Villanyszerelőnek adta ki magát - meztelenül

Heves megye több településén is feltűnt az a 35 éves mezőtárkányi férfi, aki bő egy év alatt öt alkalommal is hívatlanul és meztelenül jelent meg idegen nők lakóhelyén. A Füzesabonyi Járási Ügyészség a napokban benyújtott vádiratában négy rendbeli szeméremsértés vétsége mellett egy rendbeli magánlaksértés bűntettével is vádolja.

A vádlott bizonyítottan nemi erkölcs elleni bűncselekmény elkövetése céljából először 2015 őszén ment be egy sarudi ház bekerítetlen udvarára, ahol a melléképület és a főépület között meztelenre vetkőzött, majd miközben a teraszon a rokonaival beszélgető háziasszonyt nézte, önkielégítést végzett. A nő fia észrevette ezt, megpróbálta felelősségre vonni a vádlottat, aki azonban ekkor elmenekült a helyszínről. Később előfordult, hogy meztelenül járkált az egyik sértett udvarán, s azért, hogy felhívja magára a figyelmet, azt kiabálta: „Jó napot, én vagyok a villanyszerelő!". Füzesabonyban pedig egy lakóépület közelében, a másfél méter mély vízelvezető árokban szemérmetlenkedett.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottal szemben börtönbüntetést szabjon ki, melynek végrehajtását próbaidőre függessze fel, egyben rendelje el a pártfogó felügyeletét, valamint kötelezze őt a csaknem kétszázezer forint összegű bűnügyi költség megfizetésére is.

Szerző

Letartóztatták a lúgos orvost

Publikálás dátuma
2017.03.29. 11:21
A vádlott egy korábbi tárgyaláson FOTÓ: Molnár Ádám
Elfogadta a Kúria az ügyészség indítványát és március 28-án 30 napra elrendelte az előzetes letartóztatását annak a budai orvosnak, aki a vád szerint 2013-ban megtámadta és elkábította volt szeretőjét, majd maró lúggal öntötte le nemi szervét - értesült a Velvet.

A Budai Irgalmasrendi Kórház volt igazgatóját másodfokon 9 év fegyházbüntetésre ítélték és örökre eltiltották az orvosi hivatástól. A bírói gyakorlattól eltérően a férfit a súlyos büntetése ellenére március 10-én szabadon engedték, ami ellen három nappal később fellebbezett az ügyészség.

A portál úgy tudja, hogy a rendőrök Bene Krisztiánt tegnap este először a budaörsi házában keresték, de mivel az orvos éppen nem volt otthon a családja és ügyvédje is telefonon hívta. Az orvos végül önként ment be a rendőrségre. A harmadfokú bírósági eljárásig biztos, hogy előzetes letartóztatásban marad.

Bár „emberileg” sajnálja megcsonkított egykori kedvesét, önmagát is az ügy áldozatának tartja a lúgos orvosként elhíresült volt kórházigazgató. Bene Krisztián ezt a köztévének adott interjújában mondta, amely már megjelenése előtt hatalmas felháborodást váltott ki.

A Duna TV Kék fény című műsorában szinte áldozatként értékelte magát Bene Krisztián. Áldozata maradandó sérüléseket szenvedett, az orvosi diagnózis szerint már sosem élhet normális nemi életet. Ennek ellenére az állami televízió hívő, nagycsaládos egykor sikeres orvosként mutatta be. Bene állítólag azt követően jelentkezett a Kékfénynél, hogy a megelőző adásban a brutális bűncselekmény áldozata megszólalt a műsorban.

Az egykori orvos a Duna TV-n arról beszélt, azért őt vádolják, mert ő volt az utolsó férfi Renner Erika életében, mielőtt az megunta a „szeretősdit" és szakított vele. Ahogy fogalmazott, rá akarták húzni a dolgot, a többi szeretőt „elő se vették”.

Szerző

Több kárt okoztak, mint amennyit loptak

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség sorozatosan elkövetett lopások miatt emelt vádat egy fiatalkorú és két felnőtt férfival szemben.

A vádlottak 2015. április és 2016. február között a kerítések leszakításával, ajtók és ablakok befeszítésével törtek be 9 kaposvári családi, illetve hétvégi házba és különböző szerszám és munkagépeket, lakásfelszerelési tárgyakat, ruhaneműket és élelmiszereket tulajdonítottak el összesen 1.000.000,- forintot meghaladó értékben - közölte a Somogy Megyei Főügyészség.

A vádlottak több esetben az ellopott érték többszörösét kitevő kárt okoztak azzal, hogy az ajtókat, ablakokat megrongálták. Egy alkalommal két mezőgazdasági vontató üzemanyagtartályát lyukasztották ki és elloptak 116.000,- forint értékű gázolajat, viszont a tartályokban 800.000,- forint kárt okoztak.

Az ügyészség a fiatalkorú vádlottal szemben javítóintézeti nevelés, míg felnőtt társaival szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását, valamint vagyonelkobzás alkalmazását indítványozta.

Szerző
Témák
lopás rongálás