ott a helyük. Nem sokkal fél négy előtt már több ezren - a civilek mellett a DK, az MSZP, a Liberálisok, a Párbeszéd, a Szolidaritás szimpatizánsai - sorakoztak fel a menet élén álló Majtényi László, a baloldal államfő-jelöltje, korábbi ombudsman, az Eötvös Károly Intézet elnöke mögött, hogy együtt vonuljanak a Kossuth térre. Mire a tömeg – amelyben ott volt megannyi politikus és közszereplő, mások mellett Molnár Gyula MSZP-elnök, Gyurcsány Ferenc volt kormányfő, Demszky Gábor korábbi főpolgármester, Karácsony Gergely zuglói polgármester - a Parlamenthez ért, a létszám még tovább duzzadt. A rendezvény szpíkere később rendőrségi adatokra hivatkozva 20 ezres demonstrációról szólt, ami persze kissé túlzónak tűnt, ám az biztos: több ezren várták Majtényi beszédét.

Az eseményen készült fotókat itt nézheti meg!

Forrás: Facebook/atv.hu

Szerző
Frissítve: 2017.03.15. 21:13

Leszálló ágban az Audi?

Tizedével csökkent tavaly a győri székhelyű Audi Hungaria Zrt. árbevétele; a 2015-ös 7,906 után 7,136 milliárd eurós adatot mutatott ki a társaság - hangzott el az Audi-konszern ingolstadti székhelyén tartott szerdai sajtótájékoztatón.

A győri üzemben 1 millió 926 ezer 638 motor és 122 ezer 975 jármű készült; ez 4,8, illetve 23,1 százalékos csökkenést jelent. Az alkalmazottak száma a tavalyi év utolsó napján 11 ezer 631 volt, ami 220-szal haladja meg az egy esztendővel korábbit.

Peter Kössler, az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke azt emelte ki: a kihívások ellenére is sikerült a társaságnak stabil termelési és pénzügyi számokat elérnie, hangsúlyozva, hogy a jövőben az eddigieknél is nagyobb hangsúlyt fektetnek a digitalizáció, az elektromos meghajtás és a fenntarthatóság témájára.

A tavalyi adatokat kommentálva arról beszélt: mind a motorokra, mind a járművekre erőteljes hatása volt a modellek kifutásának, új modellek belépésének, valamint külső hatásoknak.

Az új Q3-as gyártásának kezdetével kapcsolatban megjegyezte, azzal számolnak, hogy ez a modell "nem lesz kevésbé sikeres", mint a korábbi változat, és ezzel emelkedik a gyártott járművek száma.

Azt mondta, gőzerővel dolgoznak a gyártás előkészületein, épül a 80 ezer négyzetméteres karosszériaüzem és a 15 ezer négyzetméteres szerszámgyár. Megjegyezte: az Audi eddig mintegy 8,3 milliárd eurót, csak tavaly 302 milliót ruházott be Magyarországon, és a cég a beszállítókkal együtt körülbelül 30 ezer embernek biztosít megélhetést.

Ismertette: ötmillió négyzetméteren kilenc motorcsaládot és négy járműmodellt gyártanak jelenleg a győri üzemben, ahol megkezdik az elektromos motorok gyártását is, amelyeket először a konszern brüsszeli gyárában építenek járművekbe.

Knáb Erzsébet személyügyi vezető egy kérdésre válaszolva arról beszélt: az elektromos motorgyártás kezdetére háromszáz, a Q3-hoz kétezer munkatársat képeznek át, de tervezik a létszám bővítését is. Nagyon jó lehetőséget látnak álláshelyeik betöltésére azzal, hogy részt vesznek a duális képzésben, ennek keretében tavaly csaknem ezer gyakornokot fogadott a gyár.
Knáb Erzsébet közölte: a győri üzem dolgozói havi alap- és mozgóbérük 84,5 százalékát kapják meg prémiumként.

Szerző

Itt a Fidesz csattanós válasza Juhászék fütyülésére

Vagy mégsem csattanós? Inkább már kissé unalmas? Az az érzésünk, hogy nem dolgozik meg a kommunikációs stáb a pénzéért? Sehol egy eredményes brainstorming? Mindig csak Soros? Meg a sztálinista-utánérzésű "idegen érdekek képviselete" ? 

Az MTI híre: 

Juhász és bérfütyülői a mai napon ismételten bizonyították az egész ellenzék alkalmatlanságát" - hangsúlyozta a Fidesz kommunikációs igazgatója szerda délután Budapesten tartott sajtótájékoztatóján. Hidvéghi Balázs kiemelte: Juhász Péterék (Együtt) a szervezőknek azt állították, hogy nincs náluk síp, de ez hazugság volt. Ezzel is bizonyították, hogy alkalmatlanok és méltatlanok arra, hogy a magyar nemzet értékeit képviseljék - mondta. A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint Juhász Péteréknek az volt a célja, hogy tönkretegyék a nemzeti ünnepet és több tízezer ember békés megemlékezését. Kérdésre válaszolva, hogy mit ért "bérfütyülők" alatt, azt mondta: egyetért a Fidelitas véleményével, miszerint "Soros fizet, Juhász pedig fütyül". Idegen érdekek képviseletéről van szó, nem a magyar érdekek képviseletéről - emelte ki Hidvéghi Balázs.

Szerző