Előfizetés

Stollár nyert, Gálfi kikapott

Stollár Fanny nyert a charlestoni salakpályás női tenisztorna selejtezőjében, a világranglistán 265. magyar játékos 6:1, 6:0-lal valósággal kiütötte a 13. helyen kiemelt brazil Teliana Pereirát (189.) a dél-karolinai versenyen, és a főtáblás szereplésért a hatodikként rangsorolt amerikai Grace Minnel (129.) csap össze 19 óra körül. A WTA-ranglistán 156. Gálfi Dalma viszont kikapott a monterreyi kvalifikációban. A 2015-ös US Open junior bajnoka Mexikóban az amerikai Kristie Ahnnal (203.) találkozott a selejtező nyitányán, és harmadik kiemeltként 7:6, 6:2-es vereséget szenvedett. A monterreyi tornán alanyi jogon főtáblás a világranglistán 27. Babos Tímea, aki selejtezőből érkezett teniszező ellen kezdi meg majd a szereplését.

Kapcsolódó
Babos Tímea kiemeltként kezd

Matolcsy több, mint egy PhD-fokozat

Publikálás dátuma
2017.04.02. 22:45

„Tudományos és szakmai tevékenysége Matolcsy Györgynek több, mint egy PhD-fokozat, Matolcsy több, mint egy PhdD tudományos fokozat" – jelentette ki az ATV-ben Lentner Csaba, az MNB vezetőjének témavezetője, aki egyébként a jegybanki alapítványoknál az elnök beosztottja.

Lentnert azután kérdezték erről, hogy a 24.hu megírta, elakadt Matolcsy György a közszolgálati egyetem doktori iskoláján. A jegybankelnök még 2014-ben iratkozott be a doktori képzésére, hogy megszerezze a PhD-fokozatot, ám továbbra is hiányzik a meglévő nyelvvizsgája mellé egy második.

Kapcsolódó
Elveszíti PhD jellegétMatolcsynak ez már magas

Beszámolt az ombudsman

Az ombudsmannál tett közérdekű bejelentések több mint fele volt megalapozott - derül ki a Székely László alapvető jogi biztos tavalyi évi tevékenységéről szóló, a parlament honlapján közzétett, közel 400 oldalas beszámolóból. 

Tavaly az elektronikus rendszeren 314 beadvány érkezett, ezek mintegy fele volt ténylegesen közérdekű bejelentésnek tekinthető. A bejelentések rendkívül sokféle területet ölelnek fel, így többek között az önkormányzatok eljárását, rendeleteit, pályázati pénzek, helyi adók felhasználását, cégek adóelkerülő magatartását, zenei fesztiválok zajhatását, vendéglátóhely működését, közbeszerzési eljárás hiányát. A beadványok az esetek 56 százalékában voltak megalapozottak, a lezárt ügyek közül 21-ben nem állapított meg a biztos az alapvető jogokkal összefüggésben visszásságot.