Örvendjünk! - 600 milliós sportcsarnok épül Répcelakon

Hétszázmillió forintos beruházással épül 300 fő befogadására alkalmas sportcsarnok Répcelakon - közölte az MTI-vel a település polgármestere.

Szabó József (MSZP) elmondta: az építéshez szükséges pénz 70 százaléka, mintegy 484 millió forint TAO támogatásból származik, a helyi szénsavgyárnak köszönhető, a többit az önkormányzat állja saját forrásból. A polgármester tájékoztatása szerint a beruházás már 70 százalékban elkészült, a sportcsarnok átadását június 17-én a Répcelaki Fesztivál keretében tervezik.

A multifunkcionális csarnok elsősorban a helyi kézilabdacsapat új otthona lesz, egy több mint 1100 négyzetméteres, kettéválasztható pályával, 140 négyzetméteres aulával, 200 fős emeleti lelátóval, irodával, klubszobával és szaunával. A polgármester hozzátette: a szabványos kézilabdapálya mellett három edzőterem is épül, így a városban működő kézilabdaklub mellett más sportágaknak is otthont ad majd a csarnok.

Szerző

Bárányokat vágtak le a plébánián

Publikálás dátuma
2017.04.03. 11:10
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Bárányokat vágtak le a csévharaszti katolikus plébánia tangazdaságában. Hétfő hajnban az egyházközösség zarándokai Vatikánvárosba indultak Ferenc pápához, hogy átadják neki a szegényeknek szánt adományukat, három levágott húsvéti bárányt és 72 darab füstölt sonkát.

Szerző

Áttörte a falat - A New York Times címlapján a CEU-ügye

Publikálás dátuma
2017.04.03. 10:26
Forrás: Michael Ignatieff/Facebook
Azt már vasárnap elújságolta a 444.hu, hogy amíg Orbán Viktor meccset nézett Felcsúton, a New York Times-ban megjelent Michael Ignatieff véleménycikke az elmúlt napok eseményeiről. Mára kiderült, az írást, illetve annak üzenetét a lap olyannyira fontosnak tartotta, hogy a NYT nyomtatott kiadása címlapján hozta a CEU rektorának cikkét.  

 

Az önkényuralmi rendszerek mindenhol a világban a tudományos élet szabadságát veszélyeztetik - írja a rektor a cikkben, a magyarországi történések kapcsán párhuzamot vonva Vlagyimir Putyin oroszországja, illetve a szentpétervári Európai Egyetem ellehetetlenítése ügyével, ahogy a török államfő Recep Tayyip Erdogan hajtóvadászatával az egyetemi oktatók, campusok és diákok ellen. A legújabb fenyegetés Európa szívében történik - írja Ignatieff, Magyarország miniszterelnöke Orbán Viktor és kormánya beterjeszt a parlament elé egy olyan törvényjavaslatot, ami lehetetlenné teheti a szabad Közép-európai Egyetem működését. Hogy mi forog kockán, az pedig egyértelmű - írja a New York Times-ban Michael Ignatieff a CEU rektora.

Szerző