Eltűnt egy győri újságíró

Eltűnt Harcsás Judit, a győri média egyik közismert személyisége - írja a Kisalföld.

„Kérlek, segítsetek! Vasárnap kora este eltűnt az Édesanyánk Győrből, átfésültük az egész várost, eddig eredmény nélkül...” - írta Facebook oldalán az újságíró fia, Harcsás Gergely.

Harcsás Judit március 18-án szombaton még e-mailben cikket küldött a kisalfold.hu-nak az ifjú muzsikások fesztiváljáról.

Szerző

Visszasírják a vizitdíjat - Fidesz: hiteltelen a felmérés

A Fidesz parlamenti képviselője, Kucsák László hiteltelennek tartja a Vasárnapi Hírek megrendelésére, az egészségügyről készült felmérést. Eszerint ma már a többség inkább újra fizetne vizitdíjat, ha biztos lehetne benne, hogy a befolyt pénzt az egészségügyre költik.

A Vasárnapi Hírek kérésére a Publicus Intézet készítette az egészségügy megítélésről szóló felmérést, melyben a megkérdezettek többsége az ágazat állapotáért a jelenlegi kormányt teszi felelőssé. A hirtv.hu -nak nyilatkozó kormánypárti politikus azt mondta: hiteltelen a felmérés, bár azt elismerte, hogy van még mit javítani az egészségügy helyzetén. „Kétségtelen, hogy eredmények is vannak a kormány mögött ezen a területen, de rengeteg a tennivaló is. Egy – ahogy említettem – ilyen rossz helyzetben lévő gazdaságban sajnos nagyon gondosan kell mérlegelni azt, hogy mely területeken milyen lépésekben valósítható meg a béremelés.

A 300 forintos hozzájárulást a Gyurcsány-kormány vezette be és a Fidesz által kezdeményezett 2008-as népszavazással bukott el – több mint 80 százalék mondott rá nemet. A Publicus Intézet friss felmérése szerint azonban mára változott a helyzet.

Az MSZP szavazóinak 78 százaléka, a jobbikosoknak pedig csaknem kétharmada hajlandó lenne újra vizitdíjat fizetni, ha ezzel javulna az ellátás. De a magukat Fidesz-szavazóknak vallók többsége is egyetért ezzel.

Szerző
Frissítve: 2017.03.20. 10:05

Milliárdokat fizetnek a gyorshajtók

Publikálás dátuma
2017.03.20. 08:48
Illusztráció: Thinkstock
Évről évre mind többet fizetnek be gyorshajtók a költségvetésnek, tavaly már ez az összeg közel 9 milliárdot forint volt - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

Három év alatt másfél milliárd forinttal, kilencmilliárd forintra nőtt a gyorshajtás miatt kiszabott büntetések összértéke - tudta meg a Magyar Idők az Országos Rendőr-főkapitányságtól.

A lap értesülései szerint a megengedett legnagyobb sebességre vonatkozó KRESZ-szabályok megsértéséért kiszabott bírság 2014-ben 7,552 milliárd forint volt, egy évvel később már 7,993 milliárd forintra, tavaly pedig 8,965 forintra rúgott. Az ORFK tájékoztatása szerint az év valamennyi napján több mint 700 gyorshajtást regisztrálnak és szankcionálnak a rendőrök. 

Eközben a személyi sérüléssel járó közlekedési balesetek száma is enyhén növekedett, 2010-ben 16 308, 2012-ben 15 174 eset került a nyilvántartásba, tavaly viszont 16 500. A súlyos sérüléssel járó közúti balesetek száma azonban csak nagyon enyhe mértékben emelkedett 2012 óta, 2010-hez viszonyítva pedig csökkenés tapasztalható: az akkori 4941-gyel szemben tavaly 4800 körüli súlyos szerencsétlenség érte az autósokat.

A halálos kimenetelű balesetek esetében tovább folytatódott a tíz éve tartó csökkenő trend, és tavalyhoz képest egyedül 2013-ban vesztették kevesebben életüket a közutakon – akkor 591 ember, 2016-ban pedig 597.

Szerző