Előfizetés

Cukiságbomba: hét kiskecske született a Budakeszi Vadasparkban - Fotók!

Publikálás dátuma
2017.03.20. 13:22

Virgonc kis vadmalacok, fekete és fehér kisbárány –  hozzájuk csatlakozott most vidám mekegés közepette hét darab kiskecske is - írja közleményében a Budakeszi Vadaspark.

A csöppségek bolyhosak, pihe-puhák, elevenek és szemtelenül szemrevalóak. Színük az ébenfeketétől a makulátlan hófehéren keresztül egészen a már-már krémes kávébarnáig terjed.

Az említett, kávébarna kiskecske az imént éppen egy farönkön egyensúlyozott rendíthetetlen kitartással, majd hirtelen gondolt egyet, és víg, önfeledt „pattogásba” kezdett. Végül pedig úgy döntött, hogy az egyelőre szarvtalan buksijának konok ütköztetésével leteszteli, hogy benőtt-e már az egyik kistestvére feje lágya. És mindezt mindössze alig 2 perc leforgása alatt – képzeljük el, mi minden bájos csoda és bolyhos mókázás történhet 5 perc alatt! - buzdít látogatásra a vadaspark vidám hangvételű közleményében.

Ötlábú bárány született Angliában

Publikálás dátuma
2017.03.20. 10:56
Illusztráció! FOTÓ: Thinkstock
Ötlábú bárány született a múlt héten egy angliai farmon - írja a Telegraph.

Az állatorvos szerint a fura jószág teljesen egészséges, a farm tulajdonosa, Mark Bayley pedig úgy döntött: ahelyett, hogy vágóhídra adná, megtartja házi kedvencnek az állatot. 

Gazdája Forrest Gump-nak nevezte el a híres amerikai film főhős után, aki három és fél éven át futott oda-vissza Amerika két partja közt. A kis állat ugyanis öt lába ellenére sokat fut.

Ritkán születik ötlábú bárány: legutóbb 2015-ben Walesben jött világra egy, őt Jake névre keresztelték. Két évvel korábban, az Anglia északi részén fekvő Morpethben egy Quinto nevű nőstény született öt lábbal. Az ő extra lábát 2014-ben leoperálták, később pedig két gidát is ellett, de ők mindketten teljesen épen, négy lábbal születtek.

A bárányról készített képekért kattintson!

Bezárták a Koalaházat a Fővárosi Állatkertben

Publikálás dátuma
2017.03.20. 10:04
Vobara, Nur-Nuru-Bin társa januárban pusztult el bélgyulladásban Forrás: Facebook/Fővárosi Állat- és Növénykert
Felfüggesztették a Koalaházban a látogatást – adta hírül a Fővárosi Állatkert közösségi oldalán.

Nur-Nuru-Bin nyugalma érdekében a Koalaház vasárnap óta nem látogatható. A két koala, amelyek közül Vobara két hónapja meghalt, alig két éve érkezett Budapestre, pénteken pedig a másiknál is súlyos daganatos betegséget diagnosztizáltak az orvosok. Mint azt a közösségi oldalukon írják: „a szakembereink minden lehetségeset megtesznek az állatért, gondozói éjjel-nappal a közelében vannak. Köszönjük a temérdek együtt érző üzenetet és az érdeklődést. Amint új hírekkel tudunk szolgálni, tájékoztatunk.”

Az állatorvosok a koalánál akut limfoid leukózist (lymphoid leukosis), egy, a vérképző szerveket érintő daganatos megbetegedést diagnosztizáltak. A betegség első jelei néhány napja jelentkeztek raja, akkor tűnt először gyengébbnek a szokásosnál. Az elvégzett vizsgálat rendkívüli mértékű vérszegénységet mutatott ki nála, s a kenetben daganatsejtek is voltak. Pénteken már a duzzadt nyirokcsomókat is tapintani lehetett az állaton.

A kórkép – írja az állatkert – sajnos nem egyedi a koaláknál. A limfoid leukózis az Ausztráliában élő állatoknál is jellemző megbetegedés, sőt a belgiumi Planckendael állatkertjében, ahonnan Nur-Nuru-Bin is érkezett, egy másik koalánál ugyancsak előfordult már.