Előfizetés

Szörnyethalt a világbajnok kajakos

Publikálás dátuma
2017.03.19. 19:09
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán
Valakivel versenyezhetett a TV2 Tények információi szerint az az autós, aki hátulról letarolt egy másik kocsit Budapesten, a III. kerületi Szentendrei úton szombatra virradó éjjel. 

A piros lámpánál várakozó, vétlen autóban Janza Richárd ifjúsági világbajnok kajakos, a MULTI Vízisport Sportegyesület sportolója ült, ő és egy másik, szintén 22 éves fiatal is szörnyethalt, a tűzoltóknak kellett kivágniuk a holttesteket a roncsból.

A balesetet okozó jármű vezetőjét, egy súlyosan megsérült 28 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök, őrizetbe vették, és egyben kezdeményezték az előzetes letartóztatását.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a baleset 1 óra 15 perckor történt a Szentendrei út 237. szám előtt. A körülmények egyelőre tisztázatlanok. A baleset másik áldozata Deli Bálint. Róla korábbi iskolája, az Alternatív Közgazdasági Gimnázium emlékezik hétfőn délben az aulában. Azt kérik, mindenki vigyen egy szál virágot, mondjon egy jó szót, ha van szép emléke Bálintról.

Villamos és autó ütközött a BAH-csomópontnál

Összeütközött egy villamos és egy személyautó Budapest XI. kerületében, a BAH-csomópontban vasárnap délután. A baleset miatt két vonalon villamos helyett pótlóbuszok járnak egy szakaszon.

A balesetben az autó vezetője könnyebben megsérült - közölte Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Takács Renáta, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) fődiszpécsere elmondta: a baleset miatt a 17-es és a 61-es villamos helyett pótlóbuszok járnak a Széll Kálmán tér és a Móricz Zsigmond körtér között, amíg tart a helyszínelés. A villamosok terelve közlekednek az 56A járat vonalán, a Krisztina körúton - tette hozzá.

A köztévé mosdatja a lúgos orvost - Megszólalt az áldozata is

Publikálás dátuma
2017.03.19. 10:41
Az egyik tárgyalási nap tavaly májusban. FOTÓ: Molnár Ádám
A Duna TV interjút készített a lúgos orvossal, Bene Krisztiánnal (a "nemzet orvosa", Mikola István államtitkár unokaöccsével), aki most vállalta az arcát is. Március 20-án adják majd le - írja a 24.hu.

Az egyelőre nem teljesen érthető, miért engednek teret olyan mondatoknak a riportban, mint: Álljon meg már valaki, nézze végig az esetet. Mindezt úgy, hogy a bíróság nemrég másodfokon kilenc évre súlyosbította a férfi büntetését, aki brutális módon megkínozta volt párját. A férfi a súlyos büntetés ellenére egyelőre szabadlábon van.

A nemaznem.blog.hu-nak az áldozat, Renner Erika elmondta, mit érzett, amikor meglátta a műsorajánlót: Végtelenül szomorú és rossz üzenet. Nekem ez borzalmas, de az már mindegy, én már 4 éve ebben a borzalomban élem a mindennapjaimat. Hol így, hol úgy. De, hogy ennek mi az üzenete? Mi az értelme?

A blog hozzáteszi: Vajon felmerült a csatornánál, hogy mit fognak érezni a hasonló bűncselekmények áldozatai és hozzátartozói? A nemesgörzsönyi hentes lesz a következő interjúalany? Késő már visszakozni, a kár megtörtént, de még mindig lehet úgy dönteni, hogy ez a végtelenül etikátlan műsor nem mehet adásba.

Előre lehet tartani tőle, hogy nem lesz valami erős riport - véli a 24.hu. Jó alapos relativizálásra számíthatunk, ha már a promó is az, hogy “most először a közellenség szemszögéből”. Az is többször elhangzik, hogy a csonkító férfi hívő keresztény és nagycsaládos.

Közleményben tiltakoznak
„Most, hogy Bene Krisztián ügye a Kúrián folytatódik, a médiát igyekszik használni, hogy ártatlanságáról meggyőzze a közvéleményt” – írja közleményében a Nőkért Egyesület. A szervezet meggyőződése, hogy ez az igazságszolgáltatást nem fogja befolyásolni, de nem tudnak szó nélkül elmenni az állami média asszisztálása mellett. „Ott, ahol az áldozathibáztatás a kultúra része, a közérdeket szolgáló médium a köz pénzéből nem készíthet elkövető-mentegető tartalmat. Éppen ezért követeljük, hogy a közmédia készítsen a társadalmi érdeknek megfelelő, korrekt tudósítást” – írják.