Előfizetés

CEU - Nobel-díjasok sürgetik a törvény visszavonását

A világ legnagyobb élő közgazdászai álltak ki a CEU mellett egy nyílt levélben - írja az Index.  

A levelet Balog Zoltán emberi erőforrás miniszternek, Palkovics László oktatási államtitkárnak, és Szemerkényi Rékának, Magyarország amerikai nagykövetének címezték, reagálva a kormány törvényjavaslatára, amely - a kormány érvelése szerint - a Magyarországon működő külföldi egyetemekkel kapcsolatos szabálytalanságokat rendezné, de minden jel szerint a Soros György által alapított egyetemet hivatott ellehetetleníteni - írja a portál.   

Az aláíró Nobel-díjas közgazdászok
A. Michael Spence, New York University;
Alvin E. Roth, Stanford University, az Amerikai Közgazdasági Társaság elnöke;
Angus Deaton, Princeton University;
Bengt Holmström, MIT;
Edward C. Prescott, Arizona State University;
Eric Maskin, Harvard University;
George A. Akerlof, Georgetown University és University of California, Berkeley;
Lars Hansen, University of Chicago;
Oliver Hart, Harvard University;
Peter Diamond, MIT;
Robert Solow, MIT;
Thomas J. Sargent, New York University;
Robert Shiller, Yale University;
Roger Myerson, University of Chicago.

A dokumentumban azt írják: elismerésüket és csodálatukat szeretnék kifejezni a CEU iránt, amely a régió egyik vezető egyeteme, amelytől nagyon sokat tanultak, amelynek kutatóival sikeresen működtek együtt. Az aláírók szerint a CEU integrációja és együttműködése más magyar egyetemekkel elengedhetetlen Magyarország sikeréhez. Nemcsak a CEU-n tanuló diáknak és az egyetemen dolgozó vagy velük együttműködő kutatóknak, de az egész magyar tudományos életnek rosszat tenne, ha a kormány elfogadná az egyetem működését ellehetetlenítő törvényjavaslatot. Éppen ezért az aláírók a lehető leghatározottabban azt kérik a magyar kormánytól, hogy vonja vissza a törvényjavaslatot.Vajna Chili TV-jére cserélték a TV Paprikát

Publikálás dátuma
2017.03.31. 20:25
Az örök nyertes: a TV2-Csoport FOTÓ: Népszava
Az Andy Vajna filmügyi kormánybiztos tulajdonában lévő TV2-Csoport Chili TV-jére cseréli április elsejétől az Antenna Hungária a fizetős MindigTV extra digitális földfelszíni platformon eddig elérhető TV Paprika csatornát.

Ezt a 24.hu-nak pénteken Tóth András, az állami műsorszóró kommunikációs igazgatója erősítette meg. Mindez azért is érdekes, mert a TV Paprikát működtető AMC Networks hónapok óta perben áll a TV2-vel, egy bírósági végzés alapján a TV2 nem is használhatná a Chili TV nevet, ezt azonban nem tartja be Vajna tévéje, ezért bírósági végrehajtás is folyamatban van az ügyben.

Mi történt? - Remek idő lesz hétvégén

Publikálás dátuma
2017.03.31. 20:06
Thinkstock illusztráció
Az empirikus tapasztalatok szerint, ( nyilván szegény hétközben dolgozók bosszantására ) általában hétvégére romlik el az idő. Most az előrejelzés szerint nem így lesz, hétfőig kitart a meleg, napos tavasz. Szombaton zavartalan napsütésre, száraz időre számíthatunk. Éjszakára mérséklődik a légmozgás, majd szombaton napközben megélénkül, az Észak-Dunántúlon, valamint a főváros térségében meg is erősödik a déli, délkeleti szél. Hajnalban - szeszélyes területi eloszlásban - 0 és +10, napközben  20-25 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap is sok napsütésre, kevés felhőre számíthatunk. A helyenként megélénkülő déli szélben 20-25 fok valószínű. Hétfőn északnyugat felől záporok érkezhetnek, és a szél is északnyugatira fordulhat, melyet erős lökések is kísérhetnek, de a hőmérséklet nem esik vissza jelentősen - írja az Időkép előrejelzésében.