3-as metró - A BKV-hez fordulnak Fodorék

A 3-as metró hanyagul kivitelezett felújítása a szovjet mentalitást példázza, és megmutatja, milyenek lesznek az orosz befolyásszerzés hétköznapjai - mondta Szabadai Viktor, a Magyar Liberális Párt - Liberálisok (MLP) budapesti választmányának elnöke sajtótájékoztatója után.

A liberális politikus szerint első héten ötször kellett leállítani a felújított metrót, és ennyi hiba nem lehet véletlen. Ezeknek ki kellett volna derülniük a tesztüzem során, ezért az MLP kikéri a tesztüzem jegyzőkönyveit - mondta el.

Szabadai Viktor hangsúlyozta: a járművekre csak hibátlan teszteredmények, meghatározott számú kilométer problémamentes teljesítése után lehetne utasokat engedni, ezért óhatatlanul felvetődik a kérdés: vajon volt-e politikai nyomás a tesztelés felgyorsítása, "átugrása" érdekében. Ez a rosszul előkészített projekt a Tarlós-éra egyenes következménye, haszonélvezője pedig csak a Fidesz és az oroszok lehetnek - fogalmazott.

Miközben a napi félmilliós forgalmat bonyolító 3-as metró vonalán napról napra ilyen hibák jelentkeznek, a kormányzati kommunikáció azzal foglalkozik, hogy milyen színű a gumicukor és milyen állagú a nutella - jegyezte meg az ellenzéki politikus.

A felelősöket meg kell nevezni, ezért a liberális párt a Nemzeti Közlekedési Hatósághoz és a BKV-hoz fordul - mondta Szabadai Viktor.

Szerző

Pedofil-botrány az MTK-nál - Fideszes tett bejelentést

Tényi István, a fel-és bejelentéseiről ismert fideszes magánszemély bejelentést tett ismeretlen elkövető ellen kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, miután a Fullánk.com azt írta, hogy az MTK úszó szakosztályának edzője kiskorú lányokat zaklatott meztelen képeivel.

Tényi szerint az ügyben – bizonyítottság esetén - felmerülhet a kiskorú veszélyeztetése bűntett gyanúja, ezért hivatalos bejelentésében a vonatkozó rendelkezések alapján az ügy kivizsgálását, szükség esetén nyomozás megindítását, az esetleges elkövető felkutatását, illetve a bűncselekmény gyanújának megállapítását kérte a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól, hozzátéve, hogy az ügyben tett intézkedésekről tájékoztatás kér.

Lásd még: Meztelen képeit küldte el kiskorú lányoknak az MTK edzője?

Szerző

Párbeszéd: hazudik a kormány

A Párbeszéd szerint a kormány hazudott, amikor a letelepedési kötvények megszüntetéséről beszélt. Valójában csak arról van szó, hogy szüneteltetik a kötvények árusítását, ám a jogszabályok nem módosultak, így a kötvények árusítása bármikor újra folytatódhat. A Párbeszéd törvénymódosítást nyújt be a letelepedési kötvények valódi eltörlésére - írták közleményükben.

Mint ismeretes, az Államadósság Kezelő Központ korábbi közlése szerint, aki 2017. március 31-ig benyújtotta a kérelmet, az még vásárolhatott letelepedési kötvényt, de áprilistól megszűnt ez a lehetőség. 

A Párbeszéd szerint a kormány hazudik, amikor a letelepedési kötvények megszüntetéséről beszél. A harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló törvény ugyanis a mai napig nem módosult, így amennyiben a Rogán-Habony tengely kifogy a pénzből, úgy a kötvények árusítása bármikor folytatható.

A Párbeszéd szerint törvénymódosítással kell eltörölni a letelepedési kötvény-bizniszt, emellett indokolt az alapos kivizsgálás is. El kell számoltatni az értékesítést végző offshore cégeket, hogy megtudjuk, mennyit tettek zsebre a fideszes politikusok és haverjaik. Amíg nem kerül sor alapos vizsgálatra, a kötvények 2018-tól esedékes visszafizetését fel kell függeszteni.

A Párbeszéd továbbá követeli a belügyminisztertől, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatalt felügyelő miniszterként világítsa át újra a letelepedési kötvénnyel Magyarországra érkezett más országok állampolgárait - írták.

 

Szerző