Bőnyi rendőrgyilkosság – Valóban Győrkös lőtt?

Győrkös István otthonában modellezik le, pontosan mi, és hogyan történt a Magyar Nemzeti Arcvonal alapítójának házában, ahol egy golyó kioltotta Pálvölgyi Péter őrnagy életét – értesült a Blikk.

A tragédiával végződött rendőri akció után nem sokkal már felröppent a hír, miszerint Pálvölgyi Péterrel baráti tűz végzett, és nem Győrkös lőtte le. Ezt a teóriát először ­február végén a kirendelt fegyverszakértő véleménye cáfolta, majd most az egyesített orvos- és fegyverszakértői vizsgálat eredménye is. A dokumentum a napokban érkezett Győrkös védőjéhez.

– Kifogásaimat a szakvéleménnyel kapcsolatban az ügyészség számára is megküldöm – jelentette ki dr. Takács Zoltán. – Több ponton és tételesen meg tudom cáfolni a szakértő által leírtakat. A szerint Pálvölgyi Péter sérüléseivel kapcsolatban a hivatalos papírok egy kicsi bemeneti nyílást és egy nagyobb kimeneti nyílást jelölnek meg.

– A gépkarabély, amit védencem használt, az általam kérdezett fegyverszakértő szerint a bemeneti és a kimeneti nyílásnál is kis lyukú sérülést okoz. Ami még furcsább az ügyben, hogy Pálvölgyi Péter sérülései megegyeznek ügyfelem sérüléseivel, vagyis nem keletkezhettek két különböző fegyverből – mondta a védő.

2016. október 26-án a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai megjelentek Győrkös házánál, hogy házkutatást tartsanak. A hungarista vezér ellenállt, bement a házba. A rendőrök utána mentek, és tűzharc alakult ki. A szakértő álláspontja szerint Győrkös István lőtte le Pálvölgyit. A Nemzeti Arcvonal vezetője ezzel szemben állítja: nem ő lőtte le az őrnagyot.

Szerző

Ketten meghaltak - Súlyos baleset a 4-es főúton (fotók)

Publikálás dátuma
2017.04.06. 16:25
Fotók: police.hu
Ketten meghaltak, amikor négy gépjármű ütközött a 4-es főúton Albertirsánál. A helyszínelés idejére teljes szélességében lezárták a főutat - tájékoztatott a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője csütörtök kora délután.

Csámpai Attila elmondta, hogy a főút 56-ös kilométerénél, Albertirsánál egy kisbusz és három személyautó ütközött. Az utóbbiakban utazók közül egy ember könnyebben, ketten pedig olyan súlyosan sérültek meg, hogy a helyszínen életüket vesztették. A kisbuszban öten utaztak, ők az elsődleges vizsgálatok alapján nem sérültek meg. A Pesti Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a forgalmat a 40-es főútra terelték.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Szerző

Terrorcselekmény miatt körözött román férfit fogtak el Budapesten (videó)

Publikálás dátuma
2017.04.06. 16:02
Fotó: police.hu

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói Budapesten fogtak el egy terrorcselekmény miatt körözött 36 éves román állampolgárt - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A tájékoztatás szerint a nógrádi nyomozók szerdán kora este Budapesten igazoltatták Sz. E. Istvánt, aki ellen a Fővárosi Törvényszék elfogatóparancsot bocsátott ki, mivel a terrorcselekmény elkövetése miatt folyamatban lévő büntetőeljárásban elrendelt előzetes letartóztatás hatálya alól szándékosan kivonta magát. A férfit, aki ellen nemzetközi, illetve európai elfogatóparancs is érvényben volt, elfogták és a Balassagyarmati Fegyház és Börtönbe szállították.

Szerző
Frissítve: 2017.04.06. 16:12