Előfizetés

Újabb hekkelés a Pannon Lapoknál?

Újabb hekkelés történt a Pannon Lapok Társaságánál - állítják a Népszava forrásai, akik szerint hétfőn délelőtt a rendőrök már a veszprémi házgyári úti épületben is jártak.

Megírtuk: a Mediaworks által felvásárolt vidéki lapok közé tartozó Fejér Megyei Hírlapban megjelent tavaly karácsonyi interjúban Orbán Viktor olyan témákra is kitért, mint az egészségügy, ám a cikket megjelenés előtt valaki olyan szavakkal egészítette ki, amelyek nyilvánvalóan nem Orbánéi: a kozmetikázott interjúban a kormányfő olyanokat mondott, hogy nemcsak a pedagógusok bére, hanem "a kórházi hullák száma is emelkedik". Az eset nyomán többeket elbocsátottak a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő médiumoktól, ami miatt munkajogi perek vannak folyamatban.

Pénzt kért az orvos? - Gyorsan lezavarták a vizsgálatot

D. A.
Publikálás dátuma
2017.04.03. 19:53
A kép illusztráció! FOTÓ: Thinkstock
Már nem dolgozik a klinikán, de kétséget kizáróan nem sikerült tisztázni, kért vagy sem 160 ezer forintot a sürgősségi császármetszés után az orvos.

Lezárult a klinikai központ elnöke által kezdeményezett vizsgálat annak a szülésznek az ügyében, aki egy asszony beszámolója szerint pénzt kért tőle sürgősségi császármetszése után - tájékoztatta lapunkat a Semmelweis Egyetem sajtóosztálya. Mint írták: a vizsgálat során - mivel egymással ellentétes állítások fogalmazódtak meg, és az egyetem lehetőségei korlátozottak a tények feltárását illetően - nem lehetett kétséget kizáróan megállapítani az érintett orvos felelősségét. A gyanúba keveredett szülész ugyanakkor már a vizsgálat lezárta előtt, a meghallgatását követően kezdeményezte munkaviszonya megszüntetését.

Mint arról korábban írtunk: a Másállapotot a szülészetben elnevezésű Facebook-csoportban, egy frissen szült asszony tette szóvá, hogy császármetszése után a SOTE II. klinikájának főorvosa 160 ezer forintot kért tőle műtő-díjra, illetve az ellátásában segédkezők juttatásaira. A nőn sürgősségi császármetszést hajtottak végre, ezért nem a saját orvosa, hanem az ügyeletes és egy rezidens vezette le a szülést. Az orvos ezután közölte, hogy "varratszedéskor vagy távozáskor szeretné, ha rendeznék az anyagiakat". Az asszony posztja alatt több kommentelő hasonló tapasztalatokról számolt be.

Orbánnak írt levelet az Oxford rektor-helyettese

Louise Richardson, az Oxford Egyetem rektor-helyettese a közelmúltban csatlakozott a CEU Kuratóriumához. Orbán Viktornak, Magyarország miniszterelnökének írt levelében kiállt a Közép-európai Egyetem (CEU) tanszabadságért vívott harca mellett.

“A Közép-európai Egyetem olyan intézmény, amelyre Magyarország büszke lehet. A CEU a nemzetközi tudományos élet megbecsült tagja, magyarországi jelenléte hozzájárult a magyar tudományos élet nemzetközi megítéléséhez. Véleményem szerint a kormány tervezett törvényjavaslata, hogy megváltoztassa az egyetem működésének feltételeit, megkérdőjelezné a tanszabadságot, valamint megszüntetné a magyar kormánnyal korábban aláírt megegyezéseket és biztosítékokat. A tanszabadság és függetlenség elengedhetetlen feltételeinek megnyirbálása veszélyes precedenst teremthet.” – írja Richardson támogató levelében.

„Tisztelettel arra kérem a kormányt, hogy fontolja meg, mekkora kárt okozhat ez a törvényjavaslat nem csak ennek a megbecsült egyetemnek, de Magyarország nemzetközi tudományos megítélésének, és régóta fennálló kulturális, művészeti és szellemi hagyományainak is” - írta Orbánnak címzett levelében Louise Richardson.