Vendéglátásunk fejlődését, higiéniáját hivatott szolgálni a KPVDSZ és a vendéglátó főigazgatóság rendezésében a Dunakorzó Kávéházban most megnyílt újítókiállítás. Néhány hónappal ezelőtt "Harminchárom millió dupla" címmel a többi között megírtuk a vendéglátó főigazgatóság laboratóriumának javaslatát: kapják meg a vendégek blokkváltáskor, előrecsomagolt zacskóban a kávéadagot. A kiállításon örömmel üdvözöltük ezt az újítást és azt is, hogy a kávéfőzőnő a fárasztó kézmozdulat helyett könnyedén elforgatja a gépen a kart és - már csöpög is a nedű. Szabó Kálmán vegyészmérnök újítása nyomán a turmixgép az eddig három adag helyett egyszerre 120 adagot kever és szénsavval is dúsítja. Az egyik sarokban szemünk láttára csirkéket forgatnak elektromos "nyárson", a másikban ötletes infrasütőn zsír nélkül sül a hús, sőt a belőle kicsöpögő zsírban az alsó tepsiben elhelyezett burgonya is megpirul. A Székesfehérvári Finommechanikai Vállalat tej-, kávé- és kakaóautomatája Székesfehérvárott már hosszabb idő óta sikerrel működik. A főváros forgalmasabb tejcsárdáiban is szívesen fogadnánk. Bealkonyul a "reszkető kezű" italmérőknek, ha bevezetik az itt látható 3 és 5 centes italadagolót. Szállodákban kitűnően beválna a villanyra működő cipőtörlő és minden nyilvános helyen az elektromos kézszárító is.